Marr Marr diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

To je přesně ono, moc děkuju !

15.04.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj, mám na vás velikou prosbu. Sháním knihu, co jsem četla asi deset let zpátky, když jsem byla dítě. Jednalo se pravděpodobně o fantasy. Parta teenagerů měla zvláštní schopnosti, myslím, že hlavní hrdinka měla vize a jeden kluk schopnost léčit, samozřejmě to byl jeden z dvou kluků, o které hrdinka měla zájem. Druhým byl drsňák, který se s partou nijak nekamaradil. Tato skupinka byla sestěhována do jednoho domu, kde na nich dělali pokusy v dobrým slova smyslu, než se ukázalo, že šéf byl samozřejmě zlý, skupinka utekla a pak to mělo další díly. Už jsem ji hledala nějakou dobu zpět a neúspěšně, tak to zkusím tady, snad někdo pozná :) .

15.04.2023


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Moc děkuju, ale ani toto není ono, oboje jsem četla. Mám pocit, že už míchám dvě knížky dokupy snad, jinak to není možné

24.09.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Nene moc děkuji, ale tyto knížky moc dobře znám. Je to určitě něco méně známého :/

23.09.2022


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj, hledám prosím jednu knížku a nedá mi to spát. Byla to nějaká novější fantasy/Young adult a nejednalo se o skutečný svět. Mám pocit, že šlo o to, že se děcka (děcka berte třeba do 25 let klidně, fakt už vůbec nevím) hlásili každoročně do nějakého "programu" s tím, že to je hrozně skvělý, když uspějí. Hlavní hrdince se to povedlo (tuším, že tam bylo zmíněno, že i v předchozích letech jejímu bratrovi). Jenže nakonec se ukázalo, že to tak skvělá věc není, učili se tam (už nevím vůbec jestli zabíjet nebo něco) ale završeno to bylo závodem, kde třeba polovina přihlášených zemřela. V podstatě závod smrti. Vím že se v průběhu knihy měla scházet s nějakým klukem, který jí pomáhal a každý žil v jiné budově, byly rozřazení tuším podle toho co uměli. Opravdu je to hodně strohý popis, ale mám to v hlavě úplně okrajově a ráda bych si to připomněla. Předem moc děkuji, pokud se to někomu z tohoto povede rozluštit.

23.09.2022