DarthSoren DarthSoren diskuze

☰ menu

20.) Kniha poprvé vydaná v roce 2018 (zcela nová kniha)

U nás vychází v srpnu Timothy Zahn - Thrawn, takže já mám jasno.

18.07.2018


2.) kniha autora, který žil ve vašem kraji

Zato, že som zo Zemplina z vychodu, ta sebe prečitam Pavla Horova - Zemplínske variácie

26.06.2018


Jakou knihu právě čtete?

A. Allston - Star Wars: NJO - Nepřátelské linie 2: Bašta rebelů

25.02.2018


Doporučte nejlepší scifi, co jste kdy četli.

Star Wars: Darth Bane - Cesta zkázy

23.02.2018


Jakou knihu právě čtete?

Úsvit rytířů Jedi od Tima Lebbona

09.02.2018


Vaše nejoblíbenější knihy?

Asi Star Wars: Darth Bane - Cesta zkázy, hlavně kvůli tomu, že je to moje oblíbené expanded universe ze světa SW a hlavní postavou je muž záporák, co není moc v módě, hlavně dnes při všech těch politicky korektních slátaninách (nikoho nesoudím, ale myslím, že se to už přehání, člověk nemůže mít názor, protože je automaticky xenofob, homofob a nevímcoještěfob :/). Hned za tim následuje serie Zaklínač (a Geralt je taky dost neutrální postava).

09.02.2018


Star Wars

No, zatim jsem fanfikci psal čistě jako hobby, jenom jako takový střípek mé lásky k Star Wars, abych zjistil jaké to je, psát něco takového :) A kdyby jsem se rozhodl to změnit tak aby to SW jenom připomínalo... to by asi nebyla satisfakce (a ja viem čo je zadosťučinenie, som slovák, lenže toto je databazeknih.CZ :D a na českých stránkach píšem česky aby tomu rozumelo čo najviac ľudí) ;) Proč bych měl psát jenom "něco jako Star Wars" když mohu napsat přímo Star Wars. S tím jak to u nás v CZ/SK chodí, by se to stejně neprodávalo :D Takové ohlasy zatim nebyly, ale chápu kam míříš, je to dilema a nelehký úkol pro toho spisovatele (bude se to líbit? nebude to moc jiné vzhledem k tomu světu? nebude to málo originální?) To ale už je na tom člověku jak se s tím popere. Neříkám, že mám napsanou jenom fanfikci SW, mám i něco jiného, jenže nemám zatim tolik času, a možná ani odvahu abych nahlédl do vyšší ligy a zkusil se se svýma textama dostat dál k nějakému cíli :DD možná časem.

29.01.2018


Star Wars

Jo, cokoliv chceš ze světa Star Wars použít, bys musel konzultovat s lidma co mají na starost licenci. Nechci ti moc brát iluze, Disney to řeší tak, že si autora svých románů vybírají sami. Jo, můžeš něco napsat a využít terminologii SW univerza, ale musí to být šířeno jenom jako fanfikce a nemůžeš na tom zarobit. Jinak by tě Disney, podle mě teda určitě, protože jsou to nenažranci, žalovali. Na takové věci si dávají majzla, protože kde vidí peníz, po tom skočí. Navíc jde o spomenutou kontinuitu v kánonu, což má momentálně na starosti pan Hidalgo a myslím, že částečně i Filoni. Jsou to pánové ještě z týmu G. Lucase, kterých, podle mého názoru, měl Lucas propustit již před lety :/ Protože jsou to flákači a dělají chyby. A to, co říkal Corso ohledně toho, že trvá dlouho, než se kniha vydá, s tím mohu jen souhlasit, vem si že John Jackson Miller psal knihu Kenobi od roku 2006 a to již měl celkový koncept hotový. Samotná kniha pak vyšla až v roce 2013. Já sám mám napsané již 3 povídky z tohodle světa a doteď jsem je šířil jenom mezi přáteli jako fanfikci, protože za takovou námahu co bych musel dělat abych to protlačil dál mi to nestojí, i když miluju Star Wars (tedy hlavně expanded universe :D).

28.01.2018


16.) Poslední kniha (již nežijícího autora)

Friedrich Nietzsche - Ecce Homo

27.01.2018