Kegare Kegare diskuze

☰ menu

Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

lubtich: O té kauze si něco zkusím zjistit, díky moc za info :) O Hostu jsem taky uvažoval, ale trošku se obávám „sterilizace“ mých povídek za účelem oslovení co nejširšího publika :D Ale nevím, nechci to hned vidět všechno tragicky, takže jim možná napíšu jako prvním, ostatně u nich bych měl asi největší publicitu :) Děkuji, snad se to někdy v blízké době posune dál :)

ijcro: Mockrát Vám děkuji za spoustu postřehů, zkušeností a rad :) Bohužel jsem se nikdy neangažoval v budování nějaké identity online a marketing mě doslova děsí :D Nezbývá mi než doufat, že někoho osloví moje tvorba a rozhodne to se mnou risknout :)

Janadvorackova: Také Vám děkuji za rady a odkazy, podívám se na ně :) Jinak bohužel nedá – vše jsem psal zatím jen pro sebe.

13.09.2020


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

alexLytton: Děkuji za povzbudivá slova, snad se brzy osmělím a někam napíšu :)

09.09.2020


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

alexLytton: Paráda, díky moc, něco si o nich vyhledám :)

Janadvorackova: Četli a několikrát jsem celou sbírku editoval (přestože to není zrovna má nejsilnější stránka). Děkuji za rady a opravdu se nemusíte za nic omlouvat – samozřejmě mám v plánu prezentovat se co nejseriózněji, prestože celý ten mythos nakladatelství jako nepřístupných pevností tomu zrovna dvakrát nepomáhá :D

Jinak co si myslíte o nakladatelství Větrné Mlýny? Nevím proč, ale nějakým způsobem mi připadá přístupnější. Samozřejmě se ale můžu velmi snadno mýlit, proto hledám nějaké další názory :)

09.09.2020


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

Zdravím :)
Mám dopsanou svou knihu a přemýšlím nad tím, kde se ji pokusím vydat. Nějaké rychlé info:
– sbírka povídek
– prvky: absurdno, horror, trpký humor, surrealismus, kafka-esque, „rodinná hořkost“ (:D)
– jako největší inspiraci bych uvedl: Kafka, Lovecraft, Camus, Poe

Nevidím moc smysl v tom psát „gigantům“ na českém trhu a menší nakladatelství bohužel tolik neznám. Jinak měl bych ideálně zájem o klasickou distribuci – eshop a poličky v knihkupectví :) Napadá Vás nějaké české nakladatelství, které se zaměřuje na podobné knihy?

07.09.2020


Přidání římské národnosti autorům

Děkuji za odpověď, tady je má reakce:
1/ Při vyhledávání autorů se prázná kolonka označuje jako "-národnost-". Ale dobrá, tak se tedy místo národnosti, jak jsem použil, bavme o státní příslušnosti. Tím se téma diskuze stále nemění. Rozumím, že mezi těmito pojmy jsou jisté rozdíly, nicméně v této diskuzi se nepřeme o termínech, ale o prosté kolonce, která je nám oběma naprosto jasná, takže tento argument mi přijde pouze jako zbytečné slovíčkaření. Pokud tedy ten můj výběr ,,národností" (jak uvádíte v první větě) je ve skutečnosti seznamem státních příslušností, tak se na mé pointě nic nemění. Např. takový Marcus Aurelius Antonius určitě neměl státní příslušnost italskou, ale jak jsem řekl, římskou.
2/ Pokud tedy, jak sama říkáte v prvním argumentu, se uvádí k autorům státní příslušnost (tedy ne národnost), tak stále nevidím důvod, proč by se jednoznačně římští autoři (tedy občané Římské říše), měli kombinovat s moderními Italy.

Navíc si dle mého názoru protiřečíte. V prvním argumentu tvrdíte, že zde používaný seznam je seznamem státních příslušností, ne národností. Pak v druhém argumentu řeknete, že příslušnost k Římské říši je právě otázka státní příslušnosti. Tím pádem by mohla být uvedena v seznamu.

Děkuji za mnoho tipů na dlouhé večery :)

16.06.2019


Přidání římské národnosti autorům

Zdravím :)
Podle mě by bylo dobré přidat římskou národnost spisovatelům, kteří tvořili v období starověkého Říma. Momentálně tam mají národnost italskou, což je dost zavádějící, navíc velmi nesprávné. Pokud by se přidala možnost římské národnosti, usnadnilo by to hledání zájemcům o starořímskou literaturu, jelikož by mohli jednoduše filtrovaty všechny římské autory a nelovit je mezi Italy. Co říkáte na tento návrh?

16.06.2019