Arya26 Arya26 diskuze

☰ menu

Kniha jako dárek (nejen) k Vánocům - poraďte, doporučte

Děkuju, ale tohle asi nebude to pravé ořechové.

19.12.2016


Kniha jako dárek (nejen) k Vánocům - poraďte, doporučte

Máma mě pověřila, ať vyberu nějakou knížku tátovi k Vánocům. Pořebovala bych poradit nějaký dobrý psycho a nebo krimi thriller. Táta má v knihovničce několik knížek od Jefferyho Deavera a četl taky Šifru mistra Leonarda atd.... Nedávno přečetl knížku Zmizelá, která se mu velmi líbila a půjčil mi ji. - Kterou další by jste od autorky doporučili? Nebo znáte nějakou lepší?

19.12.2016


Čičičí, kočky kočičí

Včera jsem byla dělat ve škole anděla a ve čtvrtek jsem si na balkoně chystala křídla. Ani nevím jak, ale můj kocour mi utekl dovnitř do domu. Potom si tak příjdu do kuchyně a na lince sedí Miky a packou loví z gulášové polívky maso :D ! Já na něj ty h*jzle jeden, jak mě uviděl hned zdrhl :D

03.12.2016


Harry Potter bez Harryho Pottera

Velký turnaj ve famfrpálu jsme organizovali na letním táboře. Vedoucí, který byl zlatonka, byl ke konci už tak uběhaný, že skočil do bazénu. Myslel si, že se zbaví chytačů, ale ti tam skočili za ním i v oblečení :D - to byl zážitek

15.11.2016


Harry Potter bez Harryho Pottera

Mě hodně vadí, jak Rowlingová pořád shazuje Rona. Ani se mu nedivím, že se s Harrym několikrát pohádal. Všichni Harryho vidí jako hlavní hvězdu a Rona jako vedlejšího zrzavého ňoumu, který v ničem nevyniká. Vždycky na konci to vypadá jako že Harry vše zachránil sám a přitom mu celou dobu Ron a Hermiona pomáhali. Jinak Harryho vcelku chápu, ale tímto mě taky dost štve.

15.11.2016


Harry Potter bez Harryho Pottera

Já jsem podobnou diskusi viděla na facebooku fan stránky HP a taky mě to zaráží. Harry to nikdy neměl lehké a nechápu jak někdo může nenávidět hlavní postavu a přitom milovat příběh, to nedává smysl :D ! Jenom jsem se chtěla zeptat ostatních čtenářů, protože filmoví fanoušci můžou mít na věc jiný pohled, než ti co to četli.

14.11.2016


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Nemůžu si ani za boha vzpomenout jak se jmenovala jedna pohádková knížka o kočkách a jejich příbězíh. Teta mi ji půjčila a četla, když jsem byla malá. Byla z prostějovské knihovny a pamatuji se, že v ní byly na konci nějaké vystřihovánky, nebo tak něco. Neznáte to někdo?

14.11.2016


Harry Potter bez Harryho Pottera

Poslední dobou jsem přemýšlela nad tím, že hodně milovníků HP knížek miluje ten příběh, ale nesnáší hlavní postavu. Přijde mi to docela divné, protože o kom by příběh bez Harryho vlastně byl. Právě jsem přečetla Fénixův řád a musím přiznat, že jsem měla chvílemi náladu mu jednu vrazit. Na jednu stranu, je mu patnáct (puberta), a ještě je ve spojení s Voldemortem. Jaký je na to váš názor ?

14.11.2016


Čičičí, kočky kočičí

Takový PAN kocour je určitě Křivonožka z Harryho Pottera :)

11.11.2016


Proč čteme

1) Čtu hodně často (skoro každý den)
2) Hned se mi vybaví citát od G.R.R. Martina ,,Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.´´. Mýma vlastníma slovama - Člověk se při čtení učí, rozvíjí sám sebe a může být naprosto kýmkoliv. Můžete být detektivem, oživlou můmií, drakem, elfem, čarodějem, depresivním upírem, zkrátka čím chcete. Podíváte se na místá o kterých jste nikdy ani nesnily - Středozem, Západozemí, Bradavice, Narnie, Zeměplocha. Nebo snad reálná místa - Paříž, Egypt, neprobádaná džungle v Jižní Americe, Benátky, Island..... Těch možností je nekonečně mnoho, je to jen na vás, protože musíte snít srdcem.
3) Doporučila bych Pána prstenů a vše od Tolkiena. Je to nádherný příběh o přátelství a víře v dobro a naději.

Řekla bych, že problém dnešní doby je, že je moc rychlá. Vše můžete najít na internetu. Většina si radši pustí film, než aby si přečetla knížku. Má generace je na čtení moc líná.... (tím neodsuzuju všechny, ale většinu) Sama to vidím ve škole, k tomu si ještě z vás utahují, protože vy čtete, a tak se vymykáte davu. Já si tím ale svou radost nenechávám kazit. Myslím si, že je to lepší než mít v hlavě jen nějaké stupidní střílečky a chodit po škole fetovat.

06.09.2016


Které knihy nečíst - které jsou ztráta času a které kazí vkus?

Já taky nemám ráda Foglara. Mám víc věcí co mě štvou na Rychlích šípech, ale co mě asi nejvíc žere je to, že ti kluci se ke konci chovali, jako že jsou ctnost sama a k ostatním klukům se chovali pokrytecky, protože nepatří do party a nejsou jako oni. Přitom na začátku byli stejní.

25.08.2016


Čtečky e-knih

To máš pravdu, ale mě se na čtečkách líbí i to, že může mít člověk v kapse celou svou knihovnu, která ani nezabírá moc ,,reálného´´ místa a může mít vše stále po ruce :). Samozdřejmě jsou nade vše papírové knížky :).

25.08.2016


Čtečky e-knih

Nevím, ale já teda vyznávám internetové pirátství, protože mi připadá nanic platit za to, co můžu mít zadarmo. Místo toho radši investuju peníze do ,,papírové´´ knížky. Většina knih se dá bez problému stáhnout na ulož to, nebo někde jinde. Jinak mám http://www.pocketbook-int.com/cz/products/pocketbook-ultra a jsem s ní 100% spokojená. Je lehká, má spoustu funkcí a dlouho vydrží nabitá ( u mě několik dní), když už se vybije, tak je za chvíly zase nabitá. - je to můj miláššššek :)

22.08.2016


Knihy v angličtině

S těma zrcadlovýma knihama máte taky pravdu - šíleně to svádělo a poslední stránky jsem dočítala už v češtině, protože bylo pozdě večer a POTŘEBOVALA jsem zjistit konec :D !

28.07.2016


Knihy v angličtině

Děkuji vám Mirka. K a Leiah ;) !

28.07.2016


Knihy v angličtině

Ahoj dnes mi KONEČNĚ prišly výsledky Cambridge KET test a uspěla jsem - proto se chci odměnit. Potřebuju načerpat slovní zásobu na další level, ale nechci se tupě biflovat slovíčka a nakonec bych je stejně zapomněla, a tak si chci přečíst něco v angličitině. Zatím jsem četla jen zrcadlovou Alenku, ale žádná další zrcadlovka mě moc nezaujala. Proto bych chtěla poradit nějakou knížku která není nějak šíleně těžká a jde v pohodě přečíst. Zatím mě napadl John Green od kterého jsem nic nečetla a jedna spolužačka o něm pořád mele. Taky mi prosím poraďte jakým stylem mám číst, aby mi něco v té hlavě zůstalo - mám si do nějakého sešítku dělat výpisky ??? Když mě tak napadá tak jsem vlastně s učitelkou, ke které jsem chodila na angličtinu četla Foresta Gumpa :) ! - bohužel jsme to nestihli dočíst

26.07.2016


Jakou knihu právě čtete?

Jedinečný nůž od Pullmana a je to úžasné !!!!!!
http://www.databazeknih.cz/knihy/jeho-temne-esence-jedinecny-nuz-2553

26.07.2016


Moje první přečtená kniha (nebo první, kterou si pamatuji)

No já nepočítám knížky, které jsme četli kolektivně ve škole a na kterých jsme se teprve pořádně učili číst ( Dášeňka čili život štěněte, Pejsek a Kočička, Děti z Bulerbinu...), ale beru to jako první knížku ke které jsem sedla a sama od sebe ji přečetla. Vím že to byla Kočka Sára a její přátelé, ale už nevím kdo to napsal, ale mám ji stále doma v knihovničce (píšu to jako by to bylo moře let a přitom to bylo v 3. třídě a po prázdninách jdu do 9. ). Potom u mě nastalo odbdobí, kdy jsem četla knížky jenom o zvířatech :D !!! Dášeňku jsem četla aspoň třikrát :D !!!!!

26.07.2016


Čičičí, kočky kočičí

Sice si asi teď říkáte co to je za psychouše, že zde vytváří diskuzi o kočičích jménech :D ! Ale potřebuju poradit. Dnes jsme našli kotě a hrozně mě štve říkat ji pořád ,,TO´´ !!!Za nic mě nenapadá žádné normální jméno (jenom samá knížkní ale ty nejsou moc použitelná). Je to takový flekatý zrzavo - bílo -černý kotě, ultra super roztomilý a extra divoký.

16.06.2016