Lily96 Lily96 oblíbené citáty

☰ menu

Inteligentní lidé jsou krutí. Hloupí lidé jsou příšerěně krutí. (Tulák pohvězdách)
Jack London

Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí. (Na východ od ráje)
John Steinbeck

(...) jestliže se vy či já musíme rozhodnout mezi dvěma směry myšlení či jednání, měli bychom pomyslet na svoje umírání a snažit se žít tak, aby naše smrt nepřinesla světu žádné potěšení. (Na východ od ráje)
John Steinbeck

Jeden z našich největších omylů je myslet si, že nám s časem přibude něčeho jiného než let a smutku.
John Steinbeck

Gdy się ktoś zaczyta, zawsze albo się czegoś nauczy, albo zapomni o tym, co mu dolega, albo zaśnie – w każdym razie wygra!
Henryk Sienkiewicz

Každému na světě by se mělo jednou za život dostat ovací vestoje, protože my všichni jsme vítězi.
Raquel Jaramillo

Můj otec říká, že pokud se jednou zamiluješ, změní tě to navždy a nezáleží na tom, jak moc se budeš snažit, ten pocit zkrátka nikdy nezmizí.
Nicholas Sparks

Nemusíte pálit knihy, abyste zničili kulturu. Stačí přesvědčit lidi, aby je přestali číst.
Raymond Douglas Bradbury

Musíte věřit. I když je všechno v háji, musíte pořád ještě doufat, že se něco stane.
Raymond Douglas Bradbury

Člověk vždycky vidí jinak toho, koho miluje.
John Steinbeck

Knihy sú ako zrkadlo : človek v nich uvidí iba to, čo má vo svojom vnútri. (TV)
Carlos Ruiz Zafón

Každý temný mrak má stříbrné lemování.
Matthew Quick

Není pět nebo šest divů světa, ale jen jeden: L Á S K A
Jacques Prévert

Když jen jednou ulevím v trápení nebo žalu, když jenom jednou pomůžu v bolesti. Když jenom zvednu ptáčka vypadlého z hnízda, anebo zmírním něčí neštěstí. Pak nežila jsem nadarmo, nesešla na scestí.
Emily Dickinson

Přátelé jsou jako hvězdy. I když je nevidíš, víš, že existují.
Antoine de Saint-Exupéry

Milovat neznamená hledět jeden do druhého, ale pohlížet společně jedním směrem.
Antoine de Saint-Exupéry

Láska je větší než příval slov. O lásce se nediskutuje. Láska je.
Antoine de Saint-Exupéry

Když má někdo rád květinu, jedinou svého druhu na milionech a milionech hvězd, stačí mu ke štěstí, když se na ty hvězdy dívá. A řekne si: Tam někde, je má květina... Ale když sežere beránek květinu, bude to, jako by najednou všechny hvězdy pohasly! A to není důležité?
Antoine de Saint-Exupéry

Člověk přece nemůže trvale žít z ledniček, politiky, financí a křížovek. Člověk to prostě nemůže. Člověk přeci nemůže žít bez básní, bez barev, bez lásky.
Antoine de Saint-Exupéry

Vešla mu do srdce dveřmi jeho očí, vešla tam celičká a dveře se za ní zavřely. (Petr a Lucie)
Romain Rolland

Miloval a právě proto jej viděl všude ve všech podobách. Neboť každý úsměv, každé světlo, každý život je láska. A chtít ji vidět v přesné podobě, to by znamenalo oklešťovat ji. Přece však po této době toužíme, abychom svou lásku mohli sevřít v náručí a zmocnit se jí. (Petr a Lucie)
Romain Rolland

A ty si myslíš, že mrtví, které jsme milovali, nás někdy mohou doopravdy opustit? Myslíš, že si je nepřipomínáme jasněji než kdy jindy v okamžicích, kdy se ocitneme ve velkých nesnázích?
Joanne Rowling

...čas se nezpomalí, když před vámi stojí něco nepříjemného...
Joanne Rowling

Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, jak je obloha důležitá, než mi začala chybět.
Beth Revis

Všichni vězíme v bahně, ale někteří z nás vzhlížejí ke hvězdám.
Oscar Wilde

Když se blížil, sledovala jsem Monkeyho, překvapená, jak se celé jeho tělo třese nadšením při pohledu na tohohle člověka, kterého neviděl jen asi hodinu. Jaké to je, říkala jsem si, milovat někoho tak moc? Tak moc, že se ani nedokážete ovládnout, když přijde blíž, jako byste dokázali přemoci jakoukoli překážku, která vás drží, a vrhnout se na něj s takovou silou, že by vás oba klidně svalila na zem. Já jsem nad tím musela jen přemítat, ale Monkey to evidentně věděl: bylo to na něm vidět, sálalo to z něj jako teplo. - Ukolébavka - Remy
Sarah Dessen

Držet si lidi od těla, odpírat si lásku tě neudělá silnější. Pokud něco, udělá tě to slabší. Protože to děláš ze strachu… Ze strachu riskovat. Uvolnit se a poddat se tomu. To z nás dělá to, co jsme. Že riskujeme. To je život. Bát se to aspoň zkusit – to je marnění času. - Ukolébavka – máma Remy
Sarah Dessen

Zbavte biskupa jeho mitry a obecního slouhu jeho třírohého klobouku - co z nich zbude? Lidé. Pouze lidé.
Charles Dickens

Občas si člověk přečte nějakou knížku a pocítí až fanatickou potřebu přesvědčit úplně každého, aby si ji přečetl také, protože se mu zdá, že je to jediný způsob, jak náš roztříštěný svět uvést zase do pořádku. A pak jsou knihy jako Císařský neduh, o kterých lidem vykládat nemůžete, knihy tak jedinečné, tak zvláštní a vaše, že když o své lásce k nim promluvíte, máte dojem, že je zrazujete.
John Green

Stopy, které po sobě zanecháváme, jsou příliš často jizvy.
John Green

Vše, co jsem chtěla, bylo zapomenout. Jenomže, i když jsem si myslela, že se mi to podařilo, kousky příběhu se stále vynořovaly, jako kusy dřeva, které plavou nad hladinou, ale narazí jenom na vrak pod ní… Tohle je právě to, co se stane, když člověk utíká od minulosti. Nejen, že ho dostihne, ale dokonce i předběhne a zakrývá mu budoucnost. Krajinu, celé nebe, všechno, až zůstane jediná cesta skrz, opravdu jediná, která ho zavede domů. - Poslouchej! – Annabel
Sarah Dessen

V životě každého přijde okamžik, kdy slova utichnou, a zůstane jenom hlas srdce. Člověk by se ho tedy měl naučit rozeznat, jinak nebude nikdy rozumět, co mu říká. - Poslouchej! – Annabel
Sarah Dessen

,, K čemu bych byla stvořena, kdybych měla zůstat uzavřena jen sama v sobě? Kdyby všechno ostatní propadlo zkáze a jen on tu zůstal, žila bych i já, kdyby tu ale zůstalo všechno a jen jeho stihl zmar, svět by se mi proměnil v úplnou cizinu - neměla bych tu co dělat!´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

O tom, jací doopravdy jsme, mnohem více než naše schopnosti vypovídá to, co si sami zvolíme..
Joanne Rowling

"Může člověk vůbec být statečný, když má z něčeho strach?" "To je jediná chvíle, kdy může být statečný."
George R. R. Martin

Někdy se vzbudíš. Někdy tě pád zabije. A někdy, když padáš, vzlétneš.
Neil Gaiman

,,Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

Utrhl jsem květinu a zvadla mi. Chytil jsem motýla a umřel mi v dlaních. Pochopil jsem, že krásných věcí se lze dotýkat jen srdcem.
John Lennon

Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje.
Antoine de Saint-Exupéry