vendy6619 vendy6619 komentáře u částí děl

☰ menu

Kočička a dírka

5* je hrozně málo za takové dílo! Za poslední dobu jsem nic lepšího snad nečetla! Strašně děsivá povídka, úžasná… nemám slov. Jsem vydesena a uchvacena.

17.07.2022


Slyší mě někdo?

Tak tuhle povídku… tu by si měl přečíst úplně každý! Dokonalá, mraziva a hrozně dokonalá!

16.07.2022 5 z 5


Nejezte želvičky

Výborná povídka u které člověk sedí se zatajeným dechem a čte, aby se dozvěděl osudy dvou bratrů! Rozhodně se řadí mezi moje oblíbené!

06.07.2022 5 z 5


Prádelna

První povídka byla pro mě velmi milé překvapení, protože jsem vlastně tušila něco co bylo úplně jinak a tohle povídka co jsem teda četla s napjatým dechem a sevřeným srdcem. To co Martina dokázala vykouzlit by se mělo skoro až tesat do kamene a nemělo by se tohle stávat. Takže za mě super velký doporučení.

25.06.2022 5 z 5


Polička vyřazených knih

Klárka udělala perfektní zakončení. Úžasnou tečku za celou knihou! Nečekala jsem ani, že to bude tak emočně silný. Vánoce má každý jiné. Já vím. A toto! Páni! Páni, a ještě jednou páni. Musím se pořád usmívat nad tím, jak to Klárka napsala. Přesvědčivě. Čtivě a nádherně!

07.11.2020 5 z 5


Nejdelší noc v roce

Ten začátek Radku! To bylo děsivý! Na chvíli jsem si myslela, že tohle nebude mít poselství! Ale je to Radek a samozřejmě Nejkrásnější dárek… a jako pardon! Zase tahle povídka zaútočila na city, který měla! Taková hrozně sladká vánoční povídka. A já z toho chytla zase vánoční náladu. Nejen díky písničkám, co u toho poslouchám, ale díky téhle povídce! Díky Radku! Zahřála u srdce.

07.11.2020 5 z 5


Maršmeloun pro Ráchel

Nejsem si nějak moc jistá, co k tomu napsat. Další ze smutných povídek, která má ale také něco do sebe. Vlastně se mi ve finále moc líbila. Další z postav, do kterých se člověk může vzít a převzít jejich myšlenky, situace a názory. Líbilo se mi to. Ve finále to bylo vlastně velice kouzelné.

06.11.2020 4 z 5


Zbabělci

Teda Bětko! Já myslela, že každá povídka bude mít nějaký poslání, ale tahle?! Sakra… musela jsem na chvíli zavřít na poslední stránce knihu a zamyslet se. Protože… tohle má poslání! A já ho potřebuju chvíli vstřebat! Abych mohla s tím pracovat dál. Zbabělci jsou další z nejpovedenějších povídek v téhle knize! Díky Bětko! Budu s tím pracovat dál! Určitě se i já z toho poučím!

06.11.2020 5 z 5


Bratrské pouto

Martina dokázala napsat jednu z nejsmutnějších povídek v téhle knize mám takový pocit. Byla ohromně smutná, skvělá a tak… citlivě napsaná. Ale ten závěr. Tesat do kamene! Děkuji! Opravdu děkuji, že jsem si mohla přečíst další skvost z truhly literárních skvostů!

06.11.2020 5 z 5


Zelená slunce

Sam Xabyssus sleduji na Instagramu taky dlouho! A tato povídka byla skvělá. Dechberoucí! A panebože! Další úžasný poklad do literární truhlice od někoho, kdo si podle mě zaslouží víc pozornosti!
Takové téma jsem popravdě četla poprvé, ale o to víc na mě zapůsobilo s jakou jemností bylo napsáno.

06.11.2020 5 z 5


Vánoční zločin

Daniela a Kita já můžu vždycky! V jakékoliv formě.
A tohle bylo sladký! Nádherný. A vlastně i celkem poučný možná? Každopádně Theo a tihle dva. Nezklamou. Nikdy! Jsem ráda, že jsem se k nim mohla zase po delší době vrátit!

06.11.2020 5 z 5


Od mámy z lásky

Alešova povídka byla opravdu nádherná! „Když budeš věřit stanou se zázraky.“ Další naprosto úžasný citát, který stojí za to si zapamatovat! Takže děkuju Aleši, že jsi mě dokázal rozbrečet těmi slovy! Protože jsem asi zase jenom potřebovala od někoho připomenout, že každý lásku potřebujeme. Děkuju! Nádherná povídka! NÁDHERNÁ! Z téhle povídky jsem si musela pustit vánoční písničky, protože ta atmosféra tam byla úžasná!

06.11.2020 5 z 5


Okamžik v čase

Povídka Jolany Hanákové je tak milá a krásná! Člověku rozehřeje další části těla, které Anička nestihla! Miluju citáty v knihách! A Harryho Pottera já můžu kdekoliv! „Kouzlo je to, co dokážeš vnímat srdcem.“ Další úžasná povídka! Tyhle příběhy, které dodají naději já bych mohla číst pořád!

06.11.2020 5 z 5


North Finchley

Anička Musilová vždycky ví co napsat, aby zasáhla ta správná místa a její povídka byla naprosto okouzlující. Prostředí Londýna… ach bože! Já tam tak chci znovu! Nechápu, jak to dělá, že dokáže napsat přesně to co člověk prožívá a cítí. Aspoň jednou bych ráda měla schopnost, jakou má ona. A to tu dokázat napsat postavu tak přesvědčivou, že s ní budou sympatizovat všichni! Srdcová povídka! Těším se až se k ní zase vrátím na Vánoce!

06.11.2020 5 z 5