Maršmeloun pro Ráchel

Povídka od: Veronika Burgerová
Z knihy: Nejkrásnější dárek


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (6)

Přidat komentář

pogmanka
13.01.2021 5 z 5

Za mě nejdojemnější povídka ze sbírky. Dojala mě. Moc pěkně napsané a to celkové rozuzlení, bylo vážně krásné.

Marian27
13.01.2021 5 z 5

Nadherný príbeh ktorý ma úplne dojal. Každý z nás nosí v sebe vlastný smútok a je len na nás ako sa s ním vyrovnáme. Kúzelný príbeh, pre mňa zatiaľ najlepší z knižky.


ElikaS
01.01.2021 4 z 5

U téhle povídky jsem měla trochu problém s množstvím postav, přece jen se jedná o poměrně krátký příběh, postavy si nestihnete hned zafixovat a občas jsem si musela některé pasáže přečíst znovu, abych se chytala. Myslím, že je to trochu škoda, protože příběh měl skvelou myšlenku.

Katte192
09.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Více postav na tak krátkém úseku je dosti "matoucí". Přemýšlela jsem, zda by nebylo lepší pár postav vynechat, ale když jsem si povídku přečetla podruhé a pak potřetí, usoudila jsem, že každá tam má milou větu a takové to "uvědomění" si. Vlastně to dohromady dává smysl. Však odstavec: "Sabina na okamžik odložila pytel-" jsem musela ke kurzivě číst několikrát za sebou, protože jsem se v tom vždy zamotala a dohlédávala kdo že je ze všech těch jmen ta Tereza a jakto, že je to ta "mladší" dívka když se tak jmenuje jeho manželka a- prostě jsem se v tom zamotala. Že pár lidí "donutilo" baristku, aby konečně chlapci třískla s telefonem, je milé. Výpadek proudu může zapnout mnohé jiné myšlenkové proudy. Upřímně? Kniha potřebovala nějaké "happy endy" a tenhle je jedním z nich. Kouzlo, že lidé se mohou změnit a začít mluvit s někým, s kým dlouho nemluvili, zapomenout na "křivdy" a "hrát si na Vánoce" - mě spíš vrtá hlavou otázka - "Jak dlouho jim to vydrží? Aspoň do nového roku?". 4* za zamyšlení a donucení dávat pozor na každé slovo a přečíst si příběh znova.

vendy6619
06.11.2020 4 z 5

Nejsem si nějak moc jistá, co k tomu napsat. Další ze smutných povídek, která má ale také něco do sebe. Vlastně se mi ve finále moc líbila. Další z postav, do kterých se člověk může vzít a převzít jejich myšlenky, situace a názory. Líbilo se mi to. Ve finále to bylo vlastně velice kouzelné.

zpetkeknize
05.11.2020 4 z 5

Musím přiznat, že jsem se nejprve úplně nechytala a musela jsem některé části povídky číst dvakrát, jak jsem ty jména nestíhala, ale nakonec se do sebe příběh hrozně hezky propletl. Líbilo se mi propojení všech věkových kategorií a krásných paralel, co v příběhu byly.