ANDĚL SMRTI

recenze

Anděl smrti (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Anděl smrti

64/2024
ANDĚL SMRTI 8.díl
ROBERT BRYNDZA
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2024
432 stran
4*/5

I když sice občas frflám, stejně mám obě dvě thrillerové série pana Bryndzy ráda. Ano, z mého úhlu pohledu nejsou úplně TOP v rámci svého žánru, jsou zde určitě lepší autoři, bohužel dost často méně známí, ale tak už to holt bývá. Každopádně to opět byla extrémně čtivá záležitost, kterou jsem zhltla během jednoho dne.

A protože jsem urýpaná potvora, tak si neodpustím zdůraznit, že pochvalně hovořím pouze o jeho thrillerových sériích, jeho sérii o Coco stále nesnáším. To jen, aby nedošlo k omylu. Její první díl mi stačil až do konce života.

A o čempak vlastně je nejnovější osmička? V Londýně se nám začnou množit mrtvoly známých osobností, které jsou však z určitého úhlu pohledu kontroverzní. Hned u té první – vraždy vysoce postaveného politika - nadřízení Eriky rozhodnou, že netřeba se jeho smrtí zabývat, nedejbože ji snad vyšetřovat. Když však začnou mrtvoly přibývat, je nasnadě, že nám tady něco pořádně smrdí. A nebyla by to naše stará dobrá Erika, aby se nechala zastrašit a ustoupila. Takovou ji máme rádi, i když jednoduché to s ní není. Erika se svým týmem musí přijít na to, co naše mrtvé spojuje, a kdo je ona záhadná sexuální pracovnice, která se nám tak trochu točí kolem všech mrtvol. Je zdánlivě nepolapitelná, téměř kdokoliv ji kdy zahlédl, záhadně zemřel...

Jak jsem psala již v úvodu – extrémně čtivé, tento případ mě bavil, zase jsem se moc ráda dozvěděla, co nového se událo v životech mých oblíbených hrdinů, ano, přesně proto miluju série, nemusím se loučit s oblíbenými hrdiny a dříve či později se zase dozvím, co je u nich nového.

Nemyslím si, že by skalní fanoušky pana Bryndzy tento díl nějak zásadně zklamal, řekla bych, že se zase máte na co těšit. ( DUBEN 2024)


Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář