felia felia diskuze

☰ menu

Čtečky e-knih

Nevím, zda si někdo vyměňoval baterii ve čtečce. Já jsem zničil čtečku Kindle PW 3 postupoval jsem podle návodu. Mám doma 3 další čtečky se špatnou baterií. Hodně čtu, denně asi 5 hodin, a tak vydrží baterie max 2 roky. Nechápu, proč to nějakého výrobce netrrklo a nezačal vyrábět čtečky se snadno vyměnitelnou baterií, jak je třeba u mobilu. Já to řeším nákupem nové čtečky

10.11.2021


Fantasy pro muže

Pár jsem jich přečetl. Kompletního Pratchetta, protože je to humotné a geniální a Gaimona. Teď se chystám na Hru o trůny, ale nemám příliš rád meče, dýky, šípy a oštěpy. Prostě na rytíře jsem příliš stár, tak se už dopředu bojím, že si autora neoblíbím.

31.07.2016


Kolik procent knih ve své knihovně jste nikdy nečetli?

Přečetl jsem všechny knihy ze své knihovny - cca 3.000 svazků, vedle řady knih, které v knihovně nemám. Hodně z nich jsem přečetl vícekrát. Dnes, už v důchodu, si dopřávám knihu denně, ale kupuju stále méně knih. Půjčuju si ve třech knihovnách. Četba je pro mě určitý druh drogy.

31.07.2016


Diskuse o učitelích českého jazyka

Omlouvám se za to, že jsem sem vložil toto téma. Vím, že lásku k literatuře by v nás měli vzbudit především rodiče, ale každý máme nějakého toho češtináře, který na nás dobře působil. Toho svého jsem měl na gymplu. Vzácný člověk, který četl více, než já a se kterým jsem mohl mluvit o knihách. Znám učitele češtiny, kteří žijí z povinné četby, kterou četli v pravěku. Učitele, kteří vnucují svým studentům knihy zasmrádlé, zatuchlé, protože nečtou novou literaturu a protože jim to přikazují lidé z ministerstva. U knih skutečně není důležitý jejich obsah, ani to, s kým autor chodil na kafe, jak si myslí současní češtináři. Důležité je hodně číst a číst s radostí, protože je to příjemná činnost, pokud čteme knihy, které jsou nám blízké. Díky čtení přestanou mít studenti problémy s porozuměním textu. Věříte, že existují studenti středních škol, kteří nikdy nepřečetli žádnou knihu a hravě odmaturovali z literatury?

12.04.2013


Přeceňovaní autoři

Za nejvíce přeceňovaného českého autora považuji Viewegha. Přečetl jsem i jeho prvotiny, U každé jeho knihy mám pocit studu, že jsem to četl. Připomíná mi to dívčí románky. Z těch zahraničních považuji za nejvíce přeceňovaného Coelha. Nepřestává mě udivovat zájem lidí o koupi knihy, jejíž zpracování bylo vysíláno v televizi.

12.04.2013