VioletRainbow VioletRainbow komentáře u knih

☰ menu

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

(SPOILER) Dlouho se mi do Dvorů nechtělo, napoprvé jsem došla jen do půlky prvního dílu a nebavilo mě to.Chyba, že jsem nepokračovalapříběh je skvěle propracovaný a promyšlený, stovky stránek utečou jako nic, ani nachvíli jsem se nenudila. Jediné, co bych vytkla, je první polovina prvního dílu, nemusela by být tak zdlouhavá.
Chválím taky hlavní postavu, Feyre je první hrdinka za poslední léta, která mi nelezla na nervy svými hloupými rozhodnutími, jako většina ostatních. A oproti ostatním mně ani nevadí, že všechny postavy přežily a konal se happy end. Přišlo mi to jako svěží změna oproti ostatním příběhům, kde vždycky někdo umře, často naprosto zbytečně a nesmyslně jen proto, aby někdo umřel.
Každopádně si Dvory s radostí přečtu znovu a pomaleji. A myslím, že už hodně brzy

03.08.2023 5 z 5


Osud Tearlingu Osud Tearlingu Erika Johansen

Velice se mi líbilo přeskakování děje, mnoho se vysvětlilo. Musím ale přiznat, že s koncem nejsem spokojená vůbec. Autorka nejspíše nechtěla sklouznout do typisckého klišé happyendu, ale takový konec si Kelsea nezasloužila...Zachránila své království a životy všech poddaných a přátel, ale jí nezbylo nic...Protože ona svůj osud už prožila...Přesto 5*. Jedna z mých oblíbených sérií.

28.11.2018 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Námět knihy byl výborný, hrozně jsem se těšila až si ji přečtu, ale ani zdaleka to nebyla taková pecka jak jsem očekávala. Většina knihy mi přišla strašně nudná a nezajímavá. Až tak od třičtvrtě knihy mě děj vážně začal bavit. A to je trochu málo na to, aby si kniha zasloužila víc než tři hvězdy. Nápad bezva, znovu si ji už ale nepřečtu.

28.03.2016 3 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Co říct...Hunger games jsou prostě moje srdeční záležitost :-)

20.04.2015


Den co den Den co den David Levithan

Dobrý nápad, ale kniha vážně nesplnila mé očekávání, čekala jsem mnohem víc. Tak nějak jsem se vážně nudila a to hodně. A to tak, že jsem došla asi jen do třičtvrtě a dál už to prostě nešlo. Ale je to jen můj názor a jak je vidět podle ostatních komentářů, líbí se. Myslím, že z tohohle tématu by se dalo vytěžit víc.

17.04.2015 1 z 5


Tak padne náš svět Tak padne náš svět Megan Crewe

Z počátku jsem byla z knížky trochu rozpačitá, očekávala jsem totiž něco jiného. Ale nakonec se mi vážně líbila. Sice žádné velké akce, ale poklidné plynutí děje mi nakonec vyhovovalo. Psaní formou deníku nebylo špatné, i když to obvykle moc nemusím. Líbila se mi nejspíš proto, že je trochu jiná než ostatní dystopické knihy. Děj totiž neprobíhá roky až staletí po tom, co zemi potkala katastrofa, ale v době, kdy zrovna probíhá. Není o boji proti systému, který se vytvořil a je špatný, ale o tom jak přežít nemoc, která se ve většině případů přežít nedá.
Je velká škoda, že neplánují vydat třetí díl, ale přečtu si ho aspoň v originále.

17.04.2015 4 z 5


Do Poklidné modři Do Poklidné modři Veronica Rossi

Hned ze začátku musím říct, že celá série se posunula do mých oblíbených. Vážně skvělý, čtivý děj s krásným koncem "a žili šťastně až na věky." Hlavní hrdinka je navíc snad první, která mi místy vážně neleze na nervy. A opravdu miluju Roara :D Dějově rozhodně nemám co vytknout. Po trochu pomalejším rozjezdu stojí rozhodně celá série za přečtení a už brzy bude i v mé knihovně.

Jediné, co mi opravdu vadí, je ta hloupá korektura. Pořád všude chyby a co to jako má být, že je dokončení druhého dílu ve třetím? Navíc je trochu trapné, když se ve většině knihy používá jméno v překladu a v posledních pár kapitolách zase v originále. Za tohle by někdo zasloužil opravdu pořádný kopanec kamkoliv :D

17.04.2015 5 z 5


Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Může obsahovat SPOILERY.

Zhodnotím celou sérii najednou, je to jednodušší =) Myslím, že nápad vážně dobrý, jen zpracování už trošku horší. Na můj vkus až příliš romantických a sentimentálních scén, raději bych trochu více napětí a akce, obzvlášť když se jedná o dystopii. Chvílemi mi některé části přišly trochu moc rozvleklé a nudné.
Co se týče hlavních postav, vážně se mi líbilo jak se Juliette vypracovala z ufňukané holčičky, která se jenom litovala, v sebevědomou osobnost. Po první knize jsem absolutně nenáviděla Warnera a absolutně milovala Adama. Po celé sérii absolutně nenávidím Adama a miluji Warnera :D Trochu mě překvapilo, jak se z tak milujícího, starostlivého a ochraňujícího Adama stal tak neuvěřitelný idiot :D Naopak jsem byla potěšená změnou Warnera.
Celkově musím říct, že je to čtivá série s dobrým nápadem, ale zase tak moc mě neuchvátila, protože po jejím přečtení rozhodně neplánuji pořídit si ji do své knihovny.

17.04.2015 4 z 5


Dech Dech Sarah Crossan

Měla jsem ji dlouho vyhlédnutou, a přestože normálně knížky bez předchozího přečtení nekupuji, udělala jsem výjimku, protože byla zlevněná. A to byla chyba :D Nápad sice skvělý, už jen ta myšlenka nedostatku kyslíku mě zaujala, ale děj byl poměrně slabý a celkově mi knížka přišla místy příšerně nudná. Navíc se mi ani nelíbilo střídání pohledú tří lidí. Dva ještě ujdou, ale tři už byly moc. Dvě hvězdičky dávám za nápad a pěknou obálku. Číst poračování rozhodně neplánuji.

03.04.2015 2 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Po asi prvnívh třiceti stranách jsem myslela, že už se nezačtu. Autorka vás vhodí přímo do děje a nic nevysvětluje, takže se mi děj zdál příliš zmatený. Ale vytrvala jsem a byla jsem náležitě odměněna. Děj se skvěle rozjel a dostavila se i očekávaná vysvětlení. Jako fanoušek dystopií jsem z děje nadšená a rozhodně se těším na další díly :-)

P.S. Korektor by měl změnit povolání! :D

09.03.2015 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Po prvním díle jsem byla nadšená, druhý se mi také líbil, ale po třetím díle moje zklamání neznalo hranic. Aliancí autorka tuhle trilogii absolutně zazdila. Táhlý, nic neříkající děj, kniha úplně ztratila potenciál prvního dílu. Jako kdyby to autorku už nebavilo a chtěla knihu co nejdřív ukončit. Dočteno jen z donucení.

24.02.2015 1 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Po skvěle rozjetém prvním díle trochu zklamání, ale stále nabité dějem, i když ne tak dobré jako jednička.

24.02.2015 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Skvěle napsaná dystopie, jedna z mých oblíbených. Perfektně vymyšlený svět, myšlenka frakcí se mi moc líbila. Rozhodně doporučuji =)

24.02.2015 5 z 5