Gallaxy Gallaxy diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zkusím to i já :) Ale vzpomínky jsou velmi matné. V dětství jsem četla knihu, kde byl hlavní hrdina, kterému se dařilo cestovat v čase (tuším, že smyyška byla u nějaké lavičky) a shízel se s holčičkou z první Republiky-Josefínou, ale ta si něchívala říkat Fína. Na obálce byla ta holčička s deětníkem u lavičky.

Vím, že je toho málo, ale ráda bych si k nihu přečetla znovu.

02.04.2017


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den, zkusím to znovu, neb můj příspěvek je už strašně hluboko. Ještě na základní škole jsem četla knížku, jejíž hlavní hrdnikou byla Fína (zkráceně Josefína)- žila za první republiky a díky cestování v čase se setkával s klukem ze současnosti. nejsme si úplně jistá, jestli cestovala Fína nebo ten kluk, ale setkávali se u nějaké lavičky. na obálce byla holčička v dobových šatech s parapletem -(kniha byla bílá), ale navíc si bohužel nevzpomenu. Strašně ráda bych si knihu přečetla znovu, zanechla ve mě vtak silnou vzpomínku, že chci dceru pojmenovat Josefína a nedokážu manžela odkázat na správnou knížku, aby souhlasil :D

08.01.2015


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Nelly: Bohužel není, ale také vypadá zajímavě :)

06.11.2014


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj, asi před 100 lety jsem četla jednu knihu (v dětství někdy kolem 12ti) a v poslendíd obě si na ni často vzpomenu, ikdyž si děj pamatuji matně.

Hlavní hrdnkou byla dívka- Fína, která cestovala v čase a sblížila se s klukem z budoucnosti. Šlo o prolínání světů: první republika a současnost. Tot vše z mé paměti :( KDYBY NĚKDO ZNAL, RÁDA SI PŘEČTU ZNOVU.

29.10.2014