DejMiJméno DejMiJméno diskuze

☰ menu

Zeměplocha

Take jsem ted na svatky precetla Otce prasatek! :)

30.12.2018


Nedočteno

Nemám hranici danou počtem stran, to mi přijde přinejmenším zvláštní, už jen z toho důvodu, že každá kniha má jiný celkový počet stran. Nedává mi to smysl, ale chápu, že pro někoho je příjemné mít jakýsi cíl a pak se rozhodnout.
Jsou knihy, které jsem nedočetla, pak se k nim po čase vrátila, zkusila se znovu od začátku začíst a když to nefungovalo, tak prostě nefungovalo. Nevylučuju, že přijde jejich doba.
S čím mám problém je sloh, jakým je kniha psaná. Když pro mě není čtivá, je těžké ji dočíst, i když mě příběh třeba zaujal.
Obecně ale knihy dočítám. Protože mě zas dělá dobře pocit, když člověk něco dokončí než rozhodování, zda pokračovat. ;)

13.11.2018


Čicháte k novým knihám?

Občas si čichnu k novotě. Ale hlavně se přidávám do klubu hladičů obálek! :D

08.11.2018


Zeměplocha

První jsem četla některou knihu s hlídkou, pravděpodobně Stráže, Stráže! - už si pořádně ani nevzpomínám. Pamatuju si ale, jak jsem kouzlu Terryho Pratchetta naprosto propadla. Když jsem pak zjistila, kolik knížek napsal, byla jsem nadšená! Bohužel jsem jich zhltla tehdy tolik najednou, že nemám v hlavě jasno, o čem která kniha je. Samozřejmě byly i takové, které mě moc nebavily, např. Nevídaní akademikové nebo Erik. První knížku jsem četla před více jak deseti lety a stejně mě to neomrzelo. Dokonce jsem měla moc ráda Mrakoplaše - Barva kouzel, Lehké fantastičko - než jsem viděla ten film. Úplně mi to zkazilo celou knihu, protože jsem si Mrakoplaše vyfantazírovala samozřejmě odlišně a to velmi, film nedoporučuju, bohužel z hlavy už to nevymažu. (Otec prasátek mi ale přijde zfilmovaný hezky). Doma mám ale truhlu, o které návštěvám říkám, že je z myslícího hruškovníku a nikdo to nechápe:D Koupenou mám teď Patýřskou korunu - poslední, co Terry napsal. Naposledy od něj jsem četla Kobercové - přepracované vydání, které není ze zeměplochy, taková oddychovka. A teď shodou okolností čtu Dlouhou cestu, kterou napsal společně s Baxterem (do výzvy), zatím bezvadná, jsem na ca 70. stránce. Z těch z nezeměplochy doporučuju NÁROD, moc se mi líbil a je to i trochu jiný styl psaní, takový naivnější, něžnější.

10.10.2018