ivaanos ivaanos diskuze

☰ menu

Ako spraviť z pesimistu optimistu

Velké věci dokáží ti, co chtějí udělat svět lepším. Ale pokud svět vidíš lepším než ve skutečnosti je, pak na tvých činech moc nezáleží.

06.08.2018


Ako spraviť z pesimistu optimistu

intelektuálka: nejsou nijak podložené, technicky to vlastně nejsou ani informace, spíš názor

06.08.2018


Ako spraviť z pesimistu optimistu

Marylaa: Podle toho pravopisu seš naprosto jasná optimistka ;)

06.08.2018


Ako spraviť z pesimistu optimistu

On ten pesimismus je náhodou moc dobrej základ. Většina optimistů žije sice hrozně šťastně, ale ve výsledku naprosto zbytečně ;). Tady třeba vidíš krásný příklad na sobě, určitě seš optimistka, a chceš předělávat člověka, který o to zjevně nestojí, jen pro to, abys to ty měla snažší (výmluvy, že to děláš pro něj, si nech pro své optimismem zmanipulované ego). Devadesát devět procent lidí, kteří dokázali něco průlomového, byli v jádru pesimisti. Protože pesimismus má k realitě daleko blíž, než optimismus. Pesimismus taky svědčí o vyšší inteligenci.

06.08.2018


Upozornění, že na daný titul někdo přidal inzerát

Naias: Těch autorů, které sleduji/skupuji je cca 30, někdo má pod sebou tři tituly, jiný zase přes dvacet :-/

06.08.2018


Upozornění, že na daný titul někdo přidal inzerát

Perfekt, díky oběma.
Mimochodem, nedá se to vztáhnout na celého autora? Chtěl bych dostávat upozornění, pokud by přibyl inzerát na jakoukoliv knihu od daného autora - to by byla pecka!

06.08.2018


Upozornění, že na daný titul někdo přidal inzerát

Možná tu zde ta funkce je, ale já jí nenašel, každopádně by bylo neskutečně šikovné, kdyby si uživatel mohl u vybraných titulů zaškrtnout "Zasílat upozornění, pokud se objeví nový inzerát" - a jakmile jiný uživatel vytvoří nový inzerát na danou knihu, dotyčnému přijde upozornění. Pokud vím, tak poptávku stejně nikdo nepoužívá, resp. prodávající rovnou zákládá nové inzeráty namísto toho, aby kontaktoval jednotlivé poptávkáře, zda nemají o knihu zájem..

05.08.2018


Druhy vazby knihy - poradíte?

Doplněk, který samovolně přerostl v něco většího. Asi si to mnozí neuvědomují, ale na tomto webu se vytvořil naprosto neuvěřitelný trh s knihami. Přijde mi škoda to sabotovat pouhou neznalostí programování (nebo neochotou najmout někoho schopného). Jinak nic proti antikvářům, ale pokud jde kniha od čtenáře ke čtenáři, vydělají na tom obě dvě strany. Podobně jako třeba u pronájmu bytu osobně versus přes realitku.

09.07.2018


Druhy vazby knihy - poradíte?

Já bych navrhoval nejprve dotáhnout Bazar do nějaké inteligentní podoby a teprve potom se věnovat pozlátkám typu knižní vazby. Včera jsem strávil asi pět hodin procházením bazaru o sedmi tisíci knihách. Přitom by stačilo pár řádek kódu a to co jsem hledal bych vyfiltroval za minutu. No, hlavně přidej tu brožovanou vazbu s chlopněmi, to je důležitý!

09.07.2018


Odkazy v bazarových položkách

Hele má tu celý oddíl pro samostatná vlákna s názvem "Nápady na vylepšení webu" - takže o to admin asi stojí. Přispívám s troškou do mlýna.

04.06.2018


Odkazy v bazarových položkách

Nabízená kniha v bazaru je strukturovaná takto:
- název knihy
- autor
- cena
- červené tlačítko "detail inzerátu"
To celé lemuje náhled knihy.

Aktivní odkazy jsou dva: název knihy a tlačítko "detail inzerátu". Problém je, že oba odkazují na stejnou stránku: detail inzerátu. Bylo by logické první odkaz, tedy název knihy, po kliknutí přesměrovat na obecnou stránku knihy (komentáře). Chtěl bych si z bazaru jedním klikem otevřít stránku knihy - pokud knihu neznám, chci se dozvědět o co jde, aniž bych se musel proklikávat přes "detail inzerátu" (při projíždění bazaru o tisíci knihách je to fakt negativně znát). Rovněž by mohl být aktivní link jména autora. O řazení knih v bazaru dle ceny jsem již vlákno zakládal, stále nic, možná by nebylo od věci požádat nějakého známého, kdo umí aspoň trochu programovat - toto je práce na 10 minut.

04.06.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

AntikvářPraha4: Chytání knih na muj-antikvariat.cz je základ, bohužel knihy o které je velký zájem mizejí doslova do hodiny poté, co je vyfiltruje MA. A co se týče stavu knih, DA bazar má jednu obrovskou výhodu - ve většině případů prošla kniha z tohoto bazar jen několika málo rukami, dost často jen jedněmi (a to prodejcovými), což se u antikvariátů říct nedá. Chápu, že vy zde jako antikvář představujete ten mezičlánek a bazary jako DK vám v podstatě kazí byznys. Na druhou stranu zde na DK jsou zase uživatelé jako "knizatko", kteří vykupují knihy z antikvariátů a pak je zde obratem prodávají za dvoj až trojnásobek, takže ono je to prašť jako uhoď.

09.04.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

newtory: Tak to nesouhlasím, jedna z největších výhod DK je, že se zde soustředí (jak jinak) čtenáři knih, což se o obecných bazarech typu bazos.cz nebo hyperinzerce.cz říct nedá. Ani cbdb.cz nemá tak bohatou databázi inzerce. Akorát ta technická "zaostalost" na DK ohledně řazení a filtrování (kvůli tomu jsem taky založil toto vlákno) shazuje neskutečně vysokou iniciativu lidí prodávat a kupovat knihy. Přitom by stačilo jen pár řádek programovacího kódu a je hotovo.

09.04.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

kapr: Souhlas, sice jsem zde koupil pár knížek "pod cenou", ale ty by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Spíš mi jde o to, dostat se k těm dražším titulům. Byla by to win-win situace jak pro mě, tak pro prodejce (které by se drahých knih rád zbavil). Ale skutečně nemám čas procházet bazar s šesti tisíci knihami kde nakonec nic zajímavého neobjevím.

07.04.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

Taky by byla paráda si moct nechat srovnat veškeré knihy v bazaru dle ceny, bez ohledu na prodejce, to by byl neskutečný nářez.

06.04.2018


Řazení knížek v bazaru podle ceny

Někteří prodávají v bazaru tisíce knih (doslova, to není metafora), kde jsou luxusní knihy o filozofii nebo nesehnatelné existenciální romány od 500 Kč nahoru a zároveň dívčí beletrie za dvě pětky. Řazení podle ceny je jediný způsob, který mě napadá, jak odfiltrovat ten (pro mě) nezajímavý "plevel". Možná ještě rovnání podle hodnocení, ano, tyto tři možnosti bych přidal do výpisu knih v bazaru jednotlivého prodejce: seřadit dle data přidání (to by bylo výchozí jako je teď), seřadit dle hodnocení a seřadit dle ceny.

03.04.2018


Nejgeniálnější zápletka v knize

Tazatel psal nejgeniálnější zápletka, ne nejgeniálnější vražda. Jasně že to přistane na mysl jako první, vzápětí podvod, způsob vyloupení banky atd. Ale co třeba "geniální zápletka" v mezilidském vztahu, v psychologickém smyslu? To už je těžší oříšek.. :)

19.02.2018