Vercutka Vercutka komentáře u knih

☰ menu

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

(SPOILER) Kniha se pěkně čte, ale.... je až moc neuvěřitelná. Škoda, že to autorka po zatčení Michaela nerozjela jiným směrem. Byl by to moc pěkný thriller. V jednu chvíli jsem si totiž nebyla jistá, zda to Alex s Avou myslí dobře. Ale vlastně musí, když je to eroťák :D

07.01.2024 3 z 5


Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Téma čokolády, jako původce veškerého zla, je výborný nápad. Bohužel zanikl společně s příběhem v detailním popisu polických situací. Proto tuto knihu hodnotím jako nudnou. A to jsem se na ní tak moc těšila.

31.07.2021 2 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Skvěle napsaná kniha. Netušila jsem, co jdu číst, kdybych tušila, raději bych nečetla, na tohle téma musím být dopředu připravená. I když jsem už tušila od začátku, k čemu se schyluje, vydržela jsem až do konce. Taky bych si přála druhý díl, jak už tady někdo psal. Nejradši bych, aby hlavní hrdinka našla klid a mohla začít žít normálním životem, ale jde to vůbec?

30.08.2020 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Styl psaní je pěkný, čtení šlo hladce jako po másle. Vadilo mi, že začínáte číst jeden příběh ženy, který je náhle přerušen příběhem jiné ženy. Autorka snad chtěla vyvolat napětí, ale mě to spíše ve čtení zastavilo. Knihu jsem odložila a možná bych ani nedočetla. Tolik pozitivních komentářů přece není jen tak. Kniha mě opět chytla, když se příběh vrátil k Editě. Závěrečné rozuzlení překvapivé, ale dojem z celé knihy neuspokojující. Čekala jsem víc.

24.08.2020 3 z 5


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Příběh, ze kterého mrazí, nechápu, jak to někdo mohl přežít. Kniha napsaná velmi pěkně, až mě to vtáhlo mezi "vězně" a jejich utrpení. Těším se na film a jsem zvědavá, jak se s tím filmaři poperou.

10.08.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Smutný příběh ženy, která měla vlastně hrozné štěstí a zároveň takovou smůlu, že to vše a všechny přežila.

06.08.2020 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Někde v komentářích jsem si přečetla, že to není kniha pro maminky. Tak ano, mohu sama posoudit, opravdu to není kniha pro maminky s dětmi. Bylo mi z toho opravdu úzko. Na druhou stranu, když se mnou tato kniha zamávala, asi nebude špatná. Četla se sama a konec překvapující.

02.08.2020 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Silný, pěkně napsaný příběh, který mě dohnal k slzám. Autorka poskládala seznamování s postavami pěkně. Vykreslila mladé nacisty jako lidi, se kterými by i člověk soucítil, ale pak.....Doporučuji přečíst.

29.07.2020 5 z 5


Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Četlo se to pěkně. Souhlasím s předchozími komentáři: je to naivní příběh o lásce za druhé světové. Víc jak polovinu knihy jsem zhltla s nadšením, pak už se to nějako táhlo. Konec přitažený za vlasy.

21.07.2020 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Jak už tady někdo psal, knihu doporučuji přečíst bez předchozího studování děje. Má tak lepší efekt. Kniha je super, napsaná tak, aby se i čtenářka sama zamyslela, ne jen červená knihovna.

Možný SPOILER!
Postavy mi byly tak sympatické, že bych jim odpustila cokoliv.

17.07.2020 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Knížky o Harrym jsem četla všechny, takže začátek se mi zdál maličko podobný jeho předchozím příběhům, kdy se vyšetřovatel stále opíjí, probouzí a zase opíjí. Po Žízni, která mi nepřišla nijak zvlášť super, jsem čekala další odpad. A pak došlo na vraždu......a já se propadla do závislosti na této knížce. Odložila jsem jí pouze tehdy, když jsem se musela najíst, o moji dceru se dva dny musela starat babička :D , protože já ji musela dočíst. Je prostě skvělá! Doporučuji!

20.06.2020 5 z 5


Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Knihy od této autorky zbožňuji, styl psaní, promyšlený příběh, akorát si musím vždy přečíst pak něco veselejšího, protože autorka dokáže být drsná a ke svým hrdinům až krutá. A když se to týká dětí, o to horší pocity pak zažívám. Na knize mi trošku vadilo přeskakování z jedné časové linie do druhé. Taky velké množství příběhů jakoby bokem. Vše ale vede k jednomu závěru a rozuzlení. Vlastně super knížka.

07.06.2020 5 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Pěkně napsané, zajímavý pohled na Němce v době války. Vztahu mezi hlavními hrdiny jsem neuvěřila, chyběla tomu šťáva. Jinak přečteno za dva dny, takže se mi to líbilo.

19.02.2020 4 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Super knížka. Nechápu označení Pro děti a mládež,to jako že hlavním hrdinům je kolem dvaceti? Kvůli tomu jsem knížku málem odložila. Přitom by to byla taková škoda. Hned běžím pro další díl.

17.12.2019 5 z 5


Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

V prvé řadě je nutné podotknout, že autorka má skvělý styl psaní, který mě ihned vtáhl do děje a mimo realitu. Co mě však neskutečně rušilo, byl pocit, že čtu knihu pro mladistvé. Sera, Lee a jejich přátelé na mě působili jako banda puberťáků, kteří se vydávají na turistický výlet, kde občas někoho zabijí. Odhalení zrádce Bloku mi přišlo odfláknuté. Knihu jsem neodložila jen ze zájmu, co to je ten Memoár. Poslední kapku jsem dostala, když si puberťáci rozdali pusinky před hlavní bitvou, pak už jsem musela přeskakovat. Závěr překvapivý. První díl super.

08.12.2019 3 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Moc pěkně napsané. Příběh super. Závěr mi přišel takový přitažený za vlasy, ale celkově výborné čtení, spíše tedy pro holky. Na druhý díl se těším.

01.12.2019 5 z 5


Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Četla jsem hodně knih od Sandry. Závist a Bílý žár už asi nepřekoná. To jsou mimochodem dvě knihy, u kterých si ještě teď po letech pamatuji jména hlavních hrdinů. Tato kniha byla opravdu skryté zlo (uspěchaná romantika, trapný uslintaný řeči-už to tu někdo psal s tím tetováním a spousta dalších nelogických věcí). Za mě ne , Sandra to umí líp.

15.08.2019 1 z 5


Láska za ostnatým drátem Láska za ostnatým drátem Hana Radulić

Styl psaní mi sedl, kniha se četla sama. Přesto mě příběh držel tak jakoby na povrchu. Něco mi tam chybělo....možná větší napění....

11.08.2019 3 z 5


Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Tak podle mě je to uslintaná červená knihovna, ale pěkně napsaná. Děj ubíhá rychle a několikrát jsem se zasmála. Další díly číst rozhodně nebudu :)

07.08.2019 3 z 5


Hrobka Hrobka Kate Mosse

Příběh je ve své podstatě napínavý, ale než jsem se k němu dostala přes tu zbytečnou vatu na začátku, která trvá asi 200 stran, málem jsem knihu odložila.....naštěstí to byla jediná kniha, kterou jsem měla k dispozici a vydržela jsem. Poslední stránky jsem hltala s nadšením, ale na víc hvězd to nestačí.

05.08.2019 3 z 5