Fritaaa Fritaaa diskuze

☰ menu

Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Děkuji za odpovědi, knihu zapůjčím. Snad to bude ono :).

08.03.2013


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Zdravím,
rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, jak se jmenuje kniha jednoho Rusa, co zažil Rudou armádu, zajatecké lágry, vazební věznici v Polsku a koncentrák po útěku a gulag po osvobození za to, že se nechal zajmout.
Díky za odpověď

07.03.2013


Fantasy pro muže

Shadow: díky za tipy, určitě zkusím. A také děkuji za podporu.

06.01.2013


Fantasy pro muže

pajonek: Mě přijde naprosto správné, že se o knize může vyjádřit i někdo, kdo neumí psát. Proč by člověk, který není spisovatel, nemohl říct své názory a postřehy?
Nemusíš se rozčilovat, že jsem si o tvé oblíbené knize dovolil napsat, že se mi nelíbí. Pořád ještě můžu psát své názory na věci kolem sebe. Zkus přijmou fakt, že se u tak velkolepého díla najde pár jedinců, které neosloví.

06.01.2013


Fantasy pro muže

pajonek: jen mi nevyhovuje, jak je to napsané, toť vše. Je to podle mě úplně normální, že každý má rád jiný styl psaní. A jen proto, že je to "jedno z nejlepších čtení na našem trhu" to přeci ještě neznamená, že se zákonitě musí líbit i mě. Už jen to, že má ta série aktuálně na kontě deset knih určitě značí obrovskou přízeň fanoušků, mě si ale kniha ničím nezískala. Já se ocitám uprostřed děje, ale nic o tom světě nevím. Je mi pár větami naznačeno, co se děje, kdo a proč vládne a jak říše vypadá, ale já bych snesl i trochu podrobnější popis. Především z historie celého kontinentu (nebo jak vlastně svět vypadá?). Také mi chybí jakýkoliv popis postav, je mi jen naznačeno co zhruba má na sobě a jaké má vlasy, ale co se v tom popisu trošku vyžít? Já osobně, kdybych si měl vybrat mezi Malazskou knihou padlých a Písní ledu a ohně, jednoznačně bych volil George R. R. Martina. To je pro mě pan spisovatel. Nemusím číst odstavec či větu několikrát, všechno mi dává už od začátku smysl a hlavně se sžiji s postavami. Já jsem celou sérii přečetl během chvilky, u Malazu jsem většinu času kontroloval písmenka a na každé stránce jsem alespoň něco četl vícekrát. Stevenson mi naprosto nevyhovuje svým stylem a proto jsem o knize napsal, co jsem napsal. Uznávám ale, že je zde určitě spousta lidí, kterým se série líbí. Prosím. Proč ne. neberu vám to :).

05.01.2013


Fantasy pro muže

Díky za návrhy, určitě na to kouknu :).

05.01.2013


Nejlepších 10 knih, které jste přečetli v roce 2012

a)
1. ASoIF - Bouře mečů (George R. R. Martin)
2. ASoIF - Střet králů (George R. R. Martin)
3. ASoIF - Tanec s draky (George R. R. Martin)
4. ASoIF - Hostina pro vrány (George R. R. Martin)

b)
9

c)
Malazská kniha padlých - Měsíční zarady

01.01.2013


Fantasy pro muže

Zdravím,
chtěl bys vás požádat o doporučení čtivého a originálního fantasy románu, nejlépe knižní sérii. Mám za sebou zatím vydané díly A Song of Ice and Fire a začal jsem číst Malazská kniha padlých. Uvítal bych něco přesně mezi těmito sériemi. Od Malazu jsem očekával hodně, ale po padesáti stránkách Měsíčních zahrad se asi dál nepodívám, je to strašně chaoticky napsané, hodně pasáží musím číst vícekrát, postavy neumí mluvit a za padesát stránek jsem pořád u té jedné a vskutku nezajímavé postavy s ještě nezajímavějším příběhem. Opravdu budu rád za návrhy, mám teď spoustu volného času a pořádnou knižní sérii bych uvítal. Ještě bych měl jen požadavek, aby to bylo, jak jsem již psal, "originální". Například jako mnou zmíněné série. Netoužím například po skřetech - jestli teda nebudou převelice dobře zpracovaní. Magie a kouzla mi nevadí, ale například Malaz je pro mě už příliš přehnaný. Fialové postavy mít v knížkách nemusím. Kdyby měla kniha temnou atmosféru bylo by to nevýslovné plus. Mám také rád hodně postav, jako v ASoIF. Nepište ale prosím o Zaklínači, asi po dvaceti stránkách (potyčka o kovárny) jsem to zase vrátil. Díky moc za knihy a přeji šťastný nový rok.

01.01.2013


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

Díky za všechny příspěvky.. asi bude stejně nejlepší dát si kafe, pustit si hudbu, nic nedělat a doufat, že ten začátek nějak přijde.. :)
Lomax: myslím, že kdyby takhle přemýšleli všichni, těch knížek by bylo na světě opravdu málo.. já nechci psát, abych zbohatl a byl slavný, chci psát, protože cítím, že by mě to mohlo bavit.. ještě více, než čtení.. ale psát sám pro sebe mě nebaví..

28.10.2012


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

Zdravím,
byl bych vděčný za pár rad, jak začít psát knihu. Čeho se vyvarovat, co naopak udělat a tak dále.. Mám už vymyšlený děj, postavy, kde začnu, kam se dostanu i kde skončím, ale je neskutečně nadlidský úkol napsat první větu či první odstavec.. jestli máte někdo nějaké rady, byl bych vám opravdu vděčný.
Díky moc

27.10.2012