Vaiolet Vaiolet komentáře u knih

☰ menu

Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Tohle bylo tak špatné. Nečekala jsem od knížky moc už jen kvůli komentářům tady na databázy, ale tohle jsem nečekala. Bylo to čiré utrpení a v jednu chvíli už jsem chtěla knížku odložit a dát jí do kategorie toho nejhoršího co jsem četla. Ale asi si svým způsopbem ráda ubližuju nebo co a knížku jsem dočetla. Mezi Richem a Kirou to nefungovalo a příběh byl nudný a dlouhý jak týden před výplatou.
Jediné co chci ocenit jsou vedlejší postavy. Nebýt Cada a Nicka není ani co hodnotit. Takže jedna * je za Cada a druhá za Nicka :-) A jen proto, že další díl má být právě o Cadovi, tak budu v sérii pokračovat.

21.03.2024 2 z 5


Podmanivý Podmanivý Jodi Ellen Malpas

Další super mafiánská série. Hlavní postavy super a chemie mezi nimi taky docela dobrý. Občas mi trochu vadilo neustálé vyjadřování toho jak ona je bohyně a on by pro ní umřel a naopak. Přislo mi jakoby tím autorka vyplňovala hluchá místa, než se příběh zase rozjel.
Co bych ale chtěla vyzdvyhnout je samotný děj. Napětí, akce a ten konec byl vyloženě na infarkt. Celé to bylo fakt dobře promyšlené. Další plus je za vedlejší postavy, Brad a Ringo jsou týpci :-D
Hodně se těším na další díly a fakt doufám, že v češtině jednou vyjde celá série.

08.03.2024 5 z 5


Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Páni, páni, páááni!!!
Pro mě zatím asi nejlepší knížka od Mony. Hodně silný příběh. Otevírá téžká témata a jejich zpracování mě hodně překvapilo. Žádné tlačení na pilu, zkarátka uvěříte tomu, že se to stalo. Že to nemusí být nutně jen vymyšlený příběh a že okolo nás žije spousty takových Rosií a Adamů.
Během čtení se ve mě vystřídalo takových emocí, jak už dlouho ne. A ten konec? Jsem fakt ráda, že jsem se ke knize dostala až dva dny před vydáním dalšího dílu :-D

05.03.2024 5 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Druhý díl série byl o moc lepší než ten první. Mezi hlavními hrdiny to jiskřilo, skvěle k sobě pasovali. Líbilo se mi, že už se vlastně znali a tím pádem byl celý příběh dobře rozjetý a ten námět je taky super.
Rozhodně se těším na díl o Kennedym a Kate. Vzheledem k tomu jak jsme měli možnost je oba už poznat, tak ten díl bude bomba.

01.03.2024 4 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

V první řadě mě už na začátku skoro odradili negativní komentáře na stránkách prodejce už když jsem si ebook kupovala. Řekla jsem si ale, že dám sérii Never After šanci a dobře jsem udělala.
V první řadě je nutné odpoutat se od pohádky, která má být jakože předlohou. Kniha je dost čtivá, přelouskáte ji fakt za chvilku. Nechybí napětí, láska, temnota, zvrácenosti. Dostala jsem vše co jsem podle anotace očekávala. Jen ten konec to malinko pokazil. Přišlo mi, jak kdyby autorka psala a psala a pak najednou zjistila, že se blíží k limitu povolených stránek a tak to musela rychle ukončit aby se vešla.

27.02.2024 5 z 5


Ian Ian Lauren Layne

Jedná se o příběh, který byl napsán v mnoha variacích už tolikrát (např. knihy od Christiny Lauren, Alice Clayton...), že je zkrátka těžké se neopakovat. Bohatý podnikatel a vcelku obyčejná holka, on se šíleně zamiluje a ona ho sice chce, ale myslí si, že není dost dobrá... No tak jí chvíli přemlouvá a ona podlehne. Žádnou složitější zápletku nenajdeme a když se konečně blíží i trocha akce a napětí, tak to autorka zbytečně rychle utne. Cením ale to, že mezi Ianem a Larou to fakt hrálo. Byla tu chemie, vzájemné oťukávání, vtip. Také sem si oblíbila i vedlejší postavy a jsem velmi zvědavá na příběhy dalších "vlků".

27.02.2024 3 z 5


Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Tak a jsme na konci příběhu Elsy a Aidena. Po dočtení mám takové rozporuplné pocity, začala jsem číst temnou dark romanci a končí to jako "šťastně až do smrti" zalité sluncem. Chybí jen jednorožeč :-D Ale vlastně mi to nevadí, happy endy já ráda.
Mám takový pocit jakoby autorka zapomněla jak v první a druhé knize psala a tu poslední napsala úplně opačně. Samozřejmě nevynechala žádné zvrácenosti a to temno tam je, ale Aiden a Elsa mi přijdou úplně jiní.
Také jsem stále čekala na tu bombu, na kterou nás autorka celé dva předchozí díly připravovala a ono tak nějak nic. Jako WTF? Nebudu lhát, cítím malé zklamání.
Celkově celé tři doposud vydané díly hodnotím velmi kladně. Dostala jsem co jsem chtěla a byla jsem fakt mile překvapená.

16.02.2024 4 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Skvělá kniha psaná formou rozhovoru. Pan Mareš má co říct a pan Moravec se umí dobře ptát.
Máme možnost nahlédnout za oponu české krimiinalistiky, což je zajímavé téma.
A jedno malé varování na závěr :-D Po přečtení knihy dost možná dostanete chuť se kouknout na seriál Případy I. oddělení.

15.02.2024 5 z 5


Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Dostáváme se k druhému dílu Královské elity. Kdo by si myslel, že dojde k rozuzlení zvratů z prvního dílu tak je na omylu. Autorka jen tak něco naznačí a tu pravou bombu si zase nechá na konec (mějte u sebe třetí díl). Ale tím jak je nám rozuzlení příběhu servírováno jen po částech, tak děj příjemně plyne, čtenář je neustále napínán a než se naděje, má půlku knihy za sebou.
Aiden se chová stejně jako v prvním díle, u něk nějaké velké změně nedošlo. Snad jen jeho majetnickost je ještě silnější, zakazuje Else snad úplně všechno a myslí si, že to je OK. Zato Elsa je snad ještě hloupější než minule. Přijímá Aidenovo chování snad i s nadšením, nechá se manipulovat a ještě se jí to líbí. Kdyby si to alespoň dokázala přiznat, jenže ona v jednu chvíli strašně touží podlehnout, ale za pár stran už Aidena zase nenávidí a nedokáže jeho chování snést. To mi tak strasně lezlo na nervy, její neustálé vnitřní myšlenkové souboje, obhajování toho co udělala.... To jejich hate to love trvá na můj vkus už moc dlouho.
Vzhledem ke konci jsem hodně zvědavá na další díl.

15.02.2024 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Zvrhlý král je přesně ten druh knihy, kterou buď nenávidíte nebo milujete. Postavy si buď zamilujete nebo je budete celou dobu nesnášet, protože jejich chování je vážně na hlavu. Aiden je typický tyran, všechno musí vlastnit a ne není odpověď a Elsa je taková ta holka, která vlastně nikdy neví co chce. Na jednu stranu se snaží vystupovat hrdě a nechce se nechat ovládat a na druhou stranu je úplně hotová z toho, když jí Aiden ovládá, ubližuje jí a sebere jí možnosti volby. Takže si vlastně stále protiřečí a je otázkou jestli to čtenář dokáže přejít a nebo jestli ho to bude štvát.
Já to přešla a dostala jsem fakt dobrý příběh ze školního prostředí, sem tam nějaký zvrat, ale hlavně pořádný toxic vztah.
Škoda jen, že tento díl autorka pojala spíš jako cestu do minulosti a celkovou zápletku naznačí až na samém konci a pak to utne. Takže doporučuji mít u sebe hned další díl (nemáte zač :-D) .

13.02.2024 4 z 5


Zbořené zámky Zbořené zámky Amo Jones

Autorka zřejmě měla pocit, že musí dovysvětlit pár událostí. Zbořené zámky jsou příjemná jednohubka. Realitvně krátký příběh, který ale osvětlí mnoho.

01.02.2024 5 z 5


Ďábel a světice - část druhá Ďábel a světice - část druhá Amo Jones

Dostáváme se k poslednímu dílu (Zbořené zámky nepočítám) a mě je to snad i líto. U prvních dílů jsem měla takové protichůdné pocity, ale stejně četla dál a nelituji.
Vlastně tak nějak vyplynulo, že tenhle díl už není tak krutý, temný a zvrácený. Dochází k celkovému rozuzlení a dořešení událostí z předchozích dílů. Vše do sebe hezky zapadá a konec přichází přirozeně. Na konci se posouváme o rok do budoucnosti a vidíme, jak jednotlivé páry žijí, jak se jim daří a kam se jejich životy ubraly. Sice to není nijak překvapivé, ale pro uzavření celé série to posloužilo skvěle.

Kdybych měla takto na konci zhodnotit sérii jako celek, tak ji označím jako lehce nadprůměrnou. Vzhledem k tomu, že jsem jako první četla Půlnoční běsnění, tak mi ze začátku série přišla jako dost slabá, ale to bude asi tím, že Půlnoční běsnění bylo napsáno až během této série. Je vidět, že se autorka vyvíjí. Každý díl je vždy o maličko lepší z hlediska propracovanosti a vše spolu pěkně hraje. Když porovnáme první a poslední díl, tak je vidět opravdu markantní rozdíl. Rozhodně nevylučiji, že si Amo Jones v budoucnu nepřečtu ještě jednou.

01.02.2024 5 z 5


Malum – část druhá Malum – část druhá Amo Jones

Další nálož temného a zvráceného vztahu Tillie a Nata. Sledujeme jak se společně a vlastně každý sám perou s největší ranou osudu. Vzájemná nenávist, výčitky a odstrkování jeden druhého. Působilo to naprosto uvěřitelně a bolelo mě u srdce i za ně. Celou dobu jsem věřila a doufala, že to zvládnou a budou zase spolu.
Zároveň také konečně dostáváme odpovědi na události z předchozích dílů. Zároveň se také do děje zapojuje Brantley, na jehož příběh sem hodně zvědavá, jelikož ten konec mě hodně navnadil.
To se mi na knížkách Amo líbí, už si myslíte, že nemůže ničím překvapit a pak bum, máte před sebou poslední stránku, na které je taková informace, která vás donutí okamžitě popadnout další díl.

01.02.2024 5 z 5


Ďábel a světice: Část první Ďábel a světice: Část první Amo Jones

Konečně přichází na řadu Bratley. Při čtení předchozích dílů, tak nějak vyplynulo to, že jsem se na jeho příběh těšila úplně nejvíc.
Brantley a Saint, noc a den... Když pominu to jak se vlastně k sobě dostali a jaký "vztah" měli, tak mi zrovna jejich příběh přišel takový uvěřitelný. Pasovali k sobě, chemie fungovala. Saint je taková čistá duše, nezkažená a vedle Madison a Tillie působí jako dítě. Bavilo mě pozorovat jak se mění a s ní i Brantley.
Jinak se tento díl nijak zásadně neliší od těch předchozích. Zase chce někdo rozpoutat válku, Saint je v ohrožení života a Brantely je ochoten riskovat vše aby ji zachránil. Vlastně je jasné, že se od začátku milují, ale nechtějí si to přiznat. Také se dozvídáme další informace o předchozích párech, ale nechci dávat spoiler.
Pokud se oprostíte od nějakých velkých očekávání a budou se vám knihy líbit :-)

01.02.2024 5 z 5


Malum – část první Malum – část první Amo Jones

Konečně jsme se přenesli přes Madshop a je to fakt znát. Jakoby se autorka oklepala a žačala úplně znovu, ten posun je tam znát.
Nate a Tillie. Pane bože. Tenhle příběh mě donutil prožít snad všechny existující emoce. Mezi hlavními postavami to funguje, je tu chemie (která mi u Madshop občas chyběla). Autorka nám servíruje jeden zvrat za druhým, příběh graduje a na konci vybuchne jak časovaná bomba.
Nechci toho prozradit moc, ale doporučuji v sérii pokračovat.

31.01.2024 5 z 5


Šepot mrtvých Šepot mrtvých Amo Jones

A máme tu poslední díl s hlavní dvojicí Madison a Bishop. Za mě asi zatím nejlepší díl.
Ovšem chování Madison stále nechápu, přijde mi jak malé dítě, které kope kolem sebe. Do děje nám také vstupuje Daemon, ze které jsem měla fakt divný pocit.
Bohužel si začínám všímat děr v příběhu, sem tam jsou tam nějaké nelogičnosti (v jednu chvíli jsme na jednou místě a v další větě úplně nějkde jinde). Také mi občas leze na nervy neustálé opakování toho, jak jsou všichni krásní, dokonalí, mají božská těla a veliká přirození. Tohle všechno jsem se dozvěděla už v dílech předtím.

31.01.2024 4 z 5


Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Pokračujeme v příběhu dvojice Madshop. Nyní sledujeme Madison, jak si kráčí za svým vlastním životem, i když jí to stojí strašně sil. Některá rozhodnutí nechápu, někdy byla fakt na pěst a Bishop také... ale tohle je přesně ta série, kdy nemůžete přestat číst. Dojedete jeden díl a hned jdete na další. Občas dojdete do bodu, kdy si řeknete, že končíte ale pak vám autorka naservíruje takovou zápletku, že není možné přestat.
Po přečtení tohoto dílu můžu asi říct, že Madison a Bishop nejsou mí favorité. Nechápu jejich vzájemnou lásku, jestli se tomu tak dá říkat. Navzájem se doslova ničí, Madison kvůli Bishopovi prožije fakt hnusný věci, ale on se prostě rozhodl, že je jeho a tím to končí.
Jsem zvědavá na další díly.

31.01.2024 4 z 5


Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

K této sérii jsem se dostala po dočtení Půlnočního běsnění, které sem moc bavilo. Autorčin styl psaní je opravdu poutavý, dokáže napětí od první stránky stále stupňovat, držet čtenáře v napětí a pak to na ně vybalí a ti se nestačí divit.
Ovšem ale není šálkem kávy každého a občas jsem přemýšlela, jak jí vlastně takové věci dokáží napadnout. Někdy je to fakt drsné, jakože fakt drsné. Erotické scény přechází přes sado maso až po boj o život, těče krev, vytahují se nože...

Další věcí, kterou v poslední době u knih totoho žánru vyhledávám je psaní příběhu z pohledu obou postav. Zajímá mě i ten mužský pohled a podle mě to do příbehů vnáší osvěžení i když chápu, že autorkám se lépe píše z pohledu žen.

Jinak příběh Madison a Bishopa mě bavil. Ráda jsem se ponořila do temného světa klubu králu a sledovala, jak se z tvrdého a krutého krále stává o malilinkato lepší člověk, který dokáže projevit lásku (i když poněkud drsným způsobem). Cením si také dobrého vykreslení vedlejších postav, které byly mnohdy tahouny příběhu (ostatní členové klubu králů). Vlastně bych neměla nic proti, kdyby to Madison dala dohromady s Natem, tak nějak se mi k sobě prostě hodili víc.
Knihu doporučuji všem, kteří hledají něco drsného a hodně za hranou.

31.01.2024 4 z 5


Srdce v písku Srdce v písku Klára Janečková

Jedná se o poměrně jednoduchý příběh, který se ovšem autorčinou vinou stává poměrně složitým. Pletení příjmení postav, skoky v čase (v jednu chvíli je v nemocnici a pak najednou hup a jsou svoji...) atd.
Námět jako takový měl fakt dobrý potenciál. Přírodní katastrofa, piloti, Dominikána... Mohl z toho být dobrý příběh, kdyby se toto ovšem neodehrálo v první třetině knihy a pak už čteme jen o tom, jak se Petr odmítá vzdát létání a Sandra žije sama na ranči v horách a učí děti. Autorka se sice snaží na sílu vecpat ještě nějaké zápletky, ale nějak to už prostě spolu nehraje.
Neurazí ani nenadchne. Další autorčiny knihy si asi odpustím.

09.01.2024 3 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Jeho banán je vtipné oddechové čtení. Od příběhu nelze čekat moc. Je lehko předvídatelný, ale zato hodně vtipný a to je velké plus. Takhle jsem se u knížky už dlouho nenasmála :-D Hlavní postavy mi k sobě pěkně pasovaly a jejich vzájemné slovní přestřelky mě bavily.
Rozhodně doporučuji :-)

11.07.2023 4 z 5