Eremites Eremites diskuze

☰ menu

Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Tak si dovolím pokračovat - právě toto vtipné zadání mi sedlo do noty. Už takřka rok mám rozečteno: http://www.databazeknih.cz/knihy/jak-se-dela-evoluce-od-sobeckeho-genu-k-rozmanitosti-zivota-30175 a jen velmi obtížně se sunu vpřed.
Ne proto, že bych tomu nerozuměla, nebo nedovedla číst odborné publikace, či mne téma nebavilo, ale v tomto případě na mne má tato kniha naprosto dokonalý uspávací efekt - nezvládnu přečíst více jak tři strany a už spím....
Uvažuju, že to vzdám....

Pokračuje čtenář knihy, kde je hlavním tématem nebo problémem ekologie - může být i román nebo jakýkoliv žánr.

24.04.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Včera jsem začala číst: http://www.databazeknih.cz/knihy/jasno-lepo-podstin-zhyna-310022 , kde je pes společně s mužem (vypravěčem) ústřední postavou celé knihy. Hodně zajímavé čtení...

Pokračuje čtenář knihy, ve které se nějakým způsobem mihne vegetarián (ať už jako hlavní postava či jen ve vedlejší roli).

04.01.2017


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Tak hrady tady je - sice malý a v pozadí, ale je :-)
http://www.databazeknih.cz/knihy/prohledni-si-tu-zemi-137014

Václav Cílek - Prohlédni si tu zemi.

Pokračuje čtenář knihy, ve které se příběh odehrává v době adventu.

21.11.2016


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Tak zase já :-)
Už delší dobu louskám knihu Jak se dělá evoluce: http://www.databazeknih.cz/knihy/jak-se-dela-evoluce-30175 a tam se to geny jen hemží :-))

Pokračuje čtenář knihy, zaměřené pro změnu na hvězdy....může to být odborná astronomická kniha nebo třeba sci-fi, které se nějak týká hvězd.

30.09.2016


Práve čítaný príbeh - čo v ňom nájdeme?

Čtu (spolu s dětmi) Eldesta - http://www.databazeknih.cz/knihy/odkaz-dracich-jezdcu-eldest-1118 - druhá kina v sérii Odkazu dračích jezdců. Hlavním hrdinou a zároveň vypravěčem je 16-ti letý chlapec jménem Eragon.

Pokračuje čtenář knihy, kde je zmíněna či hraje nějakou roli černá kočka.

24.09.2016


Do ktorej fakulty by vás zaradil triediaci klobúk?

Myslím, že v mém případě by to bylo jasné - Havraspár. A to přesto, že bych si moc přála být v Nebelvíru. Odjakživa jsem takový ten poustevník stojící opodál, sledující dění a občas poskytující (rádoby)moudré rady tomu, kdo o to stojí. Nicméně ve svých snech jsem vždy byla ten udatný chrabrý rytíř v nablýskané zbroji či statečný, bleskurychlý a čestný kovboj zachraňující vše bezbranné a slabé :)

19.02.2016