MarieAnnaSarah MarieAnnaSarah diskuze

☰ menu

Úprava edicí

Seznam edice Máj http://leteckaposta.cz/672688580

15.01.2015


Úprava edicí

Na Klubu čtenářů zapracuji zítra, mám noční :) Ten seznam bude tak za hodinku, prémiové svazky byly taktéž číslované, takže téměř celý Máj dáme dohromady :) Jen chybí některé první svazky, bohužel nejstarší knihy bývají v NKC hůře vedené. Ale pořád lepší mít zde alespoň 540 svazků z 560, než 290, co máme teď :)

15.01.2015


Úprava edicí

Tenaxi, děkujeme za nahlášení, edice Máj byla sloučena do jedné a název již obsahuje všechna nakladatelství. Viz http://www.databazeknih.cz/edice/maj-mlada-fronta-smena-nase-vojsko-svet-sovetu-a-lidove-nakladatelstvi-25/strana-1

Prozatím jsem ji neuzamykala, jelikož všechny svazky nejsou ještě očíslovány a doplněny.
Začala jsem z NKC dávat dohromady ucelený seznam edice, který sem pak vložím, takže pokud by měl někdo čas a chuť, může ji doplnit :)

15.01.2015


Úprava edicí

Kozo.roh, děkujeme za nahlášení, špatná edice byla smazána a správná uzamčena.

15.01.2015


Úprava edicí

Aiwa,, děkujeme za opravu. Edice byla uzamčena, pokud se někdo dopátrá, který svazek byl pátý, doplním to :)

15.01.2015


Prosím o opravu

Dobrý večer, našla jsem na Caslinu, že u prvního vydání má být ISBN jiné, viz odkaz
http://aleph.nkp.cz/publ/skc/005/79/75/005797546.htm

10.01.2015


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Našla jsem tuto, nesedí rok vydání a uvedeno je Státní nakladatelství, ale ilustrátor i počet stran je stejný, tak nevím. http://antikvariatpodebrady.cz/kniha/erben-karel-jaromir-pohadky-karla-jaromira-erbena-1946-51141 (převázaná)
http://www.antikvariaty.cz/index.php?action=ShowImages&id=258089 (původní obálka)

Jak se zdá, Školní nakladatelství pro Čechy a Moravu dle NK vydávalo knihy do roku 1945. Tudíž toto vydání by mohlo být stejné jako uvedené výše, pouze vydané znovu pod Státním nakladatelstvím. Původní knihu z roku 1941 se mi najít bohužel nedaří.

Doplnění - dle NK je tato kniha skutečně druhým vydáním původní knihy vydané Školním nakladatelstvím :)

03.01.2015


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

E. Witerez, prošla jsem vydané knihy Školním nakladatelstvím pro Čechy a Moravu v katalogu NK a našla jsem pouze dva Erbeny - Kytici a Pohádky Karla Jaromíra Erbena, které uspořádal František Kárník a ilustroval Oldřich Cihelka. Vydáno 1941, 115 str.
To by mohlo být ono, že? :) Jdu ještě kouknout, jestli nenajdu obrázek :)

03.01.2015


Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2014

V roce 2014 jsem přečetla 49 knih + jednu jsem nedočetla, v prosinci nebyl bohužel čas číst, takže jí budu dočítat až nyní po svátcích. Díky pracovnímu vytížení jsem tentokrát téměř vynechala romány a četla už známé knihy (např. celou sérii Harryho Pottera) či detektivky, u kterých jsem zvyklá relaxovat. Bohužel u mnoha nových detektivek jsem se spálila a zjistila, že je opravdu lepší držet se osvědčených autorů, kteří mě nezklamou nikdy.

Nejlepší knihy:
Třetí světlo
trilogie Milénium
Červenka, Přízrak, Policie

Velké zklamání:
Mezi zrnky kávy
Žena v kleci
Písečný muž, Paganiniho smlouva, Hypnotizér
V lesích

01.01.2015


Úprava edicí

Zamčeno, děkujeme Aiwo :)

01.01.2015


Úprava edicí

Aiwo, ráda bych pomohla, ale ani mně se nepodařilo k této edici ucelený seznam dohledat, snad poradí někdo jiný.
I já sama používám při doplňování edic převážně seznamy v katalogu NK. Vím, že tam nejsou ucelené, ale řeším to prostě tím, že dám vyhledat daný název edice mezi knihami a pak se všemi knížkami proklikám a ty, co do edice patří, si zapisuji v excelu. Je to zdlouhavější, ale často jediný způsob, jak získat ucelené info. Chyby se tam opravdu najdou, ale není to až tak hrozné. Ještě se dají některé svazky edic dohledat přes stránku Můj antikvariát, ale to je stejně sisyfovská práce jako čerpat z NK, takže ji využívám jen pokud chci doplnit svazky, které jsem na NK nenalezla.
Držím palce, abyste to dala dohromady a děkuji za pomoc s opravami edic na DK :)

30.12.2014


Pár nápadů na vylepšení webu

Koko, jsem holt rebel :) P.S. AdBlock mám trvale zapnutý již dlouhou dobu, mnohem delší než je má existence v supportu i na DK :)

04.12.2014


Pár nápadů na vylepšení webu

Koko, závidím, já miliontá nikdy nebyla :/ Asi proto, že mám zapnutý AdBlock. Je vidět o co přicházím :)

04.12.2014


Pár nápadů na vylepšení webu

Vida, díky mé šnečí rychlosti mne Elfos s vysvětlením předběhla :)

04.12.2014


Pár nápadů na vylepšení webu

Omlouvám se Reader, ale pravděpodobně jste skutečně nečetla dosti pozorně, jelikož pak byste zjistila, že Vámi uváděné dva protichůdné příspěvky v pravidlech na téma ISBN, pojednávají každý naprosto o něčem jiném.

ad 1. Údaj ISBN u knihy nevyžadujeme, ale jsme za něj rádi.
Tedy jak jste psala, je nepovinný, ale vítaný. To značí, že vložení knihy do DK není podmíněno vložením i ISBN do formuláře. Avšak kniha či ekniha, kterou vkládáte jej mít musí, pokud ovšem nevyšla před rokem 89. A tím se rovnou dostáváme k druhému bodu.

ad. 2 Od roku 1993 jsou všechny knihy označovány kódem ISBN, který pro Českou a Slovenskou republiku začíná: 978-80 nebo 80-. Podle toho lze jednoznačně identifikovat knihu, která může být přidána na tento web.
Tedy knihy. které ISBN nemají a mají například ISMN (označení hudebnin) nebo ISSN (označení časopisů), sem skutečně nepatří. Stejně tak sem nemohou být vkládány knihy, které nemají označení žádné. Například deník mého strýčka, co si nechal vytisknout a svázat, sem skutečně vkládat nebudu, ačkoliv to literární hodnotu určitě má :)

Snad už se nyní bez problémů budeme chápat :)

04.12.2014


Úprava edicí

Nightlybird a Aiwa: Duplicitní edice byly sloučeny. Děkujeme za nahlášení :)

09.11.2014


Úprava edicí

Azizi: Špatnou sérii jsem smazala, edici jsem přejmenovala na Klasické príbehy a jedinou českou knihu v ní obsaženou jsem dala jako dotisk slovenské verze. Doufám, že to takto již bude v pořádku. Děkujeme za nahlášení :)

09.11.2014


Úprava edicí

Azizi: Špatná série 50 myšlenek, které musíte znát, byla smazána. Edici jsem ponechala. Děkujeme za nahlášení :)

09.11.2014


Úprava edicí

MissiPippi a petaSK: Edice Světový bestseller byla duplicitní, jednou pod nakladatelstvím Ikar, jednou pod Knižním klubem, edice jsem sloučila a chybějící knihy doplnila. Děkujeme za nahlášení :) http://www.databazeknih.cz/edice/svetovy-bestseller-knizni-klub-ikar-5021/strana-1

09.11.2014


Úprava edicí

LibraryGirl : Světová knihovna od Odeonu byla duplicitní, nedávno jsem všechny knihy přiřadila ke správné edici, tudíž by to již mělo být v pořádku. Děkujeme za nahlášení :)

09.11.2014