Majsha Majsha diskuze

☰ menu

Hodnocení uživatelů v bazaru

Jojo, dávat hodnocení je dost opruz. Když chci dokončit obchod a dám hodnocení, skončím na profilu toho, komu jsem dala hodnocení. A musím se složitě překlikávat zpět na můj profil. Nic tady není jednoduché. Je to jen jedna z řady složitostí. Prostě uživatelská "příjemnost" je tady až na posledním místě. Úplně nechápu, ale to tady nechápu už nic.

04.05.2024


Bazar na Databázi knih

Vypadá to, že o platby za inzeráty tady nikdo moc nestojí, alespoň k budoucnosti bazaru se nikdo nevyjadřil. Výdělečná činnost se, jak se zdá, zaměřila na "symbolické" platby 79 Kč za vypnutí reklam - viz hromadný email Duben na Databázi knih.

19.04.2024


Bazar na Databázi knih

Já vlastně taky nechápu, jak si někdo může dovolit, že do inzerátu, který si já zaplatím, mi dá odkaz na nějaký antikvariát. Proboha, kde je nějaká etika?
Odkaz na antikvariát je u knihy, v bazaru, ale i v každém jednotlivém inzerátu.
Takhle to vypadá, když z původně dobré myšlenky, kterou někdo dělal s radostí a přesvědčením, se stane čistý byznys. Dívím se, proč to už dávno Dan neprodal, protože o nic jiného než o peníze už tady asi dávno nejde.

13.04.2024


Bazar na Databázi knih

Svůj dotaz na budoucnost bazaru jsem v pondělí zároveň odeslala přes kontaktní formulář, odpověď jsem nedostala. Řekla bych, že o budoucnosti bazaru to nic hezkého nevypovídá :(((((

12.04.2024


Bazar na Databázi knih

To Nermal: Jestli jde o okrádání na Trhu knih nebo tady je sporné, na Trhu knih neplatíte za knihy, které neprodáte. Pokud si chcete tady prodloužit 1000 inzerátů, bude Vás to stát 4000. Z toho tisíce ale prodáte za ten půlrok kolik knih? I kdybyste prodal 100 knih po 100 Kč, což ale při zdejší návštěvnosti bazaru fakt nehrozí, získáte 10000 Kč, takže poplatek Vás vyjde na 40 %!! Kromě toho vše tady je o dost pracnější, takže Vás to stojí více času. Jen smazat inzerát, což je na Trhu záležitost na jedno kliknutí, je tady několikanásobně náročnější. Mimochodem opět opakuji, že Trh knih nemám ráda, považuju ho za značně neseriozní záležitost, ale realita je taková, jaká je.

12.04.2024


Bazar na Databázi knih

Ráda bych požádala majitele Databáze o vyjádření, jestli bazar zde má nějakou budoucnost. V poslední době, zdá se, se dost orientujete na antikvariáty a bazar je Vám naprosto jedno. Stačí podívat se na Trh knih, kolik je tam u knih inzerátů. Inzeruje tam mnohonásobně více lidí. Spadlo mi teď více inzerátů do archivu a už se mi do prodlužování nechce investovat. Trh knih nemám ráda, ale pár knih tam inzeruju. Přesto, že tam mám dost nasazenou cenu, prodávám. Knihy, které tady inzeruju třeba o 100-200 Kč levněji, prodám na Trhu knih dráže. Jak je to možné? Za prodlužování jsem platila v listopadu 1200 Kč, v prosinci 600, v lednu 800, v únoru 600, v březnu 600. Zdá se mi to fakt dost za tu bídu tady. Když se chci podívat na stránky v mobilu, mám přes celou stránku reklamu třeba na kondomy, nemůžu ani odepsat na zprávu. Takže? Co zamýšlíte s bazarem?

08.04.2024


Bazar na Databázi knih

To jsem netušila, stačilo by v takovém případě automaticky zadat stav např. "neuvedeno". Já hromadně neprodlužuju, když mi knížka spadne do archivu, tak koukám, za co se knížka prodává (to je jedna z výhod Trhu knih, i když celkově ho nesnáším) a aktualizuju cenu.
Ale jinak že se s tím stavem moc nepářou ani prodávající, to jak už jsem uváděla, dokazuje to, že čtené knihy jsou vydávány za nové. Nevím, co si pak představují pod stavem "jako nová".

18.11.2023


Bazar na Databázi knih

STAV KNIH - Že někteří knížky, které už četli, označují jako "nové", to je tady celkem běžná věc. Teď jsem viděla knížku označenou "jako nová", minimálně inzerující má alespoň tolik slušnosti, aby knihu vyfotil, takže je vidět, že rozhodně jako nová není:
https://www.databazeknih.cz/bazar-knih-detail/stalinovy-kravy-1602807

18.11.2023


Technické potíže?

Koupila jsem si dnes kredity, ale nenaskočily. Technická podpora nic. Hlavně, že tady jsou nové barvičky, ale základní věci nefungují.

16.11.2023


Technické potíže?

To Nelmal a pobijec much: Také by mě nenapadlo hledat novinky, které se týkají databáze, pod Nápovědou a ne pod Novinkami. Paráda, že pobijecmuch zveřejnil odkaz. Pokaždé když se přihlásím na databázi, najdu si jeho příspěvek, zkopíruju si odkaz a novinky si přečtu :))))

09.10.2023


Technické potíže?

Když chci smazat knihu, potvrzovat, že jsem ji opravdu prodala, nebo opravdu neprodala, to už považuju za buzeraci. Těch zbytečných klikání navíc jsou tady teď mraky. Možná proto platím za inzeráty čím dál víc? Víc klikání, víc peněz? Nebo platím čas toho, kdo ta klikání navíc vymýšlí?

09.10.2023


Technické potíže?

To, že nemůžu prodloužit inzeráty zdarma, když mám 0 kreditů, to je novinka, nebo chyba, která bude opravena?

05.10.2023


Technické potíže?

Jinak tedy zdražit bazar o 33 % (a pokud nejsem o zdražení informovaná a posílám těch svých 150, tak o 67 % :)), vytvořit nový web, který je na pohled stejný jako starý web, ale při používání zjistíte, že věci buď nefungují nebo jsou složitější... Já úplně nevím, jak to nazvat. Ale je fakt, že v našem státě, pokud chce někdo mrhat penězi, inspirovat se má kde, příkladů je dost a příklady táhnou?

02.10.2023


Technické potíže?

Takže tady se zdražování neoznamuje a my, kdo "posíláme slepě peníze na účet" jsme vlastně blbci, protože bych měla správně jít do svého bazaru, tam kliknout na "koupit kredity", tam kliknout na "koupit" a to jen proto, abych se dozvěděla údaje k platbě, které mám už uložené v bankovnictví, a tak se složitě dozvěděla, že je opět zdraženo? A tomu se říká nakoupit kredity v eshopu??? To už je vážně moc. No, aspoň jsem se zasmála.

02.10.2023


Technické potíže?

Danovi a ostatním: Jestli chcete poslat bazar do háje, tak to udělejte rovnou a neplaťte za úpravy webu, které bazar jen komplikují. Co jsem na databázi, inzeráty rapidně ubývají. Podívejte se, kolik inzerátů je na Trhu knih, který já mimochodem považuji za neseriózní web. Co jsem na databázi, tak jen zdražujete a prodej knížek komplikujete. Ztrácím chuť inzerovat, když mě to stojí čím dál víc peněz, ale nakupuje tady čím dál méně lidí, protože tady čím dál méně lidí inzeruje. Všechno jen komplikujete, inzerování tady mě stojí čím dál více času. A teď plno věcí ani nefunguje. Nový web? Proč? Je to zpomalené a nefunkční! U sérií se zobrazují jen první tři knihy. Z Rozjednaných se nedostanu na poptávku. U inzerátu se mi nezobrazuje poptávka. Najít knížku v archivu je časově náročná záležitost. A když ji chci prodloužit, musím prodloužení ještě potvrdit. Když chci knihu upravit, musím navíc kliknout na kolečko, které mi dá jedinou nabídku - upravit, kam musím znovu kliknout. Jako proč? Kdo to vymyslel?
Pokud chcete něco měnit, vylepšovat by se dalo. Mnoho věcí funguje na Trhu knih mnohem lépe. Ale to vám je zřejmě jedno. To je tak, když někdo rozhoduje a "vylepšuje" něco, co sám nepoužívá. Zeptal se někdo uživatelů, s čím tady nejsou spokojeni, co by se dalo udělat lépe? Pochybuji. To by to asi takto nevypadalo.
Používáte bazar pro inzerci antikvariátu. Ok, ale uvědomte si, že aby to k něčemu bylo, potřebujete tady mít inzeráty. A ty tady nebudou, když uživatele od inzerování a prodeje odradíte. Pak sem nebudou chodit ani lidi nakupovat a odkazy do antikvariátu budou k ničemu.

02.10.2023


Pár nápadů na vylepšení webu

Delší dobu tady jde bazar do kopru, stačí podívat se, kolik lidí inzeruje na Trhu knih. A změny, které teď byly provedeny, jsou z hlediska uživatele bazaru zase jen k horšímu. To chce vlastník těchto stránek bazar opravdu poslat do háje?

27.09.2023


Zpoplatněný bazar

Proč bylo na Databázi zavedeno jednotné uvádění stavu knížky, když největší "inzerent" Knihobot uvádí u všech knih zcela lživě stav "jako nová"? Je knížka se špinavou ořízkou a naraženými rohy jako nová???

17.07.2021


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Také jsem byla uživatelem Knihajezivot oslovena, napsala jsem si o jméno, byla jsem zvědavá, jestli se mi paní Pecinovská představí, ale profil byl mezitím smazán. Podle čísla účtu je to tato podvodnice:
http://podvodnabazaru.cz/post/show?postId=24
Určitě to tady není její poslední profil.

11.03.2021


ČP nebo Zásilkovna

Chtěla bych se podělit o mé zkušenosti s řešením ztracené zásilky. Českou poštou posílám nesrovnatelně více zásilek. Ke ztracení došlo jednou. Napsala jsem na papír, co v balíčku bylo, dala to na poště paní vedoucí a reklamace se bezbolestně vyřešila k mé spokojenosti.
Se Zásilovnou řeším dost bolestně ztracenou zásilku zrovna teď. Telefonicky jsme to začali řešit 7. 10., protože ani po emailovém potvrzení reklamace se nic nedělo, našla jsem na netu nějaký formulář. Vyplníte sáhodlouhý podrobný formulář a pak se dozvíte, že si máte další formulář vytisknout, vyplnit, nahrát soubor, jinak to, co jste zatím vyplnili, je k ničemu. Na vytištěném formuláři vyplňujete znovu to, co jste vyplnili online. Jméno, adresu, co bylo v zásilce, hodnotu zásilky, jak byla zabalená, co bylo použito jako výplň, kdy jste to podali, název a adresu pobočky... Čekala bych, že např. datum, kdy jsem to podala, se dozvím z aplikace. Ale ne, nedozvím. V aplikaci není nic. Ani na kolik jsem zásilku pojistila a kolik jsem zaplatila.
Řešení reklamace probíhá tak, že Zásilkovna čeká, jestli se zásilka někde neobjeví. Na emaily odpovídají sporadicky, slibují, neplní. Na řešení reklamace mají 30 dní, dnes je 3. 11., zatím to nevypadá, že by do konce týdne zásilku dodali nebo vrátili peníze.
Takže já jsem se Zásilkovnou skončila. Nelíbila se mi ani časová náročnost vkládání zásilek do aplikace. Cca u každé druhé zásilky mi to nenašlo pobočku a datlovat vše pořád dokolečka a čekat, až se vyhledávání podaří, nebo se s kupujícím domlouvat na jiné pobočce, protože ta vybraná je plná, to je ve srovnání s tím, že za půl minuty napíšu adresu na balíček pro ČP, pro mě neúnosné.

03.11.2020


Technické potíže?

U dvou knížek se mi teď stalo, že v inzerátu jsem měla datum rezervace 2. března, a po tom, co jsem upravila text inzerátu, tak se datum změnilo na 30.11.-0001. Dějí se tady ale věci...

24.03.2020