Susan Elia MacNeal citáty

americká

Citáty (8)

...A nemění to nic ani na tom, že John ve mně vidí jenom holku, která se kromě psaní na stroji už jinak k ničemu nehodí. Až na to, že se třeba jednou vdá a bude mít děti.... (Maggie; Churchillova sekretářka)


„Ptáte se, co je naší politikou? Odpovím: vést válku na moři, na zemi a ve vzduchu. S veškerou mocí a veškerou silnou, kterou nám Bůh může dát. Vést válku proti obludné tyranii, již nepřekoná nic, co najdeme v dlouhém a smutném výčtu lidských zločinů. To je naše politika. A ptáte se, jaký je náš cíl? Mohu odpovědět jediným slovem: je jím vítězství, vítězství za každou cenu.... (z projevu; Churchillova sekretářka)


Davide? Půjdeš se mnou do kola? - Samozřejmě, má paní. Po vás. - Proč si neřekla Johnovi? - Je to blbec. - Cože? - Blbec!!! (Maggie a David; Churchillova sekretářka)


Já už mám ale fakt zatraceně plný zuby toho, když musím lidi přesvědčovat, že jenom proto, že jsem Irka, ještě nejsem žádná teroristka. (Zlatíčko; Churchillova sekretářka)


Jak šéf řekl po anexi Rakouska: Když hroznýš zhltne kořist, následuje často značně dlouhé období trávení. Ale jenom do chvíle, než znovu zaútočí. (David; Churchillova sekretářka)


Jistě, člověk může počítat s tím, že Spojené státy udělají tu správou věc - poté, co vyčerpají všechny ostatní možnosti. (John; Churchillova sekretářka)


Jste možná velmi chytrá. Na ženu. Ale víte - ženy dokonce i chytré ženy a univerzitně vzdělané ženy, mají jeden zlozvyk. Ztrácejí zájem a vdávají se. Člověk se na ně prostě nemůže spolehnout, že zůstanou a dokončí práci. Obzvlášť v době války... (pan Snodgrass; Churchillova sekretářka)


V době války je pravda natolik vzácná, že by jí měla vždy doprovázet tělesná stráž lží. (Winston Churchill; Churchillova sekretářka)