vipera vipera komentáře u knih

☰ menu

Mega hustej nářez Mega hustej nářez František Kotleta (p)

Díky, pane Kotleto, za další slovní balet. Vyhnal jste mi z hlavy chmury :-) A teď už přihrajte další díl Legie, ať můžu pokračovat v krasojízdě.

23.10.2022 3 z 5


Fakt hustej nářez Fakt hustej nářez František Kotleta (p)

Potřebovala jsem vypnout hlavu a zasmát se. A rozpomněla se na Bratrstvo krve, jehož první díl jsem četla před lety a k dalším jsem se pak otočila zády. No jo, já raději SPAD a Legii než upíry…Ale tak Bezzemek a Germán vyšňoření jako němečtí sex turisté plus Diana a jeho jednorožci mě budou při úsměvech pronásledovat ještě dlouho.

23.10.2022 3 z 5


La Loba La Loba Alan Russell

Překvapila mě přímá dějová linka i popis přírody a postav - vše bylo tak surové a syrové, jednoduché a účelné, tak prvotní. Potud krása. Aljaškou to mělo skončit. Bohužel přišel překombinovaný, k neuvěření překvapivý konec…a bylo po kráse.

23.10.2022 4 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Tohle ve mně dlouho zůstane. Příběh, který se čte s lehkostí, ale zařezává se vám pod kůži a vaše srdce rozbuší svou naléhavostí a krásou. Ani nevím, kde se to vše v těch řádcích i mezi nimi vzalo, ale je to vážně jedinečné a člověk se muže cítit nekonečně…Jo a Asleep teď poslouchám furt…odteď už napořád

16.11.2021 5 z 5


Tři dny do pekla Tři dny do pekla Heather Chavez

Bylo to čtivé, ale to je tak všechno. Chtělo to ubrat překombinovaného děje, kterému se vážně uvěřit nedá, a přidat hodně charakteru v podstatě všem postavám.

12.11.2021 2 z 5


Spouštěč Spouštěč Wulf Dorn

Poslední dobou nemam na knihy štěstí… Tohle bylo jako rozmotávat přepečlivě zašmodrchané klubko. Ale ve výsledku stačí jen zatáhnout za tu správnou nit a vše je rozpletené. Když přijdete na to, která nit je ta pravá, tak už vás pak nic moc dalšího nečeká.

10.11.2021 3 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Jediné, co mně na této trilogii překvapilo bylo to, že jsem ji dočetla do konce. Ale teda ufff!
Naprosto bezcharakterní postavy s nahodilým chováním i myšlením, překotná a často zbytečná akce jen aby se děj posunul a navíc všechny závěry si člověk stihne udělat na začátku druhého dílu. A pak už nic. Nuda. Jen neúnavná touha autorky vymáčknout z té směsice chaosu něco víc…

28.10.2021 2 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

V podstatě pořad ta samá písnička… Nechápu jak může Tris zvládat všechny ty simulace, k jejichž překonání potřebuje chladnou logiku, když se pak ve zbytku situaci chová jako někdo, kdo se rozhoduje podle toho, co mu zrovna padne v kostkách. Ta holka si bere osobně i to, že ráno vychází slunce a drama udělá i z obyčejného pozdravu…Možná měla dát autorka víc prostoru jiným postavám, než to takhle všechno hrnout přes Tris. Ale zase kdoví, jak by to dopadlo, když si neumí poradit ani s charakterem hlavní postavy. Na můj vkus už je dvojka i předějovaná. Akce střídá akci jen aby byla nějaká akce…
Snad alespoň trojka odhalí něco zajímavého a podstatného. Zatím se totiž nestalo nic převratného. Spíš to vypadá na young adult telenovelu.

27.10.2021 2 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Tak nějak rozporuplné čtení… Děj je v pohodě. O světě se toho zatím moc nedozvíme, ale o fungování společnosti ano. I to se mi sice zda naivní, ale třeba to má celé nějaký hlubší význam, který vyjde najevo v dalších dílech. Jsme přece jen na začátku.
Čemu vsak naprosto nerozumím je chování hlavní postavy. Tris mně někdy vážně štve. Tak jo, ne někdy, ale často. Chápu že je ji 16 a že doposud žila u Odevzdaných a že je pro ni teď všechno nové, i ona sama, vlastní pocity i osobnost… ale takhle se vážně snad nikdo nechová. Někdy mi připadá jako přihlouplé NPC, které funguje na bázi jakési setrvačnosti, jen aby se děj pohnul. A to jakýmkoli směrem.
Rozhodně nejsem cílová skupina, ale jelikož mám tento žánr ráda, tak tomu dám šanci. Ale po dočteni této trilogie si budu muset přečíst něco, v čem mají lidé aspoň nějakou vlastní osobnost a charakter. A hloubku. Tu zde nehledejte.

26.10.2021 3 z 5


Země v troskách Země v troskách Kristýna Sněgoňová

Kniha plná nedokončených vět, zopakovaných posledních slov a třech teček. To mně trochu zlobilo. Ale co se příběhu týče, tak ten má grády. Další město, jiná společnost, nové osudy. Ale na povrchu všechno jedno. Tam je jen zmar, rozklad a smrt. A možná i vůle žít a svoboda a naděje… Možná…

13.10.2021 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Toto je neoddiskutovatelně jedna z nejlepších knih, kterou mám tu čest zařadit do své knihovny. Je v ní moje dětství, má radost a mnohem víc. Klobouk dolů a moc děkuji.

09.10.2021 5 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Po dočtení tohoto zakončení mně napadla jedna hláška ze staré české pohádky: "Nakonec všechno dobře dopadlo a Stázina se dostala Kubovi za ženu" :-) A tak to asi mělo být.

09.10.2021 4 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Ale ale ale, tak nad plošinou rozpadající se dystopie a pod ní rozkvétající postapo hororovka...To jsem od Rusalky nečekala. Velice lákavý začátek série.

09.10.2021 4 z 5


Konec civilizace Konec civilizace Aldous Huxley

Kniha o tom, jak vlivem předurčení může systém v těchto lidech vyvolat iluzi svobody, vlastní vůle a samostatného rozhodování. To bude aktuální vždy...

09.10.2021 4 z 5


Útěk Útěk Peter May

Hezky vykonstruovaný příběh ústřední pětice. Na pozadí protkaný řadou známých jmen a reálií té doby.

09.06.2021 4 z 5


Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

U všech Skotů! Jak to ten chlap děla? Lidské osudy a charaktery, vzájemná provázanost postav, příměs historie a neúprosné počasí zatlačí děj až někam na okraj. A právě proto knihu neodložíte. Ne protože potřebujete znát konec, ale protože jste ve velmi dobré společnosti.

19.05.2021 4 z 5


Šprti & frajeři Šprti & frajeři Kristýna Sněgoňová

Za mně pohoda. Je pravda, že jsem se nesmála nahlas jako u Amandy, ale koutky mi cukaly hned od druhé stránky. A koho by nepobavila hlavní dějová linka a cíl mise - svoboda za klobouk :-) Je taky pravda, že kdyby kapitán Bouchač a lord Mrdák pokračovali takovým tempem jako ve dvojce, tak by tato série musela skončit nejpozději dílem číslo čtyři, a to totálním zničením celého vesmíru…Takhle se máme ještě na co těšit.

19.05.2021 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Byla to taková rychlá překombinovaná telenovela.

01.05.2021 2 z 5


Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Takže série ostrova Lewis uzavřena. Bude mi po tom deštivém kusu země, zanechaného napospas moři a neutěšeným poryvům větru, vážně smutno.

27.04.2021 5 z 5


Skála Skála Peter May

Tak tohle byla krása! I když jsem se díky čtenářské výzvě napřed seznámila s druhým dílem této série, nic mi nebránilo se posléze začíst do dílu prvního. Autor mně uchvátil už tehdy, ale tentokrát mně naléhavost příběhu přinutila se ke knize doslova přikovat.

24.04.2021 5 z 5