Veronika.Lap Veronika.Lap komentáře u knih

☰ menu

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Skvělý třetí díl série, který čtenáři ještě víc přiblíží svět nejen v Duvalském pohoří...na nesterei budete nahlížet jinak než v prvních dílech a to stejné na pětadvacítku. Objeví se nové postavy a s nimi i další díly do skládačky celého příběhu. Osobně jsem se bohužel po 4 lete pauze do děje hůř dostávala, zapomněla jsem na nějaké skutečnosti a byla jsem chvílemi ztracená. Zároveň i rozplétání příběhu bylo trochu složitější na počty:) a ze všech těch měst, bran, srdcí a svetu mi šla hlava kolem. Nicméně jsem příběh hltala a bavil me a těším se na poslední dva díly. Snad na ne nebudeme čekat tak dlouho.

09.01.2022 4 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Skvěle napsaný příběh, do kterého se začtete ihned během prvních stran. Střídání pohledů na danou situaci okem Magdy, Majy, ale i rodičů mě bavilo a dotvářelo to tak celý obraz dané doby. Jesm šťastná, že to takto v reálu nedopadlo, protože by to bylo opravdu strašné. Autorka nám dává možnost představit si jak to tady vypadat mohlo a přiznám se, že mi z toho bylo po čas čtení docela úzko...zkrátka opět skvělé dílo, které stojí za přečtení.

15.06.2021 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Skvělý díl od dua Keplers. Kniha mě vtáhla do děje okamžitě jakmile jsem zjistila, že se jedná o linku s Jurkem Walterem. Děj utíkal vpřed a člověk se ani chvíli nenudí. Kniha má spád a hlavně promyšlený každý krok jednotlivých postav, kdy vše do sebe zapadá, což mě u Kepleru baví. Nicméně ubírám jednu hvězdičku za to, že přeci jen v celkovém kontextu mi přijde, že Jurek a Bobr je jako Chuck Norris. I přesto to hodnotím jako jejich jeden z nejlepších dílů série.

23.01.2021 4 z 5


Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Kniha byla velice čtivá. Dopředu jsem nevěděla do čeho jdu a proto mě místně zaskočilo ak je kniha vlastně depresivní. Číst si jen a pouze o sebevrazdach bylo náročné a k zamyšlení. První příběh mě vůbec nezaujal. Zato Vrátíš se? To mě rozcupovalo i když tam z mého pohledu nešlo vlastně o sebevraždu. Druhá top povídka byl Zbytečný člověk. U té jsem ho taky každé slovo. A ikdyz jsem tomu nevěřila tak nakonec velice vzpomínám i na povídku Díra. Knihu doporučuji ale varuji před depresivnim tématem.

19.01.2021 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Přečteno jednom dechem...srdcervoucí příběh mladé dívky, ktera toužila jenom po tom, aby ji její vlastní rodina měla ráda...když jsem četla pasáže matky, bylo mi vždycky až špatně z jejich myšlenek a z jejího pohledu na svoji vlastní dceru. Otec to samé v bledě modrém, možná vlastně ještě horší. Závěr knihy mě vlastně ani nešokoval, ale bylo mi Báry opravdu líto. Knihu doporučuji k přečtení všem.

28.12.2020 5 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Anežku jsem přečetla jako poslední ze všech knih autorky a za mě je nejslabší...možná je to tím, že je to autorky prvotina a v dalších dílech mi přišla více "rozepsaná". Dalším důvodem je pro mě to, že ani s jednou postavou jsem se nevytvořila vztah a nesoucítila jsem s ní. V houbařce i v Rekonstrukci jsem postavám držela palce a prožívala jsem s nimi jejich osudy, ale tady ne...štvala mě jak Julie tak Agnes. Závěr se mi taktéž nelíbil..no zkrátka pro mě to za víc jak 3 hvězdy není...

18.02.2020 3 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Záměrně jsem si knihu chtěla přečíst mezi Houbařkou a Anežkou, abych nebyla až tak ovlivněna dvěmi lépe hodnocenýmu knihami této autorky. Za sebe mohu říct, že kniha je velice čtivá. Mě autorčin styl psaní vyhovuje. Do příběhu jsem se ihned začetla a zajímalo mě rozuzlení celého příběhu, kterého jsem se však nedočkala. Závěr je teda pro mě trochu zklamáni a jak už tu někteří psali, přijde mi že závěr knihy je uspěchaný a tak trochu napsaný na koleni. Přitom potenciál byl obrovský. Nicméně i tak se mi kniha líbila a proto nechávám 4hvězdy.

15.02.2020 4 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Nevěděla jsme co od knihy čekat i vzhledem k jejímu názvu, ale musím říct, že už teď to vypadá na knihu roku. Kniha se krásně čte, děj utíká a stále se něco děje. Odtajnění celé podstaty knihy mi nahánělo husí kůži a soucítila jsem s mladou Sisi. Opravdu jsem nečekala co vše mycelium skrývá...za mě velký palec nahoru.

11.02.2020 5 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Fantastické zakončení celé trilogie. Jak už tu někdo zmiňoval jedna se o velice propracovaný příběh plný jmen a složitostí, takže pokud nemáte na knihu dostatek času a stane se, že pár dní nebudete číst, lehce se poté v ději ztratíte a musíte číst zpětně. Nicméně je obdivuhodné jak spisovatel dokázal sestavit celý příběh. Část kde se zabíhá více do politiky mě moc nebavila, ale od druhé poloviny knihy je to jízda, která nejde zastavit a musíte číst dál a dál. Upřímně váhám zda pokračovat dalšími díly od jiného autora.

04.02.2020 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Další skvělá kniha od Larssona, ale pro mě o malinko slabší než první díl. To ovšem neznamená, že se stále jedná o jednu z TOP knih ve svém žánru. Mám ráda Lisbeth a mám ráda Mikaela. Nicméně jsem trochu měla pocit, že není možné, aby Lisbeth takhle dlouho unikala a vždycky ze všeho vyvázla. Nadneseně lze říct, že občas byla jako Chuck Norris...závěr knihy byl skvělý a opravdu mě šokovalo, podle mě to bylo opravdu nepředvídatelné. PO dočtení jsem hned musela sáhnout po dalším třetím dílů z této série. Doporučuji.

08.10.2019 4 z 5


Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Velmi hezky napsaná kniha ze zdravotnictví. Silvii jsem si oblíbila a jejich vztahu s Oldřichem jsem fandila. Čekala jsem i trochu jiný konec, ale bohužel. Možná se ale dočkám v druhém díle. Co ale musím říct je to, že mi přijde, že zdravotnictví v 70. letech a teď je téměř totožné, alespoň co se týká personálu a jejich vztahů :)

29.07.2019 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Skvěle napsaný detektivka, ve které opravdu nebudete tušit kdo je ten padouch, protože podezřele vypadá každý. Příběh je mistrně vystavěný a propracovaný a to sem i na knížce líbí. Ze začátku jsem se trochu ztrácela ve jménech, ale skvělá je i mapa města, díky které se zorientujete. Lisbeth jsem si okamžitě zamilovala a stejně tak Mikaela. Závěr knihy graduje a strany jsem opravdu hltala. Trochu mě mrzí konec, ale co nebylo v tomto díle, může být třeba v díle dalším :) Rozhodně doporučuji!

03.07.2019 5 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Po dočtení knihy jsem potřebovala opravdu čas na to vše vstřebat. Knih s touto tématikou jsem přečetla již hodně, ale pokaždé mě dostanou. Nejen příběh Dity,ale také všech kolem mě opravdu vtáhl do děje a prožívala jsem s nimi jejich smutný osud. V závěru v Bergen-Belsenu mi už bylo opravdu fyzicky špatně, když si představím co se tady ještě relativně nedávno dělo...opravdu by si měl přečíst každý.

29.05.2019 5 z 5


Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Skvěle napsaná kniha, dobře se četla, děj měl po celou dobu spád. Nepřišlo mi, že bych se ani v nejmenším nudila. Knih s podobným žánrem jsem přečetla mnoho, ale zde mi bylo v některých pasážích opravdu špatně. Kdo má rád tento styl, určitě si přijde má své. Knihu doporučuji

14.05.2019 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

SPOILER: A já mám knihy od Mornštajnové ráda. Neustálé srovnávání s Hanou je úplně mimo mísu. Jedná se zase o naprosto jiný příběh a jinou dobu. Mě se kniha opravdu moc líbila, dobře se četla. Bohdany s Bělou mi bylo tak líto...ty dvě v tom celém byly prostě nevinně. A Svatopluka vlastně zkazil také jeho vlastní otec...zkrátka z rodiny se odvíjí mnoho věcí, které si s sebou neseme dále do života. Místo, aby prozřel v případě Blanky a viděl svět z jiného úhlu, tak zahořkl a plival síru na lidi kolem sebe. Zakončení knihy se mi také celkem líbilo, i když by mě zajímalo jak se dále vyvíjel jeho vztah právě s Blankou. A ještě taková maličkost, od začátku mi nebylo úplně jasné, že Bohdana nemluví vůbec...docela mě to překvapilo. Knihu doporučuji!

09.05.2019 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Skvěle napsaná kniha z pohledu především dětí na problematiku rasové nerovnosti. Je to smutné, ale přijde mi, že je to i v této době pořád aktuální téma a proto bych všem doporučila si knihu přečíst. Závěr dostane nečekaný spád a překvapí. Doporučuji.

30.04.2019 5 z 5


Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

Kniha se mi nečetla až tak dobře jak bych čekala. Občas mi popisy přišly skoro až dětinské, ale to spíš patří k tomu, že hlavní postavě je 16let. Zápletka není nijak složitá v tomto tématu je to v podstatě klasika. Ale jsou daleko lepší knihy např. Černobílý svět. Takže ano, kniha je pěkná, ale znovu bych nečetla.

24.04.2019 3 z 5


Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Pro mě asi nejslabší že všech tři dílů, nemohu si pomoct. Trochu mě to přijde spíš do kategorie young adult. Rozhodně jsem cítila nejslabší emoce naproti třeba prvnímu dílu. Ale jinak je to vcelku hezká knížka.

11.04.2019 3 z 5


Najdi ji Najdi ji Lisa Gardner

Tleskám za skvěle postavený příběh a hlavně prolínání dějů, které mě nutily neustále číst dál a dál. To jak se střídal pohled policie, aktuální situace Flory a zároveň popis prvního únosu - to je prostě pecka. Doporučuji.

09.04.2019 5 z 5


A ty ses nevrátil… A ty ses nevrátil… Marceline Loridan-Ivens

Kniha, která na pár stránkách říká téměř vše...nicméně, za srdce mě nechytla tolik jako spousta jiných s touto tématikou.

05.04.2019 3 z 5