Topsinka Topsinka komentáře u knih

☰ menu

Poslední drakobijce Poslední drakobijce Jasper Fforde

Kniha mě tak nudila, až jsem tomu nemohla uvěřit. Směle ji mohu označit, jako nejhorší přečtenou knihu. Nápad se mohl rozvinout a stát se zajímavým, kdyby to psal někdo, jehož styl psaní je čtivý. Každou stranu jsem musela louskat třikrát, abych si vůbec něco pamatovala. Jediné, co se mi na tomto díle líbí, je obálka - toť vše.

03.07.2017 1 z 5


Můj ne tak sladký život Můj ne tak sladký život Rachel Harris

Konec této báječné trilogie jsem přečetla jedním dechem. Chyběl mi Lessin pohled i její láska s Austinem, protože Cat a Lucas - není to tak opravdové a dokonale nedokonalé. Navíc mi vadil pohled Cat i Lucase, nerada vidím do hlavy více postavám. Určitě si knihu ale ještě někdy přečtu a těším se na další díla této autorky.

26.05.2017 4 z 5


Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Rozhodně nejlepší díl z celé trilogie. Alessandra má stejný sen jako já! A proto bylo skvělé si o něm číst. Celkově mám radši její uvažování a i láska mezi ní a Austinem je mi sympatičtější.

26.05.2017 5 z 5


Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Lauren Myracle

Tak tento díl mě zaujal asi nejvíc. Samozřejmě nevím, jak je na tom 14, protože jsem jej ještě nečetla. Dokonale s Viki soucítím. Myslím, že by neměl chybět v knihovničce žádné třináctileté dívky.

26.05.2017 5 z 5


Dvanáct – Druhý díl neobyčejného deníku obyčejné holky Dvanáct – Druhý díl neobyčejného deníku obyčejné holky Lauren Myracle

V tomto díle se s Viki sbližujeme ještě víc. Oproti prvnímu dílu mi připadá dospělejší, což je celkem pochopitelné, ale taky méně sebestředná a sobecká. Myslím, že pokud vás nezaujal první díl, směle se pusťte do druhého, protože je mnohem lepší!

26.05.2017 4 z 5


Zdravá kočka Zdravá kočka Arden Moore

Skvělá knížka pro všechny kočkomily! Na rozdíl od jiných příruček je tato opravdu k něčemu.

25.05.2017 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Nemám ráda smutné konce u ničeho - proto jsem se musela přemlouvat k přečtení Kytice. Nejspíš bych to ani nikdy neudělala, ale bohužel přišla povinná četba. Přesto, že K. J. Erben je jistě skvělý spisovatel a balady nejsou po literární stránce špatné, nelíbí se mi. Působí ponuře a smutně.

25.05.2017 1 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Ani sovy nelze vyjádřit dokonalost této knihy. Když spojíte všechna slova, která svědčí o dokonalé knize, vyjde vám trilogie Drahokamy. Jsou tam kladné i záporné postavy - všechny si ale svým způsobem zamilujete. Při prvním čtení mě kniha moc nebavila, potom jsem se k ní ale dokopala a nelituji toho. Přečteno na jeden zátah. Naprosto skvělá knižní série stejně jako ostatní od této autorky.

25.05.2017 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Jelikož jsem si celkem oblíbila film, rozhodla jsem se přečíst si i knihu. A ta mě mimořádně zklamala. Děj byl jednoduchý a předvídatelný. Navíc bylo vše strašné klišé - hlavní hrdina (tvrdohlavý, výjimečný,...), nejlepší kamarád hlavního hrdiny (zkrátka trouba, ke kterému se hodí tvrzení blbí mají štěstí) a konečně dokonalá kamarádka hlavního hrdiny, neskutečná šprtka, která si vždy ví rady. Nepřipomíná vám to něco? Mně osobně tedy ano. Už na první pohled mě odradilo velké písmo, které by se dalo přirovnat slabikáři, nepříjemné názvy kapitol i obálka. Po přečtení jsem knihu s úlevou odhodila a šla pro složitější četbu, abych si zpravila chuť. Ale proč jsem tedy dala tři hvězdy? Evidentně jsem odrostla z cílové skupiny, protože mé osmileté sestřenici se kniha četla výborně a měla ji celkem rychle za sebou, navíc díky ní i začala číst! Myslím, že pro malé čtenáře a větší nečtenáře ji kniha super volbou.

25.05.2017 3 z 5


Hunger Games 1–3 (box) Hunger Games 1–3 (box) Suzanne Collins

Úchvatná kniha s propracovaným světem plným detailů. Při čtení mi kolikrát běhal mráz po zádech, ale spíš z toho, jak moc jsme tomuto světu blízko... Čtení rozhodně doporučuji.

25.05.2017 5 z 5


Železná zkouška Železná zkouška Holly Black

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Chvíli jsem si myslela, že se autorky jen opičí po Harrym Potterovi, ale jakmile jsem se s Callem dostala do Magisteria, musela jsem změnit názor. Je těžké napsat originální příběh o kouzelnících, ale autorky to dokázaly. Klaním se před jejich nápady!

25.05.2017 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Systém kast, neodolatelný moderátor, reality show, kam se hlavní hrdinka dostane, protože chce pomoct rodině, děj v budoucnosti - to vše autorka okopírovala z Hunger Games. Jenže po chvíli čtení zjistíte, že je toho mnohem víc. Je pravda, že spousta věcí už někde byla, ale na druhou stranu, to bylo snad všechno. V příběhu je skvěle vymyšlený svět. Prince Maxona jsem si zamilovala téměř okamžitě, stejně tak Marlee a dokonce i Celestu. Jen America s Aspenem se nedostali ne seznam mých oblíbených postav. Oba mi přišli šíleně nesympatičtí.

25.05.2017 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Výborná kniha pro zimní večery s hrnkem čaje, zatímco venku sněží... Popravdě jsem se nejvíce těšila na třetí příběh od Lauren Myracleové, protože jsem od ní už něco četla, ale v porovnání s ostatními příběhy mě zklamal. Druhý příběh od Johna Greena (při prvním čtení jsem ho znala jen z doslechu) se mi líbil víc, zajímavější postavy i zápletka. První příběh byl ale bez konkurence. Dokonalá hlavní hrdinka, se kterou se dá skvěle ztotožnit, sbírání vesničky se skřítky, podle které dostala i jméno! Navíc autorka má skvělý smysl pro humor a dokáže čtenáře vtáhnout do děje. Vřele doporučuji!

25.05.2017 5 z 5


Jedenáct – Neobyčejný deník obyčejné holky Jedenáct – Neobyčejný deník obyčejné holky Lauren Myracle

Knihu jsem dostala k jedenáctým narozeninám. Moc se mi líbila a tehdy bych ji jistě řadila mezi nejlepší knihy. Jenže nyní - o pár let později - mi připadá moc jednoduchá. Je vidět, že je psána pro mladší čtenáře. Další díly mě překvapily, pobavily i se mi jen líbily trochu víc.

25.05.2017 4 z 5