Tomsimas Tomsimas komentáře u knih

☰ menu

Wolverine: Starej dobrej Logan Wolverine: Starej dobrej Logan Mark Millar

Postapokaliptický svět který autoři vytvořili je naprosto geniální. Příběh kombinuje prvky z filmů o Šíleném Maxovi a velkou inspirací určitě byl western Nesmiřitelní. Wolverine si dokonce v závěru místo svý klasický kombinézy obleče podobné věci jako Clint Eastwood. Logan zestárnul, je to pacifista a rodiny tip. Z outsidera Hawkeye se stal drsňák, co ma dítě se Spidermanovo dcerou. Z Hulka se stal zvrhlí vládce po vzoru římských císařů. Zbytek Avengers je mrtvích. Pád superhrdinů je jen lehce naznačen, zbytek si musí čtenář domyslet sám. Názorný příklad je pohled na Thórovo kladivo nebo na mrtvé tělo Ant- mana. Jedinou slabinou je délka, je to moc krátký, některé části se stanou moc rychle. Námět to má na několik dílů tak snad se jich dočkáme, byla by velká škoda kdyby ne.

18.12.2020 5 z 5


Podsvětí Podsvětí Oliver Bowden (p)

Výborná kniha, která ale měla skončit o 50 stran dříve. V poslední části je pouze velice stručně odvyprávěn děj hry Syndicate. Jakoby autorovi došel čas nebo nápady.

12.01.2018 4 z 5


Conan I. Conan I. Robert Ervin Howard

Velice čtivá fantasy, jedinou malou chybičkou je kvalita jednotlivých povídek, jako na houpačce, jednou lepší pak zase horší.

22.04.2016 4 z 5


Christina Christina Stephen King

Na díle SK je pozoruhodné to, že pokud vynecháte nadpřirozeno, tak je to velice přesný popis skutečného života, v tomto případě problémy v pubertě ( auto, první láska, konflikt mezi rodiči a jejich dospívajícím synem, kamarádi od dětství se začnou vzájemně odcizovat)... atd.

27.11.2015 4 z 5


Delikátní Dexter Delikátní Dexter Jeff Lindsay (p)

Na rozdíl od seriálu, zápletka byla málo napínavá a často předvídatelná, naneštěstí vše zachránil sarkastický Dexter a jeho úhel pohledu na danou situaci.

27.11.2015 3 z 5


Pomsta Pomsta Val McDermid

Až na ten uspěchaný konec to docela šlo. Netradiční hrdina, který se soustředí spíš na mysl pachatele než na hmatatelné důkazy.

27.11.2015 3 z 5


Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Parta čtyř kamarádů se vydává na každoroční výlet do divočiny a netuší jaké hrůzy je tam čekají. Začátek je pěkně tajemný ve stylu To. Pak ale přijde parazit, co způsobuje střevní nevolnost a veškerá temná atmosféra je fuč. Samotná koncepce mimozemštanů mi nepřišla moc zajímavá. Jediná věc co stála za řeč, bylo postupné polidštování pana Šedého. Čekal jsem něco trochu jiného. Moc dlouhé a natahované, hlavně Kurtzovo pronásledování Owena a Henryho a jejich pronásledování pana Šedého, to mi přišlo jak z animáku s Tomem a Jerrym. Návštěva města Derry potěší.

29.08.2015 3 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Věc po které člověk nejvíc touží,stačí jen když provede menší žertík někomu jinému. To je celé. Ale pozor, co Gaunt jednou schvátí to už nenavrátí. Smlouva s dáblem trochu jinak. Na můj vkus až příliš nedůležitých postav. Sympatický hlavní hrdina i zloduch. Pěkně autor popsal chování neuroticky myslící osoby, Nettií a její neustálá kontrola zamčených dveří a jejího skleněného stínítka, Keeton a Oni a jeho neustálý boj s nimi. Gauntovi.... vlastně Kingovi se povedlo poskládat impozantní vztahové domino a pak mu stačilo jen postavy popostrčit a sledovat jak se celé město hroutí.

29.08.2015 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Vlastně se toho kromě smrti jedné z hlavních postav moc nestane. Ale když ono se to tak pěkně čte :). Tak nemohu dát jinak než za plný počet. Nejlepší část: Návštěva rodiny Gauntů, věž v bouři, odhalení prince dvojí krve.

29.08.2015 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Nejlepší Harry. Poutavý děj, neustále se něco děje. Jediná část, která mě moc nebavila byl odchod Rona od Harryho a Hermiony. Ta ale brzo skončí hororovou návštěvou Godrikova dolu. Škoda posledních dvou filmů. Tento díl si zasloužil lepší adaptaci.

29.08.2015 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Kdybych knížku přečetl dřív než jsem viděl film dal bych 5. Příběh knihy je naprosto totožný s filmem. Tím nechci říct, že by to bylo špatný to ne, jen mě už nedokázal ničím překvapit a ani dojmout.

29.08.2015 4 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Děj této knihy mi přišel jako rozjetý vlak, jediné co jsem dokázal bylo nastoupit a nechat se svézt . Tolik zvratů, napětí, nejlepší detektivka co jsem četl.

29.08.2015 5 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

První půlka s chřipkou je skvělá. Pak už je to o něco slabší. Čekal jsem osudovější závěr. Na konci té křížové výpravy se mohli aspon pokusit Flagga zabít. Místo toho tam jen přijdou a nechají se zajmout. On už se bůh s nechtěnou pomocí Popeláče o všechno postará. Flaggovi schopnosti mi přišly trošku přehnaný. Například: Když se ho pokusí zabít dýkou tak on tu dýku dokáže během vteřiny přeměnit v banán, (což je ovšem docela vtipný). V porovnání s realistickou chřipkou mi přišel Flagg jako zlá postava z pohádky, které dávají v neděli na ČT. Kromě Flaggových schopností a náboženství se mi kniha velice líbila a doufám, že si ji zase brzy přečtu.

29.08.2015 5 z 5