veronika5042 veronika5042 komentáře u knih

☰ menu

Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Krásné, melodické vyprávění s tak barvitým popisem, že jsem měla místy pocit, jako kdyby hory, ve kterých Malý strom vyrostl, mi stály za zády, kolem vonělo jehličí stromů a opodál zurčela voda bystřiny. No, dost patosu, ta kniha je opravdu kouzelná, odvážím se říct až pohádková, i když příběh místy takový opravdu není. Mám radost, že mi přistála v knihovně.

31.01.2016 4 z 5


Skleněný dům Skleněný dům Paul Tobin

Jsem nadšená. Už dřív se ukázalo, že Geraldovi bude komiks sedět. Kluci to dali dohromady a nezklamal jak příběh, tak vizuál. Sice Skleněný dům není nic, co by čtenáře praštilo svou hloubkou do koulí, ale splnilo to moje očekávání. Možná by to chtělo příště se trochu odvázat, čekala jsem více "erkovější" kresbu.

01.03.2015 4 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

První mi pod ruku přišel Stařík, který byl neskutečně vtipná, šílená jízda. Proto mě Analfabeka už tolik nevzala za srdce. Spousta nečekamých dějových zvratů, šílenosti, lidská hloupost a prvek absurdna. Jonasson je mistr, ale já se ho už přejedla. Analfabetku určitě doporučuji. Ale do budoucna, pokud spisovatel něco chystá, to už chce vystoupit z těch hluboce vyjetých kolejí. Jinak ztratí ono kouzlo, kterým nás všechny posedl. Holt opakovaný fór nefunguje tak jak prvně.

16.02.2015 4 z 5


Káťa a krokodýl Káťa a krokodýl Nina Vladimirovna Gernet

Moje dětství... Kde je mu konec?! Krokodýle, Káťo, Nino!

12.02.2015 5 z 5


Spasitel Duny Spasitel Duny Frank Herbert

Nedlouho po přečtení Duny jsem si sehnala pokračování a překvapilo mě, jak jemně a bez větších problémů jsem opět zapadla do světa Arrakisu. Podstatně kratší druhý díl mi přiblížil a do detailů objasnil nesnadný Paulův osud, se kterým se musel po svém vítězství nad starým imperátorem potýkat. Jsem opět uchvácena, Herbert mě držel až do hořkého konce v částečné nevědomosti, co přesně se chystá padnout na hlavu Atreidova rodu a vše odhalil s perfektním načasováním. Mistrovské. Famózní zápletka, konec mi vzal dech. Duna mě chytila do pasti, musím číst dál.

09.02.2015 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Začátek byl těžký, každopádně jsem jako naprostý neznalec překonala nástrahy tohoto nového světa a Duně naprosto propadla. Herbert je geniální. Takováhle sci-fi mi zoufale chyběla, melanž je holt návyková, stejně jako krása celého Arrakisu. Nemám slov, tohle doporučuji dál.

09.02.2015 5 z 5


Odstíny života Odstíny života Lusy Adams (p)

Komentáře zde absolutně neodpovídají tomu, jakou knihu jsem já doopravdy četla. Kdysi jsem zaregistrovala její vydání a byla všehovšudy zvědavá - bohužel jsem ji pak ale minula a postupně vypustila z hlavy. Tuto zimu jsem Odstíny našla ve výprodeji v malém městě, cca za 50,-Kč. Paráda, beru, je to od české spisovatelky, obálka je také krásná, to nevypadá nijak špatně. Omyl.
Zažila jsem po dlouhé době silný otřes o třech písmenech: WTF?! Hledala jsem klady, ale bohužel, je to slátanina. Hrdinka je typická Mary-Sue, nevysvětlené nadpřirozené schopnosti, bad-ass girl, která činí naprosto nepříčetná mimózní rozhodnutí. Nikdy se nedošlo k podstatě jejího "znovuzrození" - záchraně světa od zla, atd. Víc jak tři sta stran je teenage honitba nad... no, jak to jemně říct, nad nafouklou představou sexuální přitažlivosti autorčina alter ega. Tohle je dílo cca třináctileté blogerky. Velmi mě mrzí, že jsem zas jednou dala šanci naší kotlině.

09.02.2015 odpad!