VÍLA MUCHOMŮRKA

recenze

Víla Muchomůrka (2024) 5 z 5 / Knižní střípky
Víla Muchomůrka

60/2024
VÍLA MUCHOMŮRKA
IVONA KNECHTLOVÁ
Nakl. MLADÁ FRONTA
Rok vydání 2024
88 stran
5*/5


Pozor, pozor, důležité hlášení pro všechny milovníky ilustrací Ivony Knechtlové a dětských knih obecně.

Máme zde první knihu, kterou nejenom ilustrovala, ale je i autorkou textu. A musím říci, že velmi povedeného textu. Mám obrovskou radost, že jedna z mých nejoblíbenějších ilustrátorek dětských knih nám ukázala, že dokáže napsat i nádherný a laskavý příběh.

Příběh o jednom lese, ve kterém je něco špatně. Na to krátce po svém zrození přijde malá víla Muchomůrka. Místo aby si hrála se svými vílími kolegyněmi a užívala si krásných dnů v lese, všude je ticho, smutno, nepořádek a rozkopané houby, hlavně muchomůrky.

Naštěstí se v lese skrývá posledních pár odvážlivců, kteří naší víle Muchomůrce pomohou této záhadě přijít na kloub.

Tuto krásku jsem si dala na dobrou noc a krásně se mi po ní spalo. Je určená dětem od šesti let, ale myslím si, že ji zvládnou pochopit s dovysvětlením rodičů i mladší čtenáři.

V tomto laskavém příběhu se skrývá poselství o tom, jak je důležité si pomáhat, ale také jak je důležité odpustit chyby, které byly činěny třeba z pouhé nevědomosti. Děti se navíc dozví, jak to funguje v lese, že každý tvor či rostlina zde mají své nezastupitelné místo.

Věřím, že děti budou nadšené. Kromě hezkého příběhu zde naleznou Ivoniny překrásné ilustrace, opravdu nádherný kousek, který patří do každé dětské knihovničky.
( DUBEN 2024)


Víla Muchomůrka Víla Muchomůrka Ivona Knechtlová

Věděli jste, že když houba do široka rozvine svůj klobouk, narodí se víla? A věděli jste také, že víly jsou duší lesa a že dohlížejí na to, aby zde bylo všechno v pořádku? Jednou z nich je i víla Muchomůrka, která - sotva se u své... více


Komentáře (0)

Přidat komentář