Armin1984 Armin1984 diskuze

☰ menu

Čtou dnes mladí muži beletrii?

Jak se to vezme. Beletrie je stále dost široký pojem. Skyfy čtou více muži 20+ nebo 30+, kdežto fantasy více ženy (dívky). Já bych nepanikařil... Muži (nikoli hošani) čtou celkem dost, jak kvalitnější beletrii, tak literaturu faktu (alespoň dle mé zkušenosti). Ono se to lehko kritizuje, ale jak by četly dřívější generace, kdyby měly volnočasové a komunikační možnosti dnešní doby? Navíc, mezi ženami znovu vzrůstá zájem o náročnější beletrii a literaturu faktu, což je chvályhodný trend!

17.05.2019


Knižní influenceři

surikati: Ujišťuji Vás, že jí nekřivdíte!

12.05.2019


Jak číst poezii

Jak číst poezii je stejné jako jak koukat na obraz, jak poslouchat hudbu atd.

12.05.2019


Lze zjistit v jakém nákladu byla kniha vydána?

Komanči náklad uváděli a dost dobře nechápu, proč se dnes už neuvádí. I když některá menší nakladatelství tuto tradici stále dodržují, např. Opus. Asi se musíte opravdu obrátit na nakladatele...

12.05.2019


Knižní festival Svět knihy Praha

Knižní slum si nechám opět ujít a doporučuji všem, aby tam zavítali.

18.04.2019


Knižní influenceři

citera: Naopak si myslím, že jste tu disciplínu pochopila. Nic vznešeného v tom nehledejte, je to manipulace za účelem obohacení se.

01.04.2019


Nejlepší kniha o českých dějinách

Připojuji se k doporučení Ottova historického atlasu. Prolistoval jsem v knihovně a byl jsem mile překvapen.

Jinak komiksy a podobný moderní brak = vyhozené peníze!

01.04.2019


Setkání přátel literatury, poezie a filosofie

Mohlo by se to spojit se srazem DK 30.3.? Dvě mouchy jednou ranou?

04.03.2019


Setkání přátel literatury, poezie a filosofie

Spíše v březnu, pokud to není problém. Přihlásil se ještě někdo jinou formou?

05.02.2019


Setkání přátel literatury, poezie a filosofie

Není to špatný nápad. Setkání lidí s podobným zájmem je vždy obohacující a točené Starobrno také není k zahození. Pokud by se vám to podařilo, měl bych zájem.

31.01.2019


Nono (aneb štrikovna)

Časopis BIStrozor

Po dlouho očekávaném váhání přichází BIS se zcela absolutně ambiciózním projektem, který revolučním způsobem promění vnímání předkládaných informací veřejnosti. Předseda Bezpečnostní informační služby se nechal slyšet, že už nehodlá nečinně přihlížet nevyužitému přebytku vysoce kvalifikovaných sil ve svém úřadě, natož pak nevyčerpání stále narůstajícího rozpočtu. "Doslova se tu topíme v nevyužité odbornosti nejlepších expertů a státních penězích" ... prozradil na tiskové konferenci novinářům. "Věříme, že vydáváním vlastního časopisu zvedneme nejen prestiž samotné BIS, ale také pravdivých informací... Nemůžeme myslet každý jinak, když musíme nakonec táhnout za jeden provaz" nastínil předseda svou vizi.
"Je nám všem jasné, že se jedná jen o první vlaštovku, ale pevně věříme, že zanedlouho budeme mít vlaštovku na každém drátě" upřesnil.
Jakými tématy se bude nový týdeník ideologicky uvědomělého voliče zabývat předseda neupřesnil, ale podle neoficiálních zpráv z důvěryhodného zdroje, který si nepřeje být jmenován, veškerý obsah směřuje na východ. Dále se spekuluje o komiksové příloze pro mladé, jež by se zcela věnovala novému výkladu světových dějin. "Musíme poučit především naše mladé voliče, jak správně chápat dějiny, aby se ve své pravdivé podobě neopakovaly" hájil předseda osvětovou činnost časopisu. "Nechci být příliš konkrétní, ale budeme se snažit přiblížit dětem takové zásadní události, jako je třeba napojení Piláta Pontského na ruskou FSB." prozradil s vážnou tváří.
Máme se tedy na co těšit a děkujeme za tak významnou péči o naše myšlenky všem převýchovným organizacím a komisím na celém světě.

22.01.2019


Žánr "Pro ženy"

Žánr "pro ženy" = žánr "Ulice". Na zatápění v krbu ideální. Takový Bryndza je lepší než pepo.

13.12.2018


Každý může napsat knihu a vydat ji. Je to dobře?

Damato: Pro zachování svobody je možnost vydat knihu nutností, nelze jinak. To je vše.

12.09.2018


Každý může napsat knihu a vydat ji. Je to dobře?

Svoboda nemá a nesmí mít umělé hranice, jen hranice přirozené. Vydávání knih považuji za součást svobody, jejíž přirozenou hranicí je pouze vkus čtenářů (spotřebitelů). Pokud je vkus čtenářů nízké úrovně, odpovídá tomu samozřejmě i nízká úroveň knižní nabídky. Jediná možnost je tolerovat tuto situaci s vnitřní nechutí, protože vše ostatní přirozeně vede k nesvobodě. Nepopírám, že je velice obtížné, mnohdy nemožné, tento fakt přijmout...

12.09.2018


Zpoplatněný bazar

Diskuze pro dékáčkový proletariát, jenž se rozhodl bránit kapitalistickému útlaku.

23.08.2016


Václav Havel

...možná i nějaký malý útulný pokojík...

09.08.2016


Půjčujete rádi svoje knížky?

Nerad půjčuji svoje knížky.

11.05.2016


Jaká kniha / autor by neměla chybět v žádné knihovně?

Původ totalitarismu
1984

Tato dvojice je náhražkou Bible...

18.01.2016