Psí domov

Psí domov https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384866/bmid_psi-domov-81q-384866.jpg 4 280 92

Lucas Ray byl doslova šokován, když z opuštěné budovy vyběhlo štěně a skočilo mu do náruče. A i když Lucas ví, že domů si štěně z mnoha důvodů vzít nesmí… udělá to. Protože Bella je nádherná a upřímná. Snaží se Bellu skrývat, ovšem tento úkol se ukáže nad jeho síly. A tak musí Bellu, která patří k v Detroitu zakázaným pitbulům, dát pryč. Alespoň dočasně, než vymyslí, co dál. Ovšem Bella odmítá čekat. Hnána svou láskou a věrností se vydává na nebezpečnou cestu přes stovky kilometrů, z Colorada až tam, kde cítí svůj domov… Psí domov je srdceryvný příběh pro všechny milovníky psů a zvláště pak pro ty, kteří si zamilovali autorovy předchozí hity – Psí poslání a Psí cestu!... celý text

Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Dog's Way Home , 2017


více info...

Přidat komentář

Vivetkav
17.03.2024 3 z 5

Četlo se to krásně..pan Cameron píše nádherně čtivě, ale už to nebylo ono ... S Bellou už to nebylo jako první kniha ..druhá už taky pokulhávala, takže další díl nedám, ale i tak dávám 4 * příběh podobný jako náš český Gump a krásně napsaný

JezinkaJ
08.07.2023 1 z 5

Bohužel, co je moc, to je moc. Pohádky už nečtu. :)
První díl byl skvěly, vtipný i dojemný tak akorát. Druhý byl ještě dobrý, ale třetí? Ten snad napsal někdo jinej? Za úplatu? :)
Knize se v žádném případě nedá upřít čtivost, ale obsah notně pokulhává za formou.
Podle mého názoru je to psí harlequinka. Kdo je má rád, bude spokojen.
Já odkládám zhruba v polovině. Třeba se k příběhu vrátím, třeba ne.


Ivanule
29.05.2023 5 z 5

Opět nádherná kniha od pana Camerona! V této se setkáváme jen s jedním pejskem, v tomto případě fenkou kříženkou Bello, které se ujme Lucas, jenže je v tom jeden háček a to,že v jejich městě bohužel nemůže chovat psa určitě rasy a začíná nám velice zajímavý příběh:)

Tamirai
16.04.2023 4 z 5

Dobrodružný a krásny príbeh. V tomto prípade je to o dosť iné ako Psie poslanie, ale to nevadí, aj tak som si knihu rada prečítala. Kniha sa mi páčila viacej ako film.

marketa3815
11.03.2023 4 z 5

Opět četla naše osmileťačka, v první čtvrtině se trochu trápila, že prý je to nuda, ale pak se začetla, a za týden mi oznamovala, že si knížku musím přečíst, protože je dobrá.

medvídě
31.12.2022 3 z 5

Autorova samostatná kniha, kterou jsem viděla jako filmové zpracování, které mě bavilo, ale knižně pro mě bylo zklamáním.
Příběh je tentokrát pohledem jediného psa Belly, která se po těžkostech (zákaz chování bojových plemen) snaží najít cestu zpět ke svému milovanému páníčkovi Lucasovi.
Místy mi to přišlo méně uvěřitelné, než série o Bailym, místy mi tam zase něco chybělo. Nemělo to takovou chytlavost a samotnou energii příběhu. Obecně mi to přišlo jako dílo pro mlaďounké čtenáře. Což mi častokrát nevadí, ale tady mi to prostě nesedlo. Ale autora nezavrhuji a jeho další knize – Psí Vánoce, dám rozhodně v budoucnu šanci (a ani v knihovničce rozhodně chybět nebude).
Příběh jako celek je krásný, když to beru po delší době a nevzpomínám si tolik na detaily. Možný problém bude i ten, že jsem toho od autora četla víc za sebou. Ale knihu nezavrhujte, třeba zrovna vám sedne.

Sarah11
22.10.2022 5 z 5

Jak už jsme u autora zvyklí, kromě dojemného psího příběhu zvládne vždy do svých knih zakomponovat i důležitá témata. Zde je to opět problematika "bojových" plemen, ale třeba i deprese a psychické problémy nebo absolutní lhostejnost k živým tvorům ze strany některých lidí. Jako kočkomilku mě potěšilo, že tentokrát v příběhu hrají roli kromě psů také kočky.
Na příběhu jako takovém (pes cestuje stovky kilometrů, aby našel svého pána) mi nepřijde nic nereálného, existuje spousta podobných příběhů, kámen úrazu u této knihy byl podle mě v tom, že Bella někdy přemýšlela až moc lidsky.
Psí domov je rozhodně nejvíc pohádkový z celé série, ale i tak mě opět dokázal chytit za srdce a pohladit po duši.

esfinge
09.08.2022 5 z 5

Krásný, dojemný a čtivý příběh. Nevím, jestli je takové dlouhé psí putování s takovym koncem možné, ale četlo se krásně. A vlastně proč by nebylo reálné, vždyť psí láska je opravdová a čistá.
Celou dobu jsem Belle strašně fandila, ale i Dutchovi, Velkému kotěti, Mámě kočce a moc by mě zajímal jejich osud.

Ondra897
29.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Tuto knihu jsem si vybral ze čtenářské výzvy protože v názvu není písmeno A .
Tato kniha se mi moc líbila hlavně kvůli tomu jak tě to hned v prvních stranách vtáhne do děje. V této knize mě nejvíce bavil příběh který je o tom jak Lucas najde v opuštěné budově psa do kterého se hned zamiluje. A potom spolu vyrůstají. Ale jeden den se stane to že Bella uteče a Lucas se jí snaží všude najít ale nedaří se mu to zatím co Bella se dostává do situací díky které se více oddaluje od Lucase. Ale Bella se poté snaží zase vrátit domů.
Já osobně mám radši filmy než knihy ale tato kniha mě i přesto bavila.

pangugufanta
27.01.2022 5 z 5

Kniha je super a pro mě to byla velká výzva.
Je mi teprve ..let, ale tahle kniha je pro dospělí.
Super a doporučuji.

brunettlibrary
04.11.2021 3 z 5

Psí domov jsem viděla prvně zfilmovaný, a byla jsem z něj unešená. Proto jsem si chtěla přečíst i jeho knihu. Bohužel kniha se mi moc nelíbila. Místy až moc natahovaná, místy až moc přitažená za vlasy… Mrzí mě to, nevím zda se pustím do dalších knih autora.

18LenkA12
13.10.2021 5 z 5

Krásný příběh pojatý jiným stylem než dva předchozí. Dojemný román plný emocí, napětí a dobrodružství. Můžu jen a jen doporučit.

Pralev
02.05.2021 4 z 5

Za mě určitě nejslabší díl, ač opuštění příběhu pejska z prvních dvou dílů a vymyšlení úplně nového příběhu tomu dost prospělo. Už mi v tom ale hodně chyběl nějaký přesah nebo sdělení, zajímavé myšlenky, cokoli. Je to prostě jen putování psa z místa A do místa B a vyprávění, co se mu (tedy jí) cestou přihodí. Čte se to ale příjemně a nuda to není, proto pořád vysoké hodnocení.

malýčtenář
28.04.2021 5 z 5

Opět ukázka nekonečné lásky a oddanosti psa k páníčkovi. Sledujeme život a cestu Belly zpět ke svému milovanému páníčkovi. Znovu autorovi tleskám a vřele doporučuji, hlavně milovníkům psů.

KLADIK
03.03.2021 5 z 5

Pěkné líbilo jako ostatní knihy od autora. Jen škoda, že i tady byly zařazeny do děje liberální názory současného světa. To mě docela rozhodilo a musel jsem knihu na pár dní odložit. Jistě by to šlo i bez toho (můj názor). Jinak jsem rád, že žiji v Evropě né v USA. Ale doporučuji.

Annkag
16.01.2021 5 z 5

Pro mě se tyhle příběhy stávají čoraz sympatickejšími.
Nádherný příběh fenky Belly která se kvůli zákonů o nebezpečném plemene musí odlúčiť od svého páníčka Lucase....
Ale její láska k němu je tak čistá že překoná vzdálenost a časové překážky...istý čas putuje s Velkým kotětem (mládě pumy), které matku zabili pytláci.Poznáva psa Dutche,manželský pár Tylora a Gavina,páni Sylvii při které zachrání malé kaťatá až po bezdomovce-válečného veterána Axele...
Poznává všetkých a zjišťuje jaký jsou lidé různorodý.
Až se se svým Lucasem opět zhledá a dostávají šanci být už spolu.

evafort
05.01.2021 5 z 5

Nádherná knížka, něco ve stylu jako Lesslie se vrací. Tentokrát se pejsek nepřevtěluje, ale celá knížka je o jednom úžasném "hodném psovi". Líbí se mi všechny pejsčí knížky od B. Cameron, ale tahle snad úplně ze všech nejvíc.

Barabora
31.12.2020 4 z 5

Kdybych měla porovnat jestli byl lepší film nebo kniha, řekla bych spíše knižní zpracování. Ale líbí se mi obojí.

Knížka vypráví o lásce ke zvířatům.

Hlavně pro milovníky psů.

Doporučuji.

Lucka20
02.11.2020

Tento díl byl z mého pohledu nejslabší. Nenavazuje na předchozí díly (což nevadí), ale nějak už mě to nechytlo. Začátek knihy mi přišel zdlouhavý, jak pořád popisuje, že chodili krmit kočky odvedle.. Nejvíce mě bavila část, když Bella cestovala divočinou a musela se o sebe postarat sama. Krásná byla ukázka přátelství mezi psem a pumou. Ke konci už mě rozčilovalo, jak ji vždy někdo odchytil a opět se tak protáhla doba, kterou strávila na své cestě domů.

Valentýna476
28.10.2020 4 z 5

knížka na odpoledne

Štítky knihy

psi zfilmováno dobrodružství

Autorovy další knížky

W. Bruce Cameron
americká, 1960
2017  93%Psí poslání
2013  91%Psí cesta
2020  90%Příběh Ellie
2018  88%Psí domov
2020  89%Psí slib

Kniha Psí domov je v

Právě čtených12x
Přečtených392x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených34x
Knihotéce295x
Chystám se číst197x
Chci si koupit74x
dalších seznamech9x