Nejdelší noc v roce

Povídka od: Radek Blažek
Z knihy: Nejkrásnější dárek


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2020

Komentáře (6)

Přidat komentář

ElikaS
01.01.2021 4 z 5

Tenhle příběh v sobě měl asi nejvíc z Vánoc - kapry, trhy, koledy ... Příběh byl ze všeho nejvíc úsměvný, neměl žádné velké emoce, žadné velké poselství, ale bylo mi u něj hezky. A rozhodně naladí na Vánoce.

Davanity
07.12.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších povídek z knihy. Radkovi se povedlo přesně vystihnout Vánoční atmosféru a jeho povídka měla všechno - lásku, náhodné setkaní, kapry, přatelství spojení dvou rozdílných světů, a krásné poselství. 5/5*


NikolaVyb
07.12.2020 3 z 5

Tahle povídka se mi víceméně líbila. Styl psaní mi sedl, příběh byl milý. Ale má to hodně logických chyb. Hodně nedostatků je zmíněno v předchozím komentáři, já jen dodám toto - někdo, kdo celý den zabíjí kapry, je těmi rybami určitě cítit i přes dobrou hygienu. Rybí puch by asi veganka jen tak nepřešla, ne?
Pokud by se příběh odehrával během několika dní, byl by pro mě uvěřitelnější a hodnotila bych více hvězdami.

Katte192
09.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Za mě bohužel nejslabší příběh v knize. Předem zdůrazňuji, že je to jen můj názor a že mi zkrátka sedí jiný styl. Nic víc ani míň. Určitě se najde hromada lidí, kteří z povídky budou nadšení. Zde je ale můj pohled na věc: Autor až moc vysvětluje, až moc poučuje jako by čtenář absolutně nechápal. Postavy se potkají ráno u kaprů, pak se náhodou střetnou na akci a pak je z toho láska až za hrob, tak nevím. Možná jsem na to koukala až moc reálnýma očima. A taky mi přišlo tak nepravděpodobné, že dívka co je veganka by tak horko těžko řešila že nemůže chodit s někým, kdo jí maso? Vážně? A pak ho ještě "hájí" - "Co když zabíjí kapry protože chce pomoct své rodině." No, zkrátka hlavní hrdinka mi je krajně nesympatická tím jak jedná, jak přemýšlí a jak strašně naivně působí. Myšlenkové pochody má zvláštní a hned z "vraha" kterého fakt nemůže vystát a proti čemu bojuje celá její osobnost a každé její přesvědčení, udělá "lásku na celý život." Jak říkám, možná je to věkem, možná je to tím, že mi prostě nepadla do noty. Možná kombinací všeho, každopádně, trocha těžké naivity prý k Vánocům patří, takže...

vendy6619
07.11.2020 5 z 5

Ten začátek Radku! To bylo děsivý! Na chvíli jsem si myslela, že tohle nebude mít poselství! Ale je to Radek a samozřejmě Nejkrásnější dárek… a jako pardon! Zase tahle povídka zaútočila na city, který měla! Taková hrozně sladká vánoční povídka. A já z toho chytla zase vánoční náladu. Nejen díky písničkám, co u toho poslouchám, ale díky téhle povídce! Díky Radku! Zahřála u srdce.

zpetkeknize
05.11.2020 5 z 5

Já jsem na tuhle povídku byla TAK zvědavá! A byla jsem tak strašně ráda, že jsem dostala přesně tu feel-good romanťárnu, kterou jsem po vší té depresi fakt potřebovala. :D Dala bych 4/5, ale za tu scénu s kapry a neskutečnou aktuálnost je to prostě 5!