ZABIJ, NEBO ZEMŘI

recenze

Zabij, nebo zemři (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Zabij, nebo zemři

63/2024
ZABIJ, NEBO ZEMŘI 1.díl
ISABELLA MALDONADO
Nakl. METAFORA
Rok vydání 2024
416 stran
4,5*/5

Kroutila jsem se jak had, když jsem zjistila, že nová Maldonado nebude pokračováním výborné série s agentkou Ninou, kterou jsem si zamilovala, ale máme zde sérii novou. Nicméně jsem samozřejmě neodolala nakonec. A musím říci, že to byl zase po čertech dobrý kousek.

Daniela Vega je agentka FBI, která má za sebou jako jedna z mála žen spoustu elitních výcviků a působivou kariéru u armády. Kromě toho všeho je ještě naprosto výborná v luštění různých šiffer, rébusů či hádanek.

Jednoho dne cestou do práce je povolána k ohlášenému bombovému útoku, ale než doběhne na ono místo, stane se svědkem velice podivné vraždy. Záhy se ukáže, že obětí byl jeden z členů senátorova týmu a vražda to byla nájemná. A s největší pravděpodobností zde bude hrát svou úlohu i korupce. Následně se všechno tak zamotá, že najednou se naše hlavní hrdinka ocitá v utajení uprostřed únikové hry, obklopená nájemným vrahy a magor řídící tuto akci všem slibuje, že živý odejde pouze jeden...

Chytlo mě to od první stránky, a to říkám rovnou, že jak téma únikovek v knihách nijak nevyhledávám, nezajímá mě to, tak tady to bylo naprosto výborné.

Hlavní hrdinka je skvělá baba, která si v dětství zažila velké trauma, ale dokázala ho ustát a nepropadnout chlastu a drogám jako většina jejích knižních kolegů v rámci tohoto žánru, což byl velice osvěžující prvek. Je to zamotané, možná lehce překombinované, ale já to všechno autorce žrala i s navijákem. Jsem hooodně spokojená a pokud vás náhodou autorka minula a milujete thrillery, neváhejte a mrkněte se na její tvorbu. (DUBEN 2024)


Zabij, nebo zemři Zabij, nebo zemři Isabella Maldonado

Na ulici v centru New Yorku je ohlášena bomba a vzápětí je zavražděn šéf týmu jistého senátora. Protiteroristická jednotka obdrží anonymní šifrovanou zprávu, že ve hře je korupce. Zvláštní agentka FBI s elitním armádním výcvikem D... více


Komentáře (0)

Přidat komentář