Daniela Sacerdoti citáty

skotská, 1973

Citáty (10)

A taky jsem měla takový hrozný, příšerný pocit, že kdyby se ke mně přiblížil moc blízko, jednoduše bych mu položila hlavu na prsa, zavřela oči a prostě tam zůstala. A to jsem nemohla. (Stůj při mně)


A teď se sám sebe ptám, jestli se opravdu zamilujeme jen jednou. Protože já jsem se zamiloval, a když je to teď pryč, říkám si, jestli budu už navždy sám. Doufám, že se mýlím, doufám, že můžeme milovat víckrát než jednou, že na nás nečeká jen jedna osoba. (Stůj při mně)


Celý život se zaměstnáváme, snažíme se ignorovat fakt, že si pro nás jednou, příliš brzy, přijde tma. (Stůj při mně)


Když se do někoho zamilujete, má nad vámi moc a to už nechci nikdy zažít. (Stůj při mně)


Možná jsem naivní, možná přede mnou stojí celá hromada důkazů, nauk a myšlenek svědčících o opaku, já ale věřím tomu, co mi před mnoha lety řekla má babička – že láska nikdy neumírá a že to, co na nás po smrti čeká, je láska, kterou jsme cítili, když jsme byli naživu. Že po strachu a bolesti přijde láska, která nás chytí, až upadneme. (Stůj při mně)


Proč tlumit bolest, otupovat mozek a ignorovat příval emocí? Proč se tomu raději nepostavit? (Stůj při mně)


Přísahám, že mi trvalo asi vteřinu, než jsem se zamiloval. A to nejsem romantik. Jsem tichý. Stydlivý. Naučili mě skrývat své pocity, co nejhlouběji to jde, jak mužům velí dobrá skotská tradice. (Stůj při mně)


Rozhodl jsem se, že jestli se Maisie někdy zeptá, najdu nějakou omluvu pro to, co Janet udělala. Ne proto, abych ochránil Janet, ale abych ochránil Maisie. (Stůj při mně)


Teď chci, aby věděla, že ať se stane cokoliv, domov bude vždycky bezpečné, přátelské a pěkné místo, že ji večer vždycky uložím do postele a ráno vzbudím, že ji budu vždycky ochraňovat a mít rád. Že ona je to nejlepší, co mě kdy potkalo. (Stůj při mně)


Život nás může překvapit. A jak zjišťuju, v lecčem nás může překvapit i smrt. (Stůj při mně)


Daniela Sacerdoti - knihy

2014  78%Stůj při mně

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

pro ženy Skotsko

Sacerdoti je 3x v oblíbených.