joma joma diskuze

☰ menu

Angličtina pro samouky - tipy na knihu/učebnici

Ještě jednou díky všem za přínosné příspěvky!!

07.01.2018


Angličtina pro samouky - tipy na knihu/učebnici

@baghira: Jdu na to kouknout, díky moc za další tip

@TomášBednář: Přesně jak píšete, bylo to s ním :)

05.01.2018


Angličtina pro samouky - tipy na knihu/učebnici

@R.E.M.: Děkuji za shrnutí. HfE rozjedu, English Grammar in Use objednán. Na tu cvičebnici jdu kouknout. Čtení anglických knih začnu řešit příští týden a již stažen Forest Gump :) Jak píšete, také jsem pročetl řadu diskuzí, že dvojjazyčné (EN/CZ) knihy nejsou vhodnou volbou. O výkladovém slovníku přemýšlím (Cambridge/Oxford). Radši mám knižní podobu než online, ale zatím zůstanu u online a uvidím, jak budu často využívat.

@TomášBednář: na videa jdu kouknout a věřím, že zaujmou. Slovník vypadá velice zajímavě. Mimochodem, hezké stránky, stylové, jednoduché (v dobrém slova smyslu) a hezky graficky zpracované. Držím pěsti, ať se Vám daří!

@rysavas: Děkuji za další tip, ihned přidávám do seznamu :)

Ještě jednou všem moc děkuji za zajímavou a určitě přínosnou diskuzi. Já akorát dokončil 4 kurzy o angličtině na seduo.cz, které byly rozhodně užitečné a jsem přesvědčen, že mám určitě z čeho budovat :)

04.01.2018


Angličtina pro samouky - tipy na knihu/učebnici

@tsal: Děkuji moc, English Grammar in Use přidávám do hledáčku a také za tip s titulky. Zní to logicky a určitě vyzkouším :)

@Phewell: Kniha již zmíněna a určitě do ní půjdu. Na HelpforEnglish jsem již zaregistrován a také jsem slyšel jen samou chválu, tak věřím, že bude hodně užitečné. Čtení v angličtině chci vyzkoušet, jen na to vše najít volný čas.

Ještě jednou díky všem za přínosné tipy a pokud by ještě někdo měl jiný návrh, určitě uvítám.

Díky!

04.01.2018


Angličtina pro samouky - tipy na knihu/učebnici

Díky moc za tip. Kouknou na to. Je to sice staršího data, ale i tak by mohlo být přínosné. Jdu kouknout na recenze atd. Na filmy koukám jedině v angličtině (originále) a již čtvrt roku i s anglickými titulky. Rozhodně pomáhá. Budu rád i za další tipy a ještě jednou díky moc.

02.01.2018


Angličtina pro samouky - tipy na knihu/učebnici

Dobrý den všem,

Jaká je dle vás nejlepší kniha/učebnice pro "samouky" angličtiny? Přiznám se, že jsem z toho trochu od SŠ a VŠ trochu vypadl a nyní se do toho pomalu dostávám zpět. V práci chodím i na doučování, ale to je takové o ničem, jede se podle učebnic a je to taková ta středoškolská výuka (dnes je to asi už o něčem jiném na školách). Nicméně jsem během 4 dnů přečetl dvě knihy - Angličtina na rovinu I a II a byl jsem velmi mile překvapen. Vtipné, svižné, stručné a zaměřené na věci ze "života". Dle této knihy jsem si i utřídil časy a nyní mi přijde, že tomu i více rozumím. Nyní začínám číst tyto knihy znovu a dělám si zápisky a po opravdu dlouhé době mě ta "výuka" angličtiny fakt bavila. Samozřejmě využívám také online zdrojů na zdokonalování se v tomto jazyce. Rád bych se ale vás, čtenářů, zeptal - narazili jste na nějakou knihu/učebnici, která vám toho v tomto jazyce dala opravdu hodně, byla přínosná a bavila vás? Předem děkuji za tipy.

02.01.2018