josp josp diskuze

☰ menu

Knihkupectví a antikvariáty

Pro xxBILLY:
Antikvariát 11 svoje výdejní místo v Brně úplně zrušil. Hádám, že už tak před půl rokem. V kavárně Monro zůstalo pouze výdejní místo Antikvariátu Morava, který je podle mě nějakou pobočkou Antikvariátu 11. Tváří se sice jako samostatný obchod, je tam ale stejná paní, která jednala i za Antikvariát 11. Proto si myslím, že Antikvariát Morava je brněnskou pobočkou Antikvariátu 11 nebo spolu určitě mají něco společného.

23.05.2017


PODVODNÍ UŽIVATELÉ

Dobrý den.
Vypadá to, že uživatel rankovakamca je pravděpodobně stejný člověk, který tady už podváděl pod jmény helousek13, flussie, fandavodak12, hana.pavlickov1, bertberticek. Všichni tito v bazaru mají velice podobnou nabídku knih, za podobné ceny, naposledy byli přihlášení jenom několik dní po registraci a mají jenom samé negativní hodnocení.
Vybral jsem jenom případy, kde ta podobnost je opravdu do očí bijící. Je možné, že tento podvodník tu má ještě další účty nebo si je založí. Vypadá to, že se sem opakovaně vrací a stále mu to vychází.
Všiml jsem si ještě uživatele besinka1995, ale ten má zatím jenom jedno negativní hodnocení, proto si nedovolím tvrdit, že ten do té výše uvedené skupiny také patří. Určitě bych ale i u něho radil opatrnost.
K tomu recidivistovi, který se sem pořád pod různými jmény vrací, podle komentářů to vypadá, že celková škoda, kterou způsobil, už mohla překročit 5000 Kč. To už by šlo o trestný čin, za který už hrozí soudní postih. Doporučuji všem podvedeným, aby šli podat trestní oznámení a uvedli tam všechny okolnosti, které znají - osobní informace o tom podvodníkovi, jeho číslo účtu, všechna ta různá jména, která tady použil, atd.
Pro policii by neměl být problém zjistit majitele účtu. Je ale potřeba, aby měli dost průkazných podkladů a aby se přihlásilo dost podvedených, kteří pomůžou spojit jednotlivé případy do jednoho velkého, kde pak bude překročena ta hranice pro trestný čin. Pokud se na to většina podvedených vykašle nebo budou postupovat každý sám a nepomůžou spojit jednotlivé případy dohromady, pak to policie asi odloží jenom jako přestupek a nebude se tím dál zabývat. A tomu podvodníkovi to opět projde.
Stěžovat si, nadávat a podobně, ale jinak nic neudělat, to nepomůže. Je potřeba se opravdu aktivně bránit. Jinak to podobní podvodníci budou zkoušet pořád dokola, protože jim to bude procházet.

26.10.2016