Katherine Pancol citáty

marocká, 1954

Citáty (33)

Život nikdy nezůstane stát na jednom místě, neustále se mění a ty si na to prostě musíš zvyknout, jestli se nechceš podobat tlusté krávě na louce, která pořád přežvykuje stejnou trávu! (Veverky z Central parku bývají v pondělí smutné; str. 429)


Život podle Shirley byl jak odstředivka. Nikdy nelpěla na vnějším zdání, konvence a předsudky ohazovala stranou. (Žluté oči krokodýlů; str. 109)


Život šel dál, i po tom všem, co se stalo. Život jde totiž dál. Někdy přináší věci, které jsou k pláči, ale jindy zase takové, kterým se můžeš zasmát. Takový je život. Musíš mu důvěřovat. Zkus si ho představit jako nějakou bytost, jako svého partnera. Pusť se do jeho víru. Někdy si možná lokneš slané vody a bude se ti zdát, že to je konec a že umíráš, ale on tě potom chytí za vlasy a vytáhne tě z toho a odnese zase kousek dál. Možná ti pak zase podrazí nohy a vyhodí z kola ven, ale to se nedá nic dělat. Musíš se do života pustit, stejně jako se pustíš do tance. Nezastavuj jeho pohyb tím, že budeš plakat sama nad sebou, obviňovat druhé, pít nebo polykat pilulky na uklidnění. Musíš tančit dál. Překonat překážky, které ti posílá do cesty, protože pak budeš silnější a pevnější ve svých rozhodnutích. … to je život … valí se jako vlny dál. (Žluté oči krokodýlů; str. 503 – 504)