budíček budíček diskuze

☰ menu

Bookfan sirotci

taky jsem byla včera v šoku, když se mi stránka už definitivně nezobrazila... opravdu škoda, zvlášť pro lidi, co stále spoléhali, že se rozjede a včas se nepřestěhovali, ale zas na druhou stranu dalo se to čekat, signály byly už dlouho...

03.02.2014


Bookfan sirotci

tuším včera jsem se asi po měsíci dostala na profil BF (kupodivu!!!), bohužel ikonky přečtených knížek se mi nezobrazily ani po třetí aktualizaci stránky, tak jsem se podívala aspoň na těch pár statečných, co tam ještě jsou, a zase tiše zmizela... :)

22.11.2013


Bookfan sirotci

tak tam to bohužel neznám, to je od nás už trošku z ruky :) ano, tady se tradice ještě celkem dodržujou, což je fajn :)

02.11.2013


Bookfan sirotci

děkuju, Jani, doteď jsem sbírala podklady a tvořila osnovu, psaní je zatím přede mnou, ale tak nejhorší bylo dát dohromady tu osnovu, teď už to snad nějak půjde :D a čtení se zatím nevzdávám, to až bude časová nouze...:)

01.11.2013


Bookfan sirotci

No já právě že o hmotných památkách (kostely, hrady, zámky atp.) psala bakalářku a teď jsem chtěla mrknout zase na ochranu té nemateriální části. V ČR tohle není upraveno žádným zákonem, vychází se z mezinárodních úmluv, a ani tam není úplným výčtem definované, co všecko je tímto dědictvím. Je tam taková obsáhlá obecná definice, že to jsou třeba nástroje, dovednosti, zkušenosti, artefakty, znázornění atd., které společenství, skupiny nebo jednotlivci považujou za součást svého kulturního dědictví. A pak je tam veden spíš okruh oblastí jako ústní tradice a jazyk, interpretační umění, společenské zvyklosti, tradiční řemesla apod. Já se chci prakticky zaměřit na tradice a řemesla u nás na Slovácku. Jinak v obecné části budu řešit právní úpravu (úmluvy), financování atd. Jinak Báro, máš pravdu, že bohužel v současnosti je to hodně o materiální stránce, ale zase bez tradic by společnost za chvilku zanikla... :) Navíc ono i při ochraně těch movitých památek je to často problém - s financema, s povinnostma vlastníka památky apod. A za odborníka se nepovažuju teda vůbec, jen mám k památkám tak nějak odjakživa blízko a zajímá mě to ;) A Marto, tos měla krásné téma taky :)

01.11.2013


Bookfan sirotci

A tak já přitom zatím ještě čtu, ale v menší míře než obvykle, ale bez čtení to prostě nejde :) zítra mě čekají dvě hodiny cesty autobusem, tak tam si to čtení užiju, docela se těším... No píšu o ochraně nehmotného kulturního dědictví, naštěstí mě ta oblast zajímá, takže to není něco, co by mě vyloženě nebavilo, jen to prostě zabere hodně času, takže se tolik nezapojuju, co dřív... :D, jaké téma diplomky jsi měla Ty? :)

31.10.2013


Bookfan sirotci

tak já teď nějaký čas asi moc akční nebudu, čeká mě diplomka a další "veselé" povinnosti se studiem :) takže i čtení zaostává a není moc co sdělovat světu :D

30.10.2013


Bookfan sirotci

No ono je hlavně smutné, že nedali vůbec žádné avizo, že už se o web nikdo nestará, myslím, že pokud to zrovna jede, tak se tam pořád hlásí noví lidi, co si ukládají knížky a píšou komentáře... no a hlavně vůči stálým uživatelům, co tam mají komentáře, ale třebas tam jdou jen jednou za čas je to hodně nefér, pač si je třebas nestihnou ani překopírovat jinam...:( ale jinak všecky příchozí tu taky vítám a zdravím, tady to jede, jak má a to je hlavní :)

10.09.2013


Bookfan sirotci

A nejdou Ti zobrazit ani když dáš na profilu té knížky "upravit komentář" a pak to z okna zkopírovat a hodit sem? Předtím to ještě fungovalo, teď už nevím, já se dnes sice zkušebně přihlásila, ale bez šance dostat se na svůj profil, nebo jakékoliv jiné akce, tak jsem byla ráda, že se mi poté, co to úplně vypadlo povedlo odpojit...:)

03.09.2013


Bookfan sirotci

Dostat se na BF se mi ještě podařilo, ovšem odhlásit se už ne, opět naskočila jedna z oblíbených hlášek, mám pocit, že už je v posledním tažení, tak přeju ať se stihneš komplet přestěhovat, dokud to ještě jde:)

03.09.2013


Bookfan sirotci

Hmmm, tak jsem po té diskuzi tady též zkusila mrknout na BF a ani se mi nenačetla stránka, ještě že jsem stačila komentáře zkopírovat, promazat data a ta fotka, co tam zůstala mi v patě až tak neleží, ale i tak je to škoda, nu což tady to funguje a to je momentálně hlavní :) a ta zeď mi tu taky trošku chybí, ale aspoň Standa tolik nespamuje jako svého času tam, několik statusů během hodiny dokázal jenom on :D

30.07.2013


Bookfan sirotci

Jé to byla určitě super akce, sakneš, že mi to ušlo:( No pokud bude i příští léto, tak stopro nevynechám, Zlín je za rohem :)

23.07.2013


Bookfan sirotci

MartinaF. - A nějaké knižní úlovky sis nepřinesla? Pochlub se ;) Já to bohužel nějak zazdila, teda byla jsem tehdy jinde, ale příště už snad nevynechám :)

Stando, na Zlín, Olomouc, Brno, Praha atd. nám nešahej, nebo nebudem kamarádi :D :D :D

23.07.2013


Bookfan sirotci

Hřibče - moc povedená recenze :) jak je vidět občas je i ztráta chuti a motivace prospěšná ;)

18.07.2013


Bookfan sirotci

Pokud Tě netlačí čas, tak zkus chvíli nepsat... Já když jsem přesycená oblíbenou činností (např. právě teď bohužel četbou - lákají mě spíš venkovní aktivity :D) tak ji nějaký čas nedělám a pak až to přejde se do ní vrhnu s obrovskou chutí.:)

16.07.2013


Eco vs Universita Karlova

Osobně mi to připadá celkem trapné, že mu ho nedali, zvlášť poté, co jsem někde (už nevím, kde přesně to bohužel bylo) četla, komu tyto doktoráty dávali předtím v minulosti, to si myslím, že Eco má větší zásluhy a jelikož je to jeden z mých oblíbených spisovatelů, tak rozhodně i literární kvality.

16.07.2013


Taky nosíte knihy, případně čtečky, všude s sebou?

Já je tahám obvykle pokud někam dýl cestuju, tak aby cesta utekla, nebo když vím, že budu někde čekat... jinak se mi tahat nechtějí :)

29.06.2013


Přeceňovaní autoři

S Brownem souhlasím tak napůl, nemůžu mu upřít čtivost, to je plus, na druhou stranu jeho styl psaní knížek přes kopírák fakt neoslní (leda tak u první knížky, která se dostane čtenáři do ruky) a osobně si radši přečtu 5x Ecovo Jméno růže než 5x Brownovu Šifru a Eco mi i po pátém přečtení ve svém díle neukáže všechna tajemství :)S Meyerovou souhlasím, Viewegh je kapitola sama pro sebe, proč ten je tak vyzdvihovaný mi těžce uniká... určitě se ještě najdou další, jen tihle mě právě napadli...

27.06.2013


Bookfan sirotci

My nefalšovaní vesničani, bereme tady to vaše dohadování s nadhledem :D a jinak Klárko, dobřes mu to řekla :D btw. Stando, neříkals, že si sem knížky nahodíš sám? :)

27.06.2013


Bookfan sirotci

tak až budeš mít to turné po Čechách hotové, tak zavítej i na Moravu, a nezapomeň kyblík zmrzliny :D

25.06.2013