vendy6619 vendy6619 komentáře u knih

☰ menu

Káva každé půlnoci Káva každé půlnoci Theresa Black

Chci moc poděkovat samotné autorce za štafetu. Přiznám se ale, že ke konci už jsem se dost trápila! Hlavně tou délkou. A za mě je to neskutečna škoda! Adrian a Mary by klidně mohli mít více prostoru… a hlavně Adrian, protože ten byl naprosto skvělý!
Ale za mě tam bylo opravdu hodně zbytečné omáčky. Čtivost je neskutečna. Člověk otáčí stránky a ty mu mizí pod prsty, ale kdyby měla knížka zhruba okolo 300 stran tak by to bylo naprosto fenomenální dílo. A vím, že bych hodnotila plným počtem. Bohužel je to vidět, že zoufale chybí korektora a to, aby někdo dal pryč zbytečné scény. Jinak si myslím, že je to hodně statečné s tímhle vyjít na světlo.
Ještě jednou děkuji za knihu a snad se uvidíme zase u jiné.

18.04.2024 3 z 5


Poslední slova Poslední slova Kerry Lonsdale

2,5*
Jdu proti davu. Mě to prostě nebavilo. Postavy mi šíleně lezly na nervy, ty jejich výstřelky občas byly trest.
Za mě spíše ne! Asi už od těchto typů knih čekám něco víc.

01.04.2024 2 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Mám v hlavě totální prázdno! Autorka dokázala napsat fenomenální zakončení dokonalý série. Emoce, pocity, slzy, štěstí, smích já fakt nevím co napsat, protože tohle tahle knížka přesáhla všechny stratosféry světa a ještě dal. Přesně jak autorka v poděkování psala.

Tohle mi chybí už teď! Všechny postavy i svět! Caldon, Kiva, Jaren, Cresta, Ashlyn, Tipp jak se s nima mám rozloučit?!
Miluju to! Tahle série dam za ni ruku do ohne!

Ještě mě sice čeká dodatek, ale přesto tohle loučení je bolestivý!

26.03.2024 5 z 5


Rapovej deník Lukáše Kouřila Rapovej deník Lukáše Kouřila Lukáš Kouřil

Za knihu moc děkuji autorovi Lukášovi, který jednu autobiografii o svém životě napsal. V knížce najdeme myšlenky, pocity a situace, které Lukáš zapisuje od roku 2007 až dosud a to jak se vlastně snažil probojovat cestu českou rapovou scénou.
Dostáváme se tu do úplných začátků a konec zase dále můžete vidět na jeho Instagramu.

Úplně nevím co bych ke knížce řekla, protože styl života, který si Lukáš vybral je pro mne velkou neznámou a vím, že není dobré soudit jiné lidi, protože nikdy nevíme jejich detailnější myšlenky. V Rapovym deníku se nám Lukáš hodně otevřel a A ukázal nám jak to takovém světě chodí. Až na pár mém, které v knize jsou jsem vůbec neměla absolutně úplně nutí o těch ostatních jménem.

Přesto si myslím, že kniha je čtivá, vtipná, občas vážná, ale ve finále je plná dobrých myšlenek a určitě si svoje lidi najde. Lukáš mi přijde jako fajn chlap, který nezkazí žádnou srandu a jsem ráda že jsem se mohla prostřednictvím jeho knížky a jeho očima podívat i do různých koutů světa.

Life is nothing else but beautiful.

03.02.2024 4 z 5


Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Další kniha od Jennifer L. Armentrout. A mám tak nějak pocit, že by se autorka měla držet fantasy. Tam si je asi nejjistější. Mě to tak přijde.
Nicméně i tohle nebylo špatný.
První z Gambleovic bratrů Chase je tajemný, věcně obklopený ženami, ale zároveň někdo kdo by pro rodinu udělal cokoliv. Naproti tomu Maddie krásná, jemná a neuvěřitelně milá. Kamarádka sourozenců Gambleů. A jedna svatba. Která všechno změní.
Tenhle erotický román vlastně nemá co nového nabídnout. Najdete tam všechno co už známe. Hádky, smíření, sex. Takže vlastně víte do čeho jdete. Víceméně je to jako každý další kniha s tímto námětem. I přesto, ale do tohoto světa rády utikame, protože to je super. Ten stereotyp, to klišé, které každá správná kniha musí mít.
Ač Jennifer nepřišla nic nového bylo to moc hezké čtení na pár večeru. Je to totiž tenká cca 200 stranková kniha, která utíká pod prsty.
A na návrat dalšího z bratrů se moc těším!
I přesto doporucuju pokud si chcete uklidnit hlavu od náročných dnů. Tohle je přesně pro vás.

Za zaslání knihy moc děkuji nakladatelství Albatros.

29.10.2023 3 z 5


Volání o pomoc Volání o pomoc Wendy Dranfield

Druhý díl o detektivce Madison Harper a jejím společníkovi Nateu Monroe. Byla jsem popravdě hodně skeptická, protože první díl mě nezaujal tolik jak jsem očekávala.
Ve druhém díle se vydáváme do rodného města Madison. Chce pouze žít po propuštění z vězení, ale zkomplikuje ji to smrt její bývalé přítelkyně a také nečekaná situace zahrnující jejího syna, kterého dlouho neviděla!
Co musím pochválit je to jak nám autorka pomalu ukazuje minulost jak Madison tak i Natea! Což nás drží v napětí toho co se stalo a nutí nás to se zamyslet jak to mohlo být nebo co se dělo ve vězení kde oba strávili dlouhou dobu.
Díky kratším kapitolám nás dokáže autorka udržet skvěle v napětí.
Ale to zkrátka nic nemění a za čím si stojím i u tohoto dílu, že to nemuselo být tak moc natahované. Stačilo zkrátit knihu o 50 stran a rozptýlit to co se dělo v posledních 30 a myslím, že by to bylo fakt skvělý. Nemohla bych tomu nic vytknout. Takhle to na mě působilo spíše jako omáčka kolem.
Velice se mi líbila nová postava a to syn Madison, kterého poznáváme nejvíce právě v tomto díle. A všechna odhalení a jak to začne do sebe zapadat nakonec to bylo moc hezky zpracované!
A myslím, že ten konec navnadí na pokračování. Mě tedy rozhodně zajímá co se bude s Natem a Madison dít dál.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Albatros a Domino.

09.09.2023 4 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Hned jak jsem viděla tuhle obálku okamžitě mě okouzlila! Nádherná, barevná, skrývající krásné fantasy prostředí čarodějů ovládající živly.
Za knihu moc děkuji nakladatelství Fragment a nakladatelství Albatros !
Eira nemá úplně dobrou reputaci po nehodě, kterou způsobila. Navíc její magie je silnější než všichni tuší! Proto se rozhodne zúčastnit se Turnaje pěti království. Jenže na minulost se nedá zapomenout a ještě víc, když si mysli, že má všechno pod kontrolou se osud rozhodne zasáhnout.
Ze začátku mi přišlo trochu těžší se začíst. Navíc mi přišlo všechno trochu chaotické, neucelené zbrklé. Což nic nemění na tom, že svět, který autorka vytvořila je nádherný. Plný kouzel, intrik, přátelství a záhad.
Po zhruba 100 stran jsem se přistihla, že potřebuji znát další a další detaily Turnaje, který je tady skvěle vyobrazený.
Postavy o kterých byste to nečekali se najednou stanou vašimi oblíbenými a naopak! A to je přesně to co na takových knížkách miluju! Že vlastně nesmíte podceňovat nikoho a věřit ničemu co vidíte.
Kniha je na zkrátka velmi čtivá. Děj hezky plyne. Je v něm sice několik hluchých míst, které by tam být nemuseli, ale i přesto, když se dostanete do finále už čtete jen se zatajeným dechem. Ke konci mě autorka velmi překvapila pár událostmi! Nečekanými! Hodně!
Ve finále jsem si knihu jako celek velice užila! Ač to na začátku úplně nevypadalo. Vyklubal se z toho povedený fantasy příběh. Ovšem k Thornům mi ho nedávejte!

25.08.2023 4 z 5


Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Pád do tmy je první kniha ze série o detektivce Madison Harper a Nateu Monroeovi. Dva bývali trestanci se spoji dohromady, aby pomohli najít ztracenou holčičku. A vůbec to nebudou mít lehké!
Zní to dobře co? Skvělá anotace, která prostě láká k přečtení. Protože dva odsouzence, kteří společně pátrají po někom je přeci super. Taky jsem si to myslela. Jenže no úplně odvařená z toho tedy nejsem. A dost dlouho mi trvalo než jsem se vůbec začetla! Díky krátkým kapitolám to ale naštěstí utíkalo rychle.
Což nic měnění na tom, že jsem se zkratka až do druhé poloviny nebavila a nutila se abych se mohla dozvědět kde se malá Jenny nachází.
Ale pak se přehoupla druhá část a už všechno šlapalo jiným směrem a jsem za to moc ráda. Oba hlavní hrdinové mě totiž neskutečně bavili! Dvě ne úplně kladné postavy, kteří si prošli peklem naprostým neprávem má totiž něco do sebe.
Autorka nás nechává napjaté až do posledních stránek. A konec byl skvělý!
Nic nemění na tom, že příběh byl čtivý a prostředí super! Jen jsem si asi už zvykla na jinak vypadající detektivky.

Za zaslání děkuji nakladatelství Albatros a Domino.

13.08.2023 3 z 5


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Za tuto knihu moc děkuji nakladatelství Albatros. Autorka Kateřina Karolová dokázala napsat skvělý a chytlavý příběh, který se dostává za hranici myšlenek.
Tři lidé. Každý se probouzí někde jinde. Ani jeden netuší kde je a co se stalo. Ale všechny čeká nepříjemné setkání s osudem.
Příběh, který vás vtáhne a nepustí.
Nicméně začátek mě moc nechytl. Byla jsem hodně zmatená z postav, situace a děje. Ale díky krátkým kapitolám utíkal rychle. Zhruba v polovině, ale přijde ta osudová chvíle, kdy hodně situací zapadne do sebe a konečně začnou věci dávat smysl. A to je přesně ten okamžik kdy knihu nedáte z ruky, abyste se dozvěděli co se děje a jak se bude situace dál vyvíjet.
V příběhu je větší množství postav ve kterých je dikybohu snadné se zorientovat.
A hlavně je tam skvělá myšlenka! Jaká to neprozradím, ale doporučení tohle má.
Navíc nám další postavy ukážou co se děje s jinými postavami a to spojení a objevovaní dalších kousku skládačky je hrozně super!
A finále má opravdu grady. Opět.
Co musím pochválit je i nová obálka, která se moc povedla.

Až se za skupinou lidi vydáte nezapomeňte se připoutat. Je to jízda!

06.08.2023 4 z 5


Melissa Melissa Alex Gino

Za tuhle krásnou jednohubku moc děkuji nakladatelství Albatros!
Melissa o sobě ví, že je holka. Jenže to ví jen ona. Nikdo jiný. Teprve až když se dozví, že se bude hrát představení Šarlotina pavučinka je přesvědčená, že právě ona ji chce a musí hrát. A tak s kamarádkou Kelly najdou způsob jak to říct úplně všem!
Pod touhle jednoduchou obálkou a několika stránkami se ukrývá nádherný a velký příběh!
Příběh ve kterém se desetiletá holka snaží ukázat svoji identitu. A přesvědčit ostatní, aby ji viděli jak se vidí ona sama. A některé reakce byly opravdu krásné a emotivní.
Čtivá knížka, kterou slupnete za odpoledne, protože chcete vědět jak okolí Melissu přijme.
A navíc je to knížka, kterou by v rámci zbavení se předsudků měl přečíst každý a měl by ji každý rodič přečíst svým dětem.
Za mě velké doporučení pro všechny kdo si prochází těžkým obdobím tranzice nebo pro ty kdo chtějí někomu ukázat, že to jde i jinak.
A v neposlední řadě i pro mladší ročníky a děti.

Melissa vás očaruje svoji jemnosti, citem a následným pochopením.

23.07.2023 5 z 5


Moje upřímná posedlost jménem anorexie Moje upřímná posedlost jménem anorexie Petra Lukešová

Popravdě jsem úplně naplánovala se do knihy pouštět. Ale jak se říká člověk míní pánbůh mění a tahle autorky prvotina se ke mě musela dostat. A jsem za to ve finále moc ráda! Petra Lukešova otvírá těžké téma, které se občas přehlíží. Ukázala jeden z extrémů závislosti na jídle.
A hlavně nám ukázala jak slova působí. Obzvlášť, když se řeknou malé holce, která má řešit něco úplně jiného než kalorické tabulky a počet kroků.

A navíc nám ukázala, že z každé závislosti se dá dostat. A vyhrát nad ni. I když vám sedí na rameni a nabádají vás k něčemu jinému. I když vaše hlava říká něco jiného.

V Moji upřímně posedlosti se dostáváme do hlavy jedné holky, která si vybudovala závislost na počítání kalorií, přehnaném cvičení a kterou to dovedlo až k hledání možnosti jak uniknout z tohohle světa.
Knihu jsem přečetla za dvě odpoledne. Ta myšlenka se mi líbí. A já Petře hrozně fandím! A jsem na ni hrozně pyšná, že získala opět vládu nad svoji hlavou a nad tou mrchou Annou.

Myslím, že i kdyby pomohla jednomu člověku má smysl. Protože ukazuje, že v tom není nikdo sám. A stejně jako Peťa je potřeba mít kolem sebe milující a chápavé okolí, která podá pomocnou ruku v pravý čas.

Ještě jednou děkuji Peťe za knihu a drž se holka! Věř, že v tom nejsi sama a nikdy nebudeš.

16.07.2023 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Moc dekuju za zaslání výtisku nakladatelství Albatros a Motto redakce! Moje první setkání s autorkou B. A. Paris bylo fenomenální!
Dostáváme se k Amélii. Chce si v Londýně vybudovat nový život. Ale to ještě netuší co všechno bude muset podstoupit, aby vůbec mohla žít.
Tohle byla jednoznačně velká jízda! Daily Mirror o knize řekli, že ji nedáte z ruky a já s tím absolutně souhlasím! Protože nedáte ani kdybyste chtěli sebevíc. Tahle kniha vás připraví o spánek, dech, myšlenky a ještě budete prosit o víc.
Díky krátkým kapitolám, které se v první části odehrávají z minulosti a přítomnosti se dostáváme až do momentu toho všeho. Druhá část nás zavede co se dělo poté. Zavede nás do hlavy Amélie. A věřte mi, že to stojí za to! Ač mi trvalo několik kapitol se začíst pak to šlo jak po másle!
Autorka se nebála otevřít zde jedno z témat, které jsem snad v žádné knížce ještě neviděla. A teda! To bylo něco!
A ten konec byl prostě neuvěřitelně zamotaný a autorka se z toho dokázala perfektně vymotat!
Co musím ještě vyzdvihnout je nádherná a jednoduchá obálka, která začne po přečtení dávat smysl. A začne být možná až moc děsivá!

Už teď vím, že se po dalších knihách autorky musím porozhlédnout, protože tak poutavý a úderný styl psaní nemá jen tak někdo. Někdo kdo v krátkých kapitolách dokáže udržet v napětí až do samého konce. Dokázala bych si klidně i představit pokračování téhle knihy nebo klidně filmové zpracování, které by mohlo být úžasné!

Nechte se touhle pořádně unést! Nebudete litovat!

17.06.2023 5 z 5


Atentát Atentát Loïc Dauvillier

Atentát je další z nádherných grafických románů vycházející pod značkou nakladatelství Garamond, který spadá pod Albatros.
Tentokrát nad příběh zavede do Izraele. Dostáváme se do příběhu, který máme před sebou dnes a denně. Něco co známe každý a co se děje v podstatě u každého a u všech.
Obviňování, podezřívaní, nadřazování. To všechno se na stránkách románu dozvíme. Zvláštně když jde o náboženství. Muslimové u nás všeobecně nemají dobrou pověst. Víme proč a víme jak se některé extremistické skupiny chovají, co dělají, jak se projevují.
Přesně tohle se nám v příběhu autor snaží ukázat. Ze ne každý je takový jak vypadá. Ze ne každého můžeme podezírat.
Něco podobného zažije i významný chirurg z Tel Avivu. A na vlastní kůži si vyzkouší co znamená být najednou vyvrhel společnosti. Jen protože je arabské národnosti.
Neskutečně smutný příběh jednoho člověka o hledání pravdy a nacházení jen zmatku.
Rozhodně tohle bylo úžasné dílo. Přečtené asi za hodinu se zatajenym dechem jak Amin dopadne.

Rozhodně ve mě příběh rezonoval i nějakou dobu po přečtení! Protože to bylo úplně nečekané. Hlavně to ukončení.

02.06.2023 4 z 5


Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Taková nádherná knížka! Možná jste ji zaznamenali! Vyšla nedávno autorce Elišce u CooBoo spadající pod Albatros knihy a myslím, že si to pekelně zaslouží!
Filozofický román o životě. A jeho nástrahách. O životních fázích. A tom odkud a kam jsme došli. A kam jdeme a ještě kam půjdeme. A kam jsme mohli jít kdyby kdyby naše cesty neprolínali cesty někoho jiného. Krásná knížka o tom jak životy jiných jdou ruku v ruce životům nás všech.
Zase po nějaký době se mi stalo, že jsem měla husí kůži u čtení. Moc často to nedělám, ale Elišky styl psaní mi připomínal hodně Backmana. A ten přesně já miluju. Ten styl kdy se vám příběh zabodne do srdce a nepustí vás dokud knížku nepřečtete!
Hrozně mě těší jakým směrem se příběh vyvinul.
9 příběhu, 9 písmenek a všechno spojuje jedna krásná Zvonkohra.
Krásný příklad toho jak něco změní zase něco a to něco je ten důvod proč něco vzniklo!
A co musím ještě ocenit je playlist vytvořený přímo Eliškou, který najdete na YouTube k jednotlivým povídkám. Všechny zahrála sama a tím tu knížku vyšvihla ještě o stupeň výš!
Včetně bonusové kapitoly i písničky.

Vážně pokud chcete být na chvilku v příběhu někoho jiného tohle si přečtěte.
A pořád ty tři tečky

29.05.2023 5 z 5


Fotograf z Mauthausenu Fotograf z Mauthausenu Salva Rubio

Fotograf z Mauthausenu je nádherný grafický román vycházející pod nakladatelství Garamond, který spadá pod Albatros knihy.
Historický román, který nás zavede do roku 1941. Ve světě je válka a na každého dopadá. A přesně tady se do jednoho z koncentračních táborů dostaneme.
Je to místo kde velitelé razí heslo: Vešli jste branou, ale ven půjdete komínem.
Francisco nám vypráví svůj příběh o tom jak se ze jména stalo pouhé číslo.
Příběh se točí kolem skutečných události a já myslím, že bychom na ne neměli zapomínat. A měli bychom se vždycky z minulosti poučit, protože se na ni hodně rychle zapomíná.
A nikdo nechce aby se opakovala! Nebo snad ano?
Francisco v téhle knize nám barevně odvypraví hrůzy koncentračního tábora Mauthausen a to jak jeho život plyne dal po osvobození Američany. To jak nikdo nechce poslouchat, protože netuší se co za zavřenými dveřmi dělo.
Takže za mě tohle bylo opravdu úžasný náhled do kousku historie, který rozhodně doporucuju úplně všem! Těm co se o historii druhé světové války zajímají, ale i těm co ne. A přesto chtějí kousek poznat.

27.05.2023 5 z 5


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Za tuhle nádhernou letní jednohubka děkuji nakladatelství Albatros. Tahle si totiž vydání u Fragmentů rozhodně zasloužila!
Denis odjíždí se svou přítelkyní Vendy do Španělska užit si poslední prázdniny před maturitou jako animátor. Potkává tam i charismatického Vincenta. A možná je to on kdo mu ukáže co opravdu život znamená?
Nádherná, svižná, vtipná a úžasná jednohubka. Na jedno odpoledne k vodě, na lehátko k bazénu nebo prostě jen tak, když nevíte po čem sáhnout a chcete se nechat dojímat.
V průběhu vlastně zjistíte, že nechcete dat knížku vůbec z ruky, protože to je naprosto nádherný a lehký čtení.
Líbí se mi obě postavy. A témata, kterým se autorka Alena Štraubová nevyhýbala a které jsou tady obsaženy. Ať už hledání sama sebe, předsudků, homofobie a šikany.
A co se mi na tom líbí naprosto nejvíc? Že když jsme s tím správným člověkem všechno zapadne do sebe. A všechno začne dávat naprostý smysl a konečně máme co jsme hledali!
Já vážně jsem totálně nadšena.
Jasně bylo to předvídatelný, ale i tohle v životě chceme. Trochu předvídatelnosti. Trochu jistoty. Trochu narážek na seriály. A slavný místa! Díky za nápady kam se jednou vydat!
A ten konec Ach Alenko! Ty jsi dokázala zahojit srdce. Těším se na další knihu!

Nezapomeňte, že všechno může začít pouhou ukradnutou hranolkou.

27.05.2023 5 z 5


Zaprodaný cit Zaprodaný cit Ella Trobok

Nádherný příběh pod nádhernou obálkou. To vám můžu zaručit u Zaprodaného citu od autorky Elle Trobok!
Dostáváme se do země zvané Myosoté. Žije zde i naše hlavní hrdinka Vanessa. Vše se změní po příjezdu dávného přítele jejího nastávajícího.
Už u anotace jsem věděla, že to bude krásná kniha! Chvíli mi trvalo se začíst. Ale postupně mi přišlo, že čtu takovou kombinaci Bridgertonů a Rebelek z Oxfordu a to je za mě super!
Mám strašně ráda historické knihy se silnými hrdinkami.
A tady se autorka vůbec nebála dat knize množství tabu témat o kterých se hodně lidi především žen boji mluvit nebo je jen otevřít!
Líbí se mi jazyk jakým si autorka dokázala pohrát.
Stejně tak i postavy byly skvěle napsané. I když v některých chvílích mi přišla Vanessa zvláštní a její chování mi bylo proti srsti. Filip je skvěle napsána manipulativní postava.
Vim, že já bych chování a celkově některé situace v knize opravdu nejspíš nezvládala. Ale tahle doba to měla jinak.
Vážně jsem se bavila. Možná by šla knížka zkrátit o některé popisy a situace, ale přesto se díky kratším kapitolám četla dobře a svižně. Konec se mi už trochu vlekl, ale i tak jsem byla zvědavá na závěrečné stránky! A nezklamaly ani ty! Naopak. Byla jsem překvapena. V některých ohledech hodně. V některých vůbec!

I přesto doporučuju se na cestu do Myosoté připravit! Nebude to jednoduchá cesta!

23.04.2023 4 z 5


Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

První setkání s autorkou a hned velice milé! Knihu jsem dostala v rámci spolupráce od Albatros média a Motto redakce!
Neonila si projde během svého života peklem. Dostává se během války až do Československa kde se chce usadit s českým mladíkem Emilem. Ale dokáže se na svět dívat i jinak než chladnýma očima?
Opravdu nádherný příběh, který se zareje do srdce a nechává ho otevřené, aby se mohlo postupně zalepit.
V průběhu několika desítek let se dostáváme od wermachtu až po opatrnost v životě a vůli přežít.
Velice citlivě napsaný román o jednom z témat o kterém se moc nemluví a mám pocit, že se ani na školách neprobírá dostatečně. Všechny Neolininy myšlenky, její chování v průběhu okupace Smolenska až po všechno.
I když jsem si chvílemi zvykala na styl psaní a vyprávění už od první věty mi bylo jasný, že tohle bude to co jsem potřebovala.
Knížka vás chytne a nepustí ani na chvíli. Byla jsem vážně mile překvapena, protože autorce se povedlo napsat příběh, který budete mít v hlavě ještě dlouho. A já jsem hrozně ráda, že jsem měla možnost si ho přečíst.
Myslím, že k autorce se budu chtít vrátit.

Zařadila bych knihu mezi povinnou četbu na školách!

02.04.2023 5 z 5


Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Pokračujeme v sérii o detektivce Josie Quinn!
Tentokrat Josie nemá lehký úkol. Musí najít sedmiletou Lucy, která zmizela přímo před zraky rodičů. Jedním hovorem začne vše nabírat děsivé obrátky.
Abych pravdu řekla tohle byl fenomenální díl! Tentokrát se Lisa opět překonala. A myslím, že nasadila laťku velmi vysoko!
Knihy o ztracených a unesených dětech jsou za mě jedny z nejlepších a vážně mají pořad co nabídnout.
V téhle knize je opět cítit všechno. Všechny emoce od strachu rodičů až po myšlenky únosců se vám vryjí pod kůži. Josie je opět fenomenální ve svoji práci.
Tentokrat se opět dostáváme trochu víc do jejího života a získáváme odpovědi na otázky z předchozího dílu.
Koho jsem si zamilovala byl Lukeuv pes Blue! Jejich rozhovor je úžasný. Ano opět! Stejně tak i loajalita všech pracovníků k Josie! Vzhledem k předchozím dílům!
A je to ke všemu první díl u kterého jsem byla vážně dojatá! Josie je neuvěřitelná postava. Lidská, milá a úžasná.
Tuhle sérii budu vychvalovat do nebes neustále a pořad. Protože stojí za to. Už od Mizejících dívek mi bylo jasný ze si nesmím nechat ujít ani jeden díl!

Už se nemůžu dočkat jaký případ Josie vyřeší příště!

30.03.2023 5 z 5


Konzultant Konzultant Antonín Mazáč

Musím se přiznat, že prvních cca 100 stránek jsem měla opravdu problém se začíst. A chvílemi jsem i srovnávala s Kapkou jedou. Ale pak se to prostě zlomilo a já naopak nemohla přestat číst.
Do poslední chvíle jsem netušila vůbec nic. Tedy alespoň do jednoho momentu zhruba 100 stránek před koncem kdy to všechno zapadlo na svoje místa.
Skvělá, čtivá kniha, která vás nenechá ani na chvíli v klidu a vy budete chtít další a další informace o tom co se na Karlovarsku děje!
Opět bych tu nějaké chyby našla, které mě rušily při čtení, ale jako vždy to jsou drobnosti.
Co musím vyzdvihnout je epilog, který byl úžasný! Hlavni hrdinové Andrea a Saša mě opravdu moc bavili! At už tím jak si rozuměli při vyšetřování nebo jejich starost jeden o druhého. A doufám, že se s nimi setkám třeba někdy příště!
Nicméně si myslím, že kniha není pro lidi se slabším žaludkem. Tonda se tu opravdu vyřadil. Ze by se za to ani Carter nemusel stydět!

18.03.2023 4 z 5