Elvenisko Elvenisko diskuze

☰ menu

Bookfan sirotci

34. knižka Greenie knižnice :) http://www.databazeknih.cz/knihy/recept-na-lasku-176420

29.09.2013


Bookfan sirotci

mě se tady docela líbí :) teď je tady přímo bookfan skupina, a to opravdu vítám :) a jsou tu hezké holky :) tak mě napadá, musím si nastavit budíček na zítra :)

04.09.2013


Bookfan sirotci

co já vím... raději jít na kopec a číst si tam :)

31.08.2013


Bookfan sirotci

no nevím, ty dva na slovensku mě třeba moc nezaujali...

20.08.2013


Bookfan sirotci

ono je to hlavne o tom, že či bude dáka knižka alebo nie, na to treba samozrejme dostatok diel a následne sa pýtať autorov, prípadne sa dohadovať na podmienkach. To by bol extrém, dať niečo bez dovolenia. Väčšinou sa to robí tak, aby boli všetci spokojní :)

pozriem si najnovšiu poviedku, som zvedavý :)

15.08.2013


Bookfan sirotci

HTO: kousek nesouhlasím, že nechat si napsat. Takové knihy již jsou, napsalo se tak třeba 15 slov a osudov. Psal jsem to já, přítelkyně, několik kamarádů a tak - kde je samozřejmě všude napsán autor každého celku. Je to bezva možnost, jak může začátečník získat reference a zkušenosti :) taky se rád zahrnu do takového projektu, co dělá někdo jiný :)

15.08.2013


Bookfan sirotci

jo a jedna z možností, jak se dostat do knížky, je napsat něco zde: http://www.databazeknih.cz/diskuze/volna-diskuze-5/jak-by-jste-tohle-napsali-vy-926/str-1#new

14.08.2013


Bookfan sirotci

jojo, něco na tom bude, Barbora je detektív :)

14.08.2013


Bookfan sirotci

jak plodný? tohle jsem nenapsal ja :) přehled kdo co napsal je tady: http://knihy.rs-design.sk/zoznam-knih/

veliký souhlas, kvantita je kvantita a o kvalitě toho moc nemluví. A taky dlouhých knížek mám jak šafránu :)

14.08.2013


Bookfan sirotci

32. knížka hotova... už se těším, jak bude Hřibče psát recenzi :)

14.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

výborně, hezky se to tady množí :)

13.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

mě se to taky líbí :) hezká práce :) taky mě napadlo zas něco napsat, ale to by už asi nebylo ono :) jo a koukám, má to něco co mé práce nemějí - nadpis :) tak všichni co jsme se zoučastnili, dejme si nějaký nadpis k dílům, ať se ví wo co go :)

09.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

kliknu na upravit? :)

jo a postavy z první ukázky budou ve knížce :) jo a hledá se čtenář :)

08.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

Svätená voda
- - - - - - - - - - -

"Ruku princeznej získava..."
"No tak! Toto nie je fér! Nech to už kecne, hovorí ako slimák!" Hovorí Oliern svojim dvom bratom a zároveň sokom, len tak potichu. Aby to nepočul kráľ. Ostatní dvaja mali rovnaký názor.
"... ten, kto dokáže..."
"Potom ma zobuďte!"
"... najväčší a najstatočnejší hrdina..."

Starý kráľ rozpráva neuveriteľne potichu a hlavne pomaly. O svojich synov prišiel už dávno v ťažkých bojoch a keď sa nikto z ľudí nevrátil z dobrodružnej výpravy, privolal si elfov na svoj hrad. Postupne sa z neho vyvliekla úloha. Cestovať do ďalekých krajín a priniesť dračie srdce. Ten, kto ho donesie, získa ruku jeho princezničky. Tá, škaredá a blbá, elfov veľmi nemusela a nikto sa o ňu ani nezaujímal, ale dodatok stál za to. Polovica kráľovstva!

Kráľ pripravuje tri kone a radí všetkým trom uchádzačom, aby spolu nebojovali od začiatku, pretože na niektoré nebezpečenstvá narazia a ak sa budú hádať, nezdolajú ich.

Oliem aj s Mriusiom a Laharom prichádza k rieke. Je obrovská a dravá. Nikto si netrúfa preplávať ju a brod tu tiež nikde nie je. Jediná možnosť je most. Starý, urobený z dosiek a lán už pred mnohými rokmi. Pociťuje roky a nič neschladí lepšie, ako pád v horúcom počasí do potoka. Most má aj svoje pomenovanie, Most strážcov. Od nepamäti je strážený dvojicou kostlivých bojovníkov. Nikto nevie, ako sa tam dostali. Pravdepodobne slúžili niekomu, kto už dávno vonia fialky odspodu a tak sú neustále tu. Možno by pustili niekoho, ale nikto si s nimi nechcel začínať. Tadiaľto vedie cesta troch elfov.

"Mám nápad, ako ich premôžeme."
"Tak to som zvedavý. Čo máš v pláne?" Pýta sa Mrius Oliema.
"Sú dvaja, my sme traja. Stačí, ak sa začne boj dvoch proti dvom a tretí z nás ich môže napadnúť odzadu."
"To nie je veľmi fér, čestné je postaviť sa nepriateľov čelom."
"Čestné hej, ale nie rýchle. Odzadu pôjdem ja a tak vám dvom ostane česť a sláva. Alebo chcete ísť okolo a hľadať iný most?"
"Bojoval si niekedy proti nemŕtvym? Tých len tak mečom neporazíš."
"S týmto áno!"

Prekvapený elfy sledujú Oliema, ako vyťahuje malú fľaštičku.

"Čo to je?"
"Ľudská svätená voda."
"Ty si ľuďom z ich kostola ukradol svätenú vodu?"
"Je jej dosť a tu sa hodí. Myslím hlavou, inak by som bol mŕtvy! A vy dvaja asi tiež. Ukážte mi svoje meče!"

Po obrade a rozcvičení sa trojica elfov púšťa na most. Okamžite ich napadá dvojica kostlivcov. Zatiaľ čo Oliemovi nepriatelia a zároveň spojenci bojujú jeden na jedného, on sa obratným manévrom dostáva za prekvapených kostlivcov.Namiesto sľúbených úderov od zadu uteká cez most tak rýchlo, ako len vládze. Poháňaho ho zlovesný plán a nevšíma si výkriky od elfov. Uteká, až sa pod ním trasú nahnité dosky a dotýka sa pevniny na druhej strane.

Na prekvapenie všetkých až teraz vyberá svoj meč a tne ním do lán. Niekoľko seknutí a most, ktorý tu bol dlhé veky, padá. Nemŕtvi i elfovia sa strácajú v rieke a on, víťaz, môže pokračovať. Ani nemusí, už potrebuje len nájsť ďalší most. Kráľovstvo elfov bude len jeho, nemusí sa deliť s bratmi. O ľudské stratil záujem.

Oliem prechádza krajinu popri brehu a hľadá miesto, kde sa dá voda prebrodiť. Nachádza ho. Skôr, ako si zmočí nohy, si dopraje dúšok z fľaštičky. Voda z kostola, ale nie svätená. Túto mal kňaz ukrytú a dával si z nej trochu pred kázňami, aby boli o niečo veselšie.

07.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

3 autoři, 3 příběhy :) moc hezké :) asi se ještě přidám :)

07.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

vov, pročteno jedním dychem! nevím co si o tom myslet, ale... opravdu zajímavé a teď nevím, jak to bude pokračovat :) líbí se :)

zapojí se ještě někdo? :)

07.08.2013


Bookfan sirotci

myslím jako možná se to někomu z této skupiny bude líbit :)

07.08.2013


Jak byste tohle napsali vy?

zkusíš taky něco napsat? nebo dáš nějaké zadání? :)

07.08.2013


Bookfan sirotci

jsem zvědav, jestli by se hodilo tohle na nějakou obálku :) https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1151036_727221940637189_1778292073_n.jpg

06.08.2013


Bookfan sirotci

ukaž tu hezkou obálku :) a je i tady na DK? :)

04.08.2013