Calzedonka Calzedonka diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

Mně osobně se líbí nápad s žebříčkem na každý rok; jaké byly nejčtenější knihy v tom a tom roce ;)
A dále jsem pro sledování komentářů a hodnocení knih u mnou oblíbených knih. Např. že bych si mohla u každé knihy zaškrtnout, jestli ji chci sledovat a pak by se mi na určitém místě zobrazovaly všechny informace. Jak píše orson "společný proud informací o knihách, které mě zajímají" :)

29.09.2012


Tištěné knihy vs. E-knihy

Čtečku nevlastním, ale plánuji to. Tištěné knihy mám moc ráda, to listování v nich, používání záložky (sama si je i vyrábím), autor vám těžko podepíše knihu ve čtečce a hlavně jsem si našla oblibu v okukování své vlastní knihovny :-D Přesto se těším až budu vlastnit i čtečku, protože pro mne to jsou úžasné výhody. Je velký rozdíl cestovat do školy s taškou plnou učebnic anebo jenom s jednou čtečkou ;) Označování/zvýrazňování textu, jak už tu někdo zmiňoval a také se mi líbí překládání slovíček, pokud čtenář čte v cizím jazyce.

Takže podporuji obojí a vzhledem k tomu, kolik lidí je proti e-knihám, nevěřím, že by vymizely ty tištěné (už jen z tohohle důvodu).

14.08.2012


Co vás u knížek dokáže naštvat?

Plně souhlasím s Metal Messiah ohledně kvality knížek. Taky musím mít všechny rohy jak přejeté žehličkou (dokonce i u učebnic). V knihkupectví to je pak pořádný oříšek najít kus, který by neměl ohnutý rohy, přeložené a opatlané stránky, drobky všude možně (fakt jsem si v první chvíli myslela, že Steve Jobs má beďara na čele, ale pak se ukázalo, že to byl jen velký kus bordelu), u tvrdých desek bývají často naťuklé rohy, což mi taky hodně vadí a také samovolné papírové obaly, které se jenom nasadí. Ty podle mě v knihkupectví dopadaj nejhůře (ohnuté, roztrhlé..).

Pak mi vadí v knihovnách, jak už se tu zmiňovalo, tužkou (a propiskou) zkrášlené knížky. Nejvíce mi to vadí u testů, kde už mám půlku předvyplněnou.

29.02.2012