Stéphane Poignant citáty

francouzská

Citáty (4)

„V pařížské zoologické zahradě žila zlatá opice. Bylo to nejkrásnější a nejpopulárnější zvíře v zahradě. Prezident republiky se chtěl na opici podívat a naplánoval si výlet do zoologické zahrady. Den před návštěvou opice zemřela. Ředitel zahrady nechtěl prezidenta zklamat, a tak někde našel zlatý převlek, který připomínal opici. Najal studenta, který si oblékl kostým a začal dělat opici. Šlo mu to velmi dobře, rozdíl mezi originální a falešnou opicí našel málokdo. Nová opice byla moc šikovná: houpala se, skákala a křičela. Prezident byl nadšen. Jenže opice se houpala příliš a přepadla do lví klece. Lev se k ní blížil a v tu chvíli student zpanikařil a zařval: "Pomoc, zachraňte mě, nejsem opice, jsem brigádník! Pomoc ten lev mě sežere!" Lev se blížil a blížil, a když už byl blízko, zašeptal: "Drž hubu, jinak oba přijdeme o práci!"“ (francouzská legenda o nezaměstnanosti))


Francouz, který žil v Brně, našel na ulici tučňáka. Vzal tučňáka a šel s ním na policejní stanici. Tam řekl jednomu strážníkovi, že ho našel na ulici. Policajt mu vysvětlil, že by ho měl vzít do zoologické zahrady. A tak se Francouz s tučňákem vydal do zoo. Týden nato strážník potkal Francouze s tučňákem na ulici. "Vy jste s ním nešel do zoologické zahrady?" "Oui, oui ... Ano, šli jsme, bylo to báječné! Dneska večer jdeme do kina" (Autor?)


Láska může vydržet nadosmrti ... ale tetování ještě o 6 měsíců déle. (odposlechnuto v tramvaji číslo 7 na stanici Bohemians)


Většina lží na světě má krátké nohy, ale vysoké podpatky. (Odposlechnuto 5.10.2015 na náměstí Míru))