Tygřička Tygřička komentáře u knih

☰ menu

Deník šílené manželky Deník šílené manželky Irena Obermannová

Dávám jednu hvězdičku a ta ještě navíc patří mi, za ovahu to dočíst...

27.11.2019 1 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Opět naprosto úžasná kniha, pan King je prostě King...

09.06.2019 5 z 5


Za soumraku Za soumraku Stephen King

Mi se tahle kniha líbila, četla se dobře a každý ten příběh je něčím zajímavý.

16.05.2016 5 z 5


Nespavost Nespavost Stephen King

Nespavost je pro mě druhou nejlepší knihu pana Kinga,možná tím, že se jako moje milované To odehrává také v Derry, možná tím, že když jsem si jí prvně půjčila z knihovny doslova splnila svůj název, když jsem se od ní prostě nemohla odtrhnout a skončila čtení o půl páté ráno... ale hlavně tím že je to naprosto úžasně napsaná kniha, příběh který vtáhne a nepustí, a já dnes před spaním budu přemýšlet, jakou má moje aura barvu.

02.05.2016 5 z 5


Smyčka Smyčka Kodži Suzuki

Od hororu k sci-fi, od Kruhu k Matrixu, tak nějak to vidím, myslím že tahle kniha by byla úžasným dílem jako samostatný příběh vůbec se netýkající prvních dvou, i Kruh by mohl zůstat jako jediná samostatná kniha, na jejím konci je tolik místa pro přemýšlení o tom co by a jak by... tohle dílo mi k tomu prostě nepasuje, při kruhu jsem měla husí kůži, tady ne a to je asi důvod, proč mi Smyčka přijde jako kniha která do série nepatří, přiznám se že ani Spirála už nebyla ono, i když i při ní jsem občas pocítila šimrání vzadu na krku a i tam bylo na konci opět ono - co kdyby... neříkám že kniha byla špatná, ale bohužel jsem z ní necítila to co z Kruhu.

15.02.2016 3 z 5


Cesta do temnot Cesta do temnot John Edward Douglas

Výborná kniha, zajímavá a plná rad jak naučit dítě se "bránit"... jen si tak říkám, že v případě kdy to dítě někdo popadne a strčí ho do auta, bude ten prcek tak vyděšený že se bude bát i dýchat, natož něco podnikat na záchranu.

13.11.2015 5 z 5


Bestiální vrazi Bestiální vrazi Stéphane Bourgoin

Perfektní kniha pro toho, koho tohle téma zajímá, pro slabší povahy je lepší vybrat si nějakou úplně jinou knihu... za sebe mohu říct, že toho bylo zoufalé málo, vzhledem k tomu kolik sériových vrahu bylo chyceno, by tahle knížka mohly mít i tisíc stran a pořád by to bylo neskutečně zajímavé čtení.

26.10.2015 5 z 5


Mýtus pokračuje aneb Skeeve vrací úder Mýtus pokračuje aneb Skeeve vrací úder Robert Asprin

Zatím mám za sebou čtvrtý díl téhle série, a musím říct že je úžasná, místy mírně přitroublý Skeeve, milovník vína Aahz - co by asi řekl na krabicové z Tesca - a drak kterému táhne z tlamy... no a pár dalších postav, to je prostě záruka výborného čtení.

06.10.2015 5 z 5


Adresát neznámý Adresát neznámý Kathrine Kressmann Taylor

Poprvé jsem tohle úžasné dílo slyšela jako rozhlasovou hru, mám pocit že to četl pan Hartl, a když mi při poslechu začalo tak nějak docházet oč jde, naskočila mi husí kůže, a vydržela mi až do konce, to samé platí i při čtení... ještě pár dní po tom, jsem nad tím pořád přemýšlela a říkala si jak geniální pomsta to vlastně byla.

04.10.2015 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

No, přiznám se že mi Bella není moc sympatická, za sebe můžu říct že by se mi nejvíc líbilo kdyby se dali dohromady Edward s Jacobem... na druhou stranu už jsem četla i horší věci...

23.08.2015 4 z 5


Vlny zločinu 1 Vlny zločinu 1 Simon Brett

Tahle knížka je plná opravdu vynikajících příběhů a mohu jí všem vřele doporučit...

01.08.2015 5 z 5


Posedlá Posedlá Lynn Beach (p)

Stopy hrůzy je úžasná série, když se poprvé objevila každý po ní šílel, hned byl každý díl vyprodaný a v knihovně věčně půjčený... každý příběh je zajímavý a i když se mi některé zdají miň tajemné nebo strašidelné, jsem šťastná, že mám všechny díly i když mi to trvalo déle než rok dát celou sérii dohromady.

06.07.2015 5 z 5


Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Kniha plná nádherných pohádek, a musím přiznat že i jejich filmové zpracování se mi hodně líbí, ty loutky jsou tak ošklivé až je to krásné... Každá z těch pohádek má něco do sebe, ale můj favorit je pohádka Lakomá Barka, jak knižní, tak filmová.

18.06.2015 5 z 5


Stopy strachu Stopy strachu * antologie

Knížka je to vynikající, ale nesouhlasím že se jedná o příběhy hororové, i přes to, že jsem párkrát měla husí kůži, řekla bych že je to spíš tajemné, duchařské a strašidelné, ale hororové ne, aspoň já mám o hororovém čtení jiné představy.

16.06.2015 5 z 5


Dlouhý, Široký a Krátkozraký Dlouhý, Široký a Krátkozraký Zdeněk Svěrák

Bystrozraký zády k publiku: Milé děti, myslím že mě všechny dobře znáte... to je prostě geniální a nejde se nesmát.

06.06.2015 5 z 5


Záskok Záskok Zdeněk Svěrák

I když je velmi těžké hodnotit hry DJC, musím se přiznat že Záskok považuji za jednu z nejpovedenějších... při čtení jsem jasně viděla pana Svěráka jak v roli Prácheňského krásně "kazí" celou hru a pochechtávala jsem se celou dobu než jsem dočetla, a není to jen tohle, Záskok je celá nůše úžasných věcí, namalované dveře, desatero, mrtvá ruka, zvědavý invalida Jirka Karásek atd... prostě a jednoduše, nádherný humor kterého je v dnešní době tak málo, a mě nesmírně mrzí že už nebudou další hry a že někteří pánové z DJC už nejsou mezi námi.

05.06.2015 5 z 5


Jak neuloupit smaragd Jak neuloupit smaragd Donald E. Westlake

Super počtení... John Dortmunder a jeho přátelé jsou prostě dobrá parta co drží spolu a to se mi líbí, kniha byla celá vynikající, ale nejvíc mě rozesmála pasáž okolo únosu "hajzlíka" právníka z psychiatrické léčebny.

24.05.2015 5 z 5


Tichý křik Tichý křik Thomas O'Callaghan

Výborná kniha, stejně jako první díl...

23.05.2015 5 z 5


Příběhy z pekla - Čeští vězni z koncentráků Příběhy z pekla - Čeští vězni z koncentráků Václav Suchan

K tomu není co dodat, je neskutečné jak málo stačí, jeden magor co dokáže zfanatizovat spoustu lidí a co z toho vznikne... tolik dokumentů, tolik knih o tomhle tématu a pokaždé v nich je něco co člověk čte, nebo vidí poprvé a nestačí se pořád divit čeho všeho jsou lidi schopni...

13.05.2015 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Kdyby mi někdo řekl, že mám vybrat jedinou větu z této knihy, větu která mi přišla nejlepší, nešlo by to... takových vět je tam spousta, ale jen ve spojení se všemi ostatními tvoří dokonalý celek... Saturnin je prostě a jednoduše úžasná kniha, čtená ne poprvé a rozhodně ne naposled.

24.04.2015 5 z 5