martina.tim martina.tim diskuze

☰ menu

Čtečky e-knih

Tohle mi dělají některé knihy ve formátu PDF. Vždy tam není poslední část stránky, ale po otočení (posunutí) na další stranu je tam tatáž stránka, kde je vidět už i zbývající text. Ale nevím jestli je to i Váš případ.

25.09.2020


Čtečky e-knih

Babicka_amalka: já mám PB tlx3 a baterie mi vydrží i 14 dní. Takže bych tipovala na špatný konkrétní výrobek. Zkuste reklamovat.

02.01.2019


Čtečky e-knih

Mě se tento problém objevuje u formátu PDF, kdy jsou tam ty strany naskenovaný. Tak ji tam mám zdvojenou a tyto knihy jsou pro mě nečitelný, protože nejde pracovat s velikostí textu jen zvětšit stranu, ale pak se mi zase skryje část strany. Proto se snažím volit jiný formát.

25.02.2018


Co nemam rad pri citani?

:D a to nejenom známí. Ale i ve vlaku. Přisedne si starší pán. Vidí, že si člověk čte a začne na vás mluvit jak za mlada skákal z rozjetého vlaku, když jel z vojny atd... Nebo člověk jede vlakem, který je skoro prázdný a skupinka si sedne hned vedle vás a začne žvanit nahlas blbosti.

05.02.2018


Co nemam rad pri citani?

Mě také vytáčí ta paleta mastných skvrn od jídla a spousta zalisovaných much. Nejspíš ji někteří používají místo plácačky. Dále mi vadí, když překladatel v knize určitou postavu jednou osloví originálním jménem a o pár stránek dál jméno té osoby přeloží do češtiny. Například u Yrsy - Pamatuji si vás všechny se jedna postava jmenovala Katrin a překladatel jednou použil Katrin a podruhé Katka a takhle to během knihy střídal. Dále mi vadí někdy i formát. Takový ten hodně nahuštěný s drobnými písmenky. Tento formát čtu jak žák prvního stupně základní školy.

23.01.2018


Hodnotenie kníh

:D Mě nejvíc fascinovalo, když jsem u takového sběrače rozklikla kdo mu vůbec ten palec dal a podívala jsem se na ně a zjistila jsem, že oni ani tu knihu nečetli, že mají jiný vkus na knihy atd... Tak jak může někdo dát palec, když o té knize nic neví??? Když ji nečetl??? :D Nad tím se musí člověk prostě pousmát. Jakmile vidím již známého sběrače raději komentář nečtu.

17.10.2017


Audioknihy

Nějak nechápu proč by nemohla va bazaru prodat nějakou audioknihu. Rozšiřovat se o žádnou kolonku navíc nemusí. Stačí do popisku napsat, že se jedná o audioverzi a není problém ne? DK je databáze knih což znamená, že zde zapadá i ta audioKNIHA. Je jedno jestli je v elektronické, audio či papírové podobě.

04.10.2017


1. kniha, která je starší než čtenář

Lois Duncan - Temnou chodbou

29.07.2017


Jak často si kupujete knihy?

No jelikož jsem členem KK tak objednávám čtvrtletně. Kupodivu málo z katalogu, ale spíše to co mám vyhlédlé už delší dobu. Pak samozřejmě když jdu kolem levných knih nebo nějakého knihkupectví tak tam zabrousím. Už teď přemýšlím, jak si naplánovat abych šla kolem knihkupectví.

07.07.2017


Čtečky e-knih

No ja jsem momentalne u more s pocketbookem a je to bez problemu. Samozrejme ze ji nechavam ve stinu v tasce mimo dosah primeho slunce pokud jdu radit do vody. Zatim to zvlada.

07.06.2017


Mám novou knihovnu - pomozte mi ji zaplnit

Já sice nedoporučím přesnou knihu, ale pokud můžu poradit tak bych doporučila mrknout se na youtube na tamní booktubery. Taková Rodaw tam má skvělé videa ze kterých si určitě vybereš. Mě teda inspirovala a navnadila na spoustu nových autorů a i jsem trochu zabrousila do románů, kterých bych si ani nevšimla. Další třeba Ohanamon, Ondrův knižní špajz, Susanah.......

27.01.2017


Trojslovný příběh

,mokrým hadrem na

28.12.2016


Trojslovný příběh

pálené s láskou

26.12.2016


Trojslovný příběh

,kvalitní gořalky a

25.12.2016


Trojslovný příběh

do zasněžených krajin

25.12.2016


Trojslovný příběh

do velkých vagónů

24.12.2016


Harry Potter bez Harryho Pottera

Tak já Harryho brala jako hl. postavu, ale nějak mi k srdci nepřirostl. Né že bycho ho nesnášela, ale ani jsem ho nemilovala. Moje pozornost se ubírala k Snapeovi. Kde se objevil, tak tam sem všechno hltala :D

14.11.2016


Knihy jako zaměstnanecký benefit?

Tak já osobně bych to brala všemi deseti. U nás v práci máme možnost chodit na krytý bazén nebo máme jídelnu či chlazenou stravu, vstupenky atd.. A je na dotyčným zaměstnanci jestli to využije nebo ne. Tak bych brala i nějakou tu slevu s předem dohodnutým knihkupectvím.

08.10.2016


Kniha jako dárek (nejen) k Vánocům - poraďte, doporučte

Tak já kupuju mámě na vánoce toto: http://www.databazeknih.cz/knihy/milostny-trojuhelnik-291551

02.10.2016


Jakou knihu právě čtete?

Johan Theorin - Smršť

28.09.2016