Karolína Kahounová citáty

česká, 1999

Citáty (21)

...že všichni jsou s ostatními jakýmsi způsobem propojeni. Že existence každého z nás má dopad na celý svět a může mu přinést jak zkázu, tak novou úchvatnou éru. Pamatuje - maličkosti dokáží ovlivňovat celé dějiny...


A sekundy a minuty a hodiny a dny ubíhají rychleji, než by obyčejný člověk vůbec postřehl...


A výjimečnost znamená předurčení k velkým věcem.


Ale když se někdo chová zle, tak to přece automaticky neznamená, že je zlý on. Bohužel, obyčejní lidé tyhle dvě naprosto odlišné věci zřejmě zaměňují.


Avšak ona nevěděla, že člověk může dobře cítit emoce druhých lidí a zároveň být psychicky silný. Protože lidskou energií je pravda, sounáležitost s druhými a láska. Láska totiž vzniká v životě jako jeho odraz.


Člověku není dáno prožít již uplynulé okamžiky znovu. Avšak může mu přijít, že se dokáže ponořit do tajů časů minulých a přijít na věci, které mu nikdy předtím nedošly.


Každý má prostě jiné názory a vkus. Nemůžeme hanit někoho za to, že nemá rád něco, co většina lidí bezmezně zbožňuje.


Když už nedokážeš věřit v sebe, věř alespoň v tu naději.


Láska dokáže být opravdu všemocná.


Měla bys vědět, že naděje neznamená nalézt jistotu v představách, které se přetváří ve skutečnost. Naděje se víra v to, že na cestě životem s mnohými odbočkami narazíš na překážku, díky níž získáš možnost vzlétnout k oblakům. Musíš však nejdřív najít sílu ji přeskočit...


Není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř.


Nikdo nemůže za to, jaký je nebo jakou má povahu, i když své chování můžeme ovlivnit.


Obecně je snadnější držet se reality než si v hlavě vytvářet všemnožné a proti sobě jdoucí dedukce jedné chvíle a z pohledu svého kamaráda vyvozovat závěry následkem přehnanosti. Čím člověk víc přemýšlí o vztazích hluboce nečitelných, tím hrozí vyšší pravděpodobnost, že svou myslí dospěje na hranici šílenství.


Opak je pravdou.


Protože láska je prostě silnější než lidská vůle.


Protože láska v nás vyvolává jistotu, že žijeme. Naději v žití. Láska je život.


Protože nikdo nemůže za to, kým je.


V lásce je spolupráce, vede k ní... Když máš někoho rád, uděláš pro něj takřka všechno, nebo snad ne? Opakem je situace, kdy někoho nenávidíš.


V tomhle světě – a možná i ve tvém – jsou lidé příliš tlačeni na jednu stranu – a zařazováni jako dobří či špatní. Ale nikdy nemůže být zcela temný ani úplně světlý… I když chce.


Věděla, že děti a mladí jsou často podceňovaní. Podle některých totiž jsou všichni rozmazlené a neschopny hluboce se zamyslet. Povrchní a naivní. Nikdy nemůžou být v ničem lepší než dospělí - už jen z té podstaty, že oni jsou ještě děti. Kdežto všichni starší jsou úžasní, věčně přepracovaní a nikdy nepochybující, že. Lilien tedy alespoň znala lidi, kteří tohle tvrdili...


Víra nás činí odvážnějšími.