Lennis Lennis diskuze

☰ menu

Proč čteme

1) Na tuto otázku bych mohla říct, že čtu skoro neustále. Rozhodně denně, někdy jen kapitolu někdy celou knihu. A co se týče doby, kdy rozhodně sedím (ležím) u knihy, je to před spaním.

2) Proč čtu? To je těžká i lehká otázka zároveň. V tuto chvíli jsem už na čtení doslova závislá, nebo pokud to vyjádřím jinak, moje potřeba čtení rozhodně splňuje definici závislosti. Nejdříve jsem chtěla napsat, že u čtení relaxuji, ale to není přesné. Do čtení příběhů jsem se doslova zamilovala. V žánrech vybíravá nejsem, ale rozhodně se držím nedepresivních příběhů. Líbí se mi samotné příběhy i to, co za nimi stojí. Ponořit se do světa jiného spisovatele, je pro mě úžasný zážitek. Sledovat, jak vytváří dějovou linku a vykresluje okolí a pozadí.

3) Jakou knihu bych doporučila pro začátek? Zde bych výběr spojila s filmem, protože ať je to jakkoliv, v dnešní době "televize vládne světu". Pokud se někomu líbil film natočený podle knihy, rozhodně by měl začít s ní. Týká se to malých i velkých začínajících čtenářů. Podle mě je jedno, zda se vám líbila Disneyovská Sněhurka a najdete si příběh v knize pohádek, nebo jste propadli kouzlu světa Pána prstenu či Harryho Pottera a po padesátém shlédnutí se začtete i do knih. I když si budete myslet: "Proč číst knihu, když film už mi vše řekl?" Každý pozná, že ač je film natočený sebelépe, z knihy se dozvíte další věci a třeba se budete lépe orientovat i ve filmu. A pokud se někomu líbí film, řekla bych, že ho to udrží i u čtení tak tlustých knih jako HP. A když budete hledat další knihy, podle kterých někdo natočil film, určitě se narazíte i na zajímavé knihy, které nikdo nezfilmoval.

10.09.2016