kozo.roh kozo.roh diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Děkuji elfos za připomenutí knihy "Mít svoje vlastní zvířátko" :-)
A ještě dotaz na reader.007 jestli ve svém příspěvku píše o ilustracích Heleny Zmatlíkové z této knihy?

06.09.2018


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj, hledám knihu pro děti od české autorky, vyšla kolem roku 1989 a začínala asi takto: Tatínek si posadil Barunku na ramena, Lucku (Lucinku) vzal za ruku..."
Knižní maminka byla nějaká výtvarnice. Na přebalu knihy, asi zezadu, byl obrázek (možná Zmatlíková), kde je právě tatínek s oběma dětmi zezadu. Jestli jsou i na titulu nevím.
Děkuji

31.08.2018


Nejbližší akce aneb Co, kdy a kde ve světě literatury

Hana Andronikova: Nebe nemá dno (1/10)
On-line do soboty 4. dubna 2015.
Poslouchejte na Vltavě od 29. března 2015 vždy v 18:30. Po odvysílání se jednotlivé díly četby objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstanou tam vždy po dobu jednoho týdne.

http://www.rozhlas.cz/vltava/stream/_zprava/hana-andronikova-nebe-nema-dno-110--1471014

02.04.2015


Prosím o opravu

Jenže jak píše Dáma s hranostajem: "...na DK máme obě varianty, a to Universum jako edici Knižního klubu (http://www.databazeknih.cz/edice/universum-3512/strana-1 ) a Universum jako nakladatelství (http://www.databazeknih.cz/nakladatelstvi/universum-5331/rn/strana-1 ). Příslušné knihy jsou roztroušeny mezi obě varianty..."

22.01.2015


Prosím o opravu

Dáma s Hranostajem: Ještě k Universu...

Díval jsem se do Knihy Ekonomie http://www.databazeknih.cz/knihy/velke-ideje-kniha-ekonomie-218703, a v tiráži je:
Vydala Euromedia Group, k.s. - Knižní klub v edici Universum,
takže tady je nakladatelstvím Knižní klub a Universum je jen edice, ale nevím jak je to teď u Odeonu, Yoli nebo u Ikara...
Myslím, že s řešením by měl problém i chudák Mr. Monk...

22.01.2015


Prosím o opravu

Dáma s hranostajem:
Stejný problém je i s dalšími nakladatelskými značkami http://www.euromedia.cz/. Ale asi bych to bral tak, že dál existuje nakladatelství Universum a jeho vlastníkem je EMG a vlastníkem EMG je Arraviet a stejně tak dále existuje nakladatelství Odeon a jeho vlastníkem je opět EMG a vlastníkem EMG je opět Arraviet, atd...
Na stránkách EMG se píše: "Euromedia Group, k. s., patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice. Vlastní nakladatelské značky Knižní klub (od r. 1992), Odeon (od r. 1999), Ikar (od r. 2000), Universum (od r. 2000) a YOLI (od r. 2014). Jednotlivé nakladatelské značky EMG svým zaměřením usnadňují čtenáři orientaci. Majitelem EMG je společnost Arraviet, s.r.o...."

21.01.2015


Úprava edicí

Prosím o odemčení edice Seznamte se... http://www.databazeknih.cz/edice/seznamte-se-595/strana-1 , (knihy se stále vydávají). Dále prosím o odebrání knihy Kafka z této edice http://www.databazeknih.cz/knihy/kafka-42646, která (vcelku překvapivě) v této edici není a případně doplnění knihy Freud do edice http://www.databazeknih.cz/knihy/freud-45432
Děkuji
Zdeněk

21.01.2015


Prosím o opravu

MarieAnnaSarah: Já mám u "šedého" vydání na konci čtyřku (v knize i na obálce), tedy stejné jako je u barevné verze. Myslím si, že to bude spíš chyba v přepisu.
Zkoušel jsem hledat jiné ISBN a našel jsem šestku http://katalog.knihovnavizovice.cz/zaznam.php?detail_num=13731&vers=1&lang=cze nebo u Dobrovského, ale myslím, že v tomto případě jde o chybu při přepisech, protože EAN končí šestkou a ISBN čtyřkou.

Všeobecně by mě zajímalo jak to udělat, pokud kniha vyjde se dvěma obálkami jako např. Dějiny umění 11 a 12, které vyšly se dvěma typy obálek, jedna patří k původní řadě s bílým hřbetem http://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/dejiny-umeni-12-231348 a druhé k nové řadě, kterou vydával Knižní klub http://www.databazeknih.cz/knihy/dejiny-umeni-12-12900.
V těchto případech jde o identické knihy se dvěma druhy obálek, navíc se jedná o jednu knihu se dvěma obálkami anikoliv o dotisk jako v případě Barev moci.

11.01.2015


Prosím o opravu

Proč jen to nejde???
Pokoušel jsem se třikrát vložit jiné vydání knihy Barvy moci http://www.databazeknih.cz/knihy/barvy-moci-59456, ale bylo mi smazáno.

Nejprve totiž vyšlo vydání se šedou obálkou, a poté ve stejném roce bylo následně dotištěno vydání s barevnou obálkou http://www.prostor-nakladatelstvi.cz/cz/katalog-titulu/barvy-moci.aspx. Tuto informaci mi potvrdili i v nakladatelství Prostor, cituji: "...Vážený pane Malinský, je to tak, jak se domníváte. Stává se poměrně často, že se při přípravě dotisku (po-)změní obálka, a to většinou z marketingových důvodů..."

Myslím si, že se proto jedná v tomto případě o dvě různá vydání, i když se stejným ISBN a nikoliv o duplicitní knihy. Já bych tam docela rád viděl i vydání s druhou obálkou... :-)

10.01.2015


Úprava edicí

Ahoj, prosím o smazání edice "Seznamte se" http://www.databazeknih.cz/edice/seznamte-se-2979/strana-1.
Správná je edice "Seznamte se..." nakladatelství Portál. http://www.databazeknih.cz/edice/seznamte-se-595/strana-1
Obsahuje nyní všech 20 doposud vydaných knih (včetně těch obsažených v edici "Seznamte se").
Děkuji

10.01.2015


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Kamarádka už dlouho hledá jednu pasáž z nějaké knihy od Dicka Francise. Nenapadá někoho z vás, která by to mohla být?

"Hledam pasaz, kde muz, ktery pripad vysetruje (nevim jak) prijede zcela nahodou na farmu ? do staji ? nekam.... kde je i obytna cast, cili dum....a tam najde male dite - chlapce - tak petileteho? a jeho matku v bezvedomi ci jinak zranenou od kone (asi). Matku kopl kun nebo se ji neco stalo...a nahodou ji tedy tento "vysetroval" = hlavni postava nalezne a tim ji zachrani zivot. Malicky syn totiz neumel privolat pomoc, ale hlavniho hrdinu k mamice zavedl, kun myslim utekl nebo co..

Matka je v manzelstvi s nekym, kdo ji mlati a boji se, je tam urcite domaci nasili. Syn je tomu pritomen. Manzel samozrejme neni rad, ze hlavni hrdina knihy jeho manzelku nasel a je na zachrance=vysetrovatele agresivni - urcite aspon slovne.

V tom dome - myslim, ze se tam hlavni hrdina pak pozdeji vloupa - je ABSOLUTNI poradek ve vsem. Nikde neni nic rozbordeleneho, nikde smitko prachu, vse je je jak z katalogu. I HADRY NA PODLAHU jsou peclive slozene. Vsude je absolutni cisto, ale je tam neco nekaleho kolem koni - kone jsou pred dostihy mozna nadopovani? mozna je tam neco s nenarozenymi hribaty ci jina klasicka Francisova zapletka.

Ktera je to knizka? Hledam a nenachazim. Myslim, ze to neni v zadne nove, co psal Dick se svym synem Felixem."

23.12.2014