PÁD DO TMY

recenze

Pád do tmy (2022) 5 z 5 / Knižní střípky
Pád do tmy

27/2024
PÁD DO TMY 1.díl
WENDY DRANFIELD
Nakl. DOMINO
Rok vydání 2023
384 stran
5*/5
#spoluprace
@albatrosmedia

Nechtěla jsem rozečítat další sérii, ale když se začaly rojit všechny ty nadšené ohlasy, věděla jsem, že jsem zase prohrála. A víte co? Jsem za to neskutečně moc ráda.

Nate a Madison si odseděli tresty za vraždy, které nespáchali. Nate byl po 17 letech propuštěn z cely smrti a dostal tučné odškodnění, nyní pracuje jako soukromý vyšetřovatel, nenávidí policisty a snaží se nějakým způsobem vypořádat se svou minulostí a hlavně najít skutečného vraha své snoubenky. Madison je bývalá policistka, která po propuštění z vězení chce rovněž očistit své jméno a učinit spravedlnosti za dost.

Osud ty dva svedl dohromady při pátrání po zmizelé dvanáctileté dívence Jenny. Ta se jednoho dne ztratila z letního tábora a ani po 14 dnech ji policie nenašla. Naše duo si najímá dívčina babička, a tak se Nate a Madison vydávají do Shadow Falls. Povede se jim najít Jenny živou?

Tak moc jsem potřebovala thriller, který mě připoutá k židli, přilepí se mi k ruce a nepustím ho, dokud nedočtu. Díky, díky, a ještě jednou díky, že se to povedlo.

Oba dva hlavní hrdinové jsou naprosto skvělí, byť si prošli peklem, do něhož nahlédneme v některých kapitolách z minulosti, nejsou lhostejní a zahledění do sebe. Za každou cenu chtějí očistit svá jména, moc si přeji, aby se jim to podařilo.

Případ, který řešíme v tomto prvním díle může působit na první dobrou poněkud tuctově, ale co se z něj nakonec vyvine, jsem si na začátku nedovedla představit. Krátké kapitoly, které ženou děj dopředu, vás nenechají v klidu, dokud nedočtete.

Pokud jste to náhodou ještě nepochopili, tak vám tuto knihu stoprocentně doporučuji. A velice brzy se pouštím do dalšího dílu.
( ÚNOR 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář