uziRM uziRM komentáře u knih

☰ menu

Pravda o COVIDU-19 Pravda o COVIDU-19 Joseph Mercola

"Osvěžující" kniha, která je jiná, než se na první pohled zdá. V daném kontextu je minimálně k zamyšlení, když už ne k "otevření očí".
Přes původ viru se v souvislostech dostaneme až k možným viníkům, roli PCR testování, definici rizikových skupin, prevenci, "významu" očkování a ke spoustě dalších informací, které jsou podpořeny asi 40 stránkami zajímavých odkazů. "Thumb up"
(Btw 22x přečteno / 32x hodnoceno?)

05.02.2022 5 z 5


Otrok megaměsta Otrok megaměsta Tomáš Sekerka

Když pominu nepatrné "zmatky" v dějové linii (zhruba v 1/3 knihy), tak se mi to četlo samo. Příběh měl spád, postavy se rozvinuly a takové dějové zvraty jsem opravdu nečekal. Za mě hodně povedené pokračování.

05.11.2021 5 z 5


V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Jestli jsem po prvním dílu smekal klobouček a doufal v zajímavou českou sci-fi sérii, tak teď už o ní nemám nejmenších pochyb a smekám beranici.

15.06.2021 5 z 5


Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra Štěpán Filípek

Kdo čeká jen Ódu na Trpišovského, tak ten bude muset pár stránek opravdu překousnout. Ne vše bylo tak růžové, jak známe z médií. Je nutno podotknout, že je to z nemalé části také "kniha názorů". Ovšem když už jde o ty červenobílé úspěchy, tak nejedno oku nezůstane suché.

13.01.2021 5 z 5


Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Když jsem se dozvěděl, že příští rok vyjde film podle této předlohy, tak mi to prostě nedalo a musel jsem si knihu přečíst. Nový svět, zápletka i nečekané dějové zvraty mě bavily. Sice to není nějaké mistrné tvůrčí psaní (viz. například Justin Cronin), ale své kouzlo to jistě má. To samé čekám i od celé trilogie.

05.12.2020 4 z 5


Časovládci: Skryté ostří Časovládci: Skryté ostří Martin Sládek

Parádní čtení, od začátku až do konce. Snad autor nezapomene na svá slova a do tohoto univerza se ještě někdy vrátí.

26.11.2020 5 z 5


Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Robert Šlachta: Třicet let pod přísahou Josef Klíma

Tato kniha mě jen utvrdila v názoru, že post ministra vnitra v podání ODS i ČSSD, tedy "tradičních" politických stran, je vždy o snaze ovládnuout Policii ČR a ovlivnit soudní systém.
(a jestli bude dalším ministrem vnitra karierista Červ-íček, tak bych se měl asi ohlížet po jiné zemi)

16.10.2020 5 z 5


Hlasy a hvězdy Hlasy a hvězdy Vilma Kadlečková

Z tohoto dílu vyvstanulo spoustu nezodpovězených otázek a osudů, i proto se mi nechce věřit, že by to měl být závěr série.

11.09.2020 5 z 5


Hudba ticha Hudba ticha Patrick Rothfuss

Není to klasický fantasy příběh plný dialogů, akce a intrik, ale jistě má své zvláštní milé kouzlo.

01.09.2020 5 z 5


Nyxia nespoutaná Nyxia nespoutaná Scott Reintgen

Příběh i rozvíjející se postavy jsou zajímavé, ale vykreslení planety Eden by si možná zasloužilo o trochu větší péči. Místy mi přišlo, že mezi kapitolami jsou docela zbytečně hluchá místa, i přesto se pustím do závěrečného dílů.

23.08.2020 4 z 5


Válečník Válečník Nick Webb

Díky knize Jakuba Maříka jsem se dostal i k téhle výborné scifi trilogii (nejspíš z ní bral i inspiraci). Druhý díl přímo sršel vesmírnou bitvou, nechybí v ní ani intriky a politikaření. Postavy nejsou povrchní a příběh je plný zvratů a má spád. Škoda, že už jsou 2 ráno a závěrečný díl musím nechat až na "zítra".

12.08.2020 5 z 5


Nová hlídka Nová hlídka Sergej Lukjaněnko

Asi nejslabší díl z Hlídky. Sice se tu objevily některé "zapomenuté" analogie či nuance z předchozích dílů (viz. ovlivnění policisté nebo známý architekt v Antonově rodině), ale možná kdyby se pořád dokola neopakovaly ty samé metafory a úvahy a kniha měla o 100 stránek méně, vůbec nic by se nestalo.

08.05.2020 3 z 5


Temná hlídka Temná hlídka Vladimir Vasiljev

Jde svým způsobem o paralelní příběh s Šerou hlídkou odehrávající se tedy převážně na Ukrajině. Je nutné říct, že cca 1/3 knížky je pouze o představování ukrajinských hlídkařů, pak už se děj docela rozjíždí. Pravda, i několik známých postav z předešlých dílů se tu objeví, a nejen Geser a Zavulon. Co se ale stylu psaní týče, tak až na spojení "přísně vzato" jde o úplně jiný rukopis, a to dost rozvláčný.

04.05.2020 4 z 5


Mračna nad Arénou Mračna nad Arénou Michael Bronec

No, popravdě, už by se mohlo začít něco dít. Jestli bude i druhý díl v podobném duchu, tak mě do dalších asi nikdo nedonutí, ale ještě tomu dám šanci.

29.04.2020 3 z 5


Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Trochu mi tu chyběl Michálek a jeho pythony. Oproti předchozím dílům to byl o něco slabší odvar, ale i tak mě to celkem bavilo.

23.04.2020 4 z 5


Setkání stínů Setkání stínů Victoria Schwab

Ani druhý díl mě nezklamal. Příběh byl sice trochu rozvláčnější, ale i tak do sebe všechny linky zapadly, již známé i nové postavy se zajímavě rozvinuly.

20.04.2020 5 z 5


Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Už když jsem si tuhle sérii kupoval, hned jsem si vzpomněl na knihu N. Gaimana - Nikdykde. Pár paralel se tu jistě najde, ale to je tak všechno. Okamžitě jsem se nechal vtáhnout do děje. Příběh, postavy i magie mě jednoduše bavily.

20.04.2020 5 z 5


Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Ještě o krapet lepší, než výborný Spad... A hned jdu na další díl.

11.04.2020 5 z 5


Psí vojáci Psí vojáci Adrian Tchaikovsky (p)

Po pár kapitolách jsem se už připravoval na zběsilou, možná trochu i tuctovou, akční nálož s robo/zvířaty, ale nakonec jsem byl celkem i mile překvapen hloubkou příběhu.

10.04.2020 4 z 5


Ve stínu slunce Ve stínu slunce Jakub Mařík

Tak tohle je náběh na hodně povedenou sci-fi sérii z českých luhů a hájů. Klobouk dolů...

08.04.2020 5 z 5