Thromulus Thromulus komentáře u knih

☰ menu

Silo Silo Hugh Howey

První polovina knihy byla tak trošku trápení, vše se táhlo a příliš rozepisovalo. Nicméně to člověku pomohlo si udělat pořádný obrázek o celkovém funkci sila a pak se to konečně mohlo rozjet.
Čím dál jsem se v knize dostával, tím více mě příběh vtahoval do svého světa a nutil mě si pokládat nejrůznější myšlenky. Nakonec jsem rád, že jsem se k této knize dostal a jsem zvědav co dalšího poodhalí navazující knihy.

10.02.2023 4 z 5


Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Když pominu přílišné množství jmen hned na začátku a asi ve 2/5 knihy tak 100 stran velice vleklého děje, tak se kniha četla nádherně a rozhodně ji mohu doporučit k přečtení.
Sice na Blackout nemá, ale mnohem lepší než Zero je.

17.01.2023 5 z 5


Smrt synů Smrt synů Lasse Holm

Finále bylo na můj vkus nejslabší ze všech 3 dílů. Ač byl děj stále v pohybu, tak mi přišlo, že se někam vytratilo kouzlo objevování a na místo něj se ještě mnohem více začaly objevovat detektivní prvky, což není na škodu v menším měřítku, ale v tomto zasazení mě to nenadchlo.
Navíc pak byla v textu hromada překlepů.

24.12.2022 3 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Úžasná kniha, jednoduchý a přitom kouzelný příběh, který má hloubku a hodně co sdělit. Myslím, že stojí za přečtení bez ohledu na věk čtenáře.

09.11.2021 5 z 5


Cesta pravého muže Cesta pravého muže David Deida

Moc povedená kniha a doporučil bych ji k přečtení každému mužskému. Je v ní sepsáno mnoho pravdy, nad kterou se člověk často nezamyslí. Ač se obsah mnohdy docela opakuje, tak mi to vůbec nevadilo, alespoň to na chvíli mé myšlenky svázalo v určitém bodu a pomohlo se pozastavit.

26.10.2021 5 z 5


Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Stejně jako všichni, jsem měl po Blackoutu velká očekávání, nicméně se nenaplnila.
Téma aktuální, dobře zvolené, psané ve stejně zajímavém stylu jako první kniha. Začátek knihy super nicméně, pak už to šlo s příběhem z kopce a posledních 30 stran knihu sotva zachránilo.

07.12.2019 3 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Slabší než předchozí díly, ale čtivé to bylo.

24.06.2019 4 z 5


Na kometě Na kometě Jules Verne

První a poslední kniha od Vernea. Na knihy od tohoto známého autora jsem se těšil, ale jsem z zklamán. Jedna z mála knih, kterou se mi nechtělo dočítat.
Námět pěkný, spousta napotřebného popisu, děj mohl být propracovanější, závěr knihu potopil ještě víc.

08.06.2019 1 z 5


Tandaradei! Tandaradei! Andrzej Sapkowski

Zaklínač nezkalamal, ale ostatní povídky stály za houby.

09.10.2018 2 z 5


Pán much Pán much William Golding

Děj se tak nějak dal předvídat, ale ani to neubíralo na síle příběhu. Docela by mě zajímalo, jestli by to tak probíhalo i ve skutečnosti, ale věřím, že by to tak být mohlo. Z příběhu mě mrazilo a člověka to dovede k úvahám, co se opravdu ukrývá v dětech a čeho jsou schopné.

29.09.2018 5 z 5


Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Bear Grylls (p)

Prvně mě kniha příliš nenadchla, ale čím jsem se dostával dál, tím mi přišla zajímavější. Ve výsledku se mi velice líbila. Docela zírám jak zvládá psát o té "stejné" věci dokola a přitom jinak a stále zajímavě.
Občas jsem měl problém se špatným překladem, ale dalo se to přežít. Bearovu první knihu jsem četl v angličtině a i v této již české verzi je vidět, že se jeho styl psaní zachoval, je takový jednoduchý a přitom čtivý.

13.09.2018 4 z 5


Bláto, pot a slzy Bláto, pot a slzy Bear Grylls (p)

Knihu jsem četl už dříve v angličtině a stala se jednou z mojich neoblíbenějších. Kniha je velice pěkně napsaná a Bearův život je skutečně zajímavý.

02.09.2018 5 z 5


Metro 2035 Metro 2035 Dmitry Glukhovsky

Nejprve jsem se bál, aby mě závěr trilogie nezklamal, ale nakonec se mi líbil a už se těším až si vyzkouším herní verzi tohoto příběhu.
Příběh se četl jako obvykle velice dobře, nechyběl promyšlený děj a příběh byl šikovně uzavřen. Jen škoda, že vymizeli mutanti a jiná nebezpečí. Stejně tak mě mrzelo, že se vše točilo pouze kolem lidí a neodkryla se další tajemství metra.
Jsem zvědav co nabídne autorova kniha Outpost, která pojednává o přeživších v Americe.

08.08.2018 4 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Nejprve jsem knize chtěl dát pouze 2 hvězdičky, ale závěr knihy si mě získal a díky němu dám hvězdičky 3.
Nejprve jsem byl z knihy docela zklamaný, protože autorovo Metro je úplně boží série a Soumrak taky ušel. Kdyby kniha nebyla plná okecávání a podivného filozofování, mohla být poloviční.
Nicméně mi asi celá kniha za těch posledních 150 stran asi stála. Najednou se vše nakupilo nahromadu a opravdu to ve mě zvládlo probudit pocity a city, vžít se do Jana. Plus jsem předtím četl knihu 1984, takže senátorovi názory mi tu knihu docela připomínaly.

21.06.2018 3 z 5


Soumrak Soumrak Dmitry Glukhovsky

Ke knize jsem se dostal přes knižní sérii Metro a autor mě ani tentokrát nezklamal. Tedy první 3/4 se mi dost líbily, jen ten závěr se mi moc nelíbil + se mi v této knize nelíbí autorovo odbíhání od děje.
Celkově je však text psaný na úrovni a čte se moc dobře, takže se těším na další knihu od toho autora.

02.06.2018 5 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Kniha mi byla doporučená jako skvělá, ale když jsem se k ní dostal, už od prvních stránek se mi nelíbila. Ke čtení jsem se musel přemáhat a těšil se až skončí.
Kniha je totální odpad, je to pouhá směska blbostí.

19.05.2018 1 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Kniha nebyla nejhorší a první polovina byla fajn, ale za půlkou už se vše opakovalo stále dokola a do čtení jsem se spíše nutil. Nějaké pocity ve mě zvládlo vyvolat pouze pár prvních stran, kdy jsme byli uváděni do děje, ale pak to nějak opadlo....škoda..čekal jsem od té knihy něco víc, když má takové ohlasy

27.04.2018 3 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Po Andělovi jsem se na tuto knihu těšil, ale malinko mě zklamala. Sice se četla dobře, ale štvalo mě, jak se některé věci na každé druhé stránce opakují. Navíc v tomto díle chybělo neustálé napětí a navazující pokroky v řešení případu.

04.04.2018 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Sice mi lezla na nervy místy náboženská tématika, ale jinak je to velmi podařená kniha a hned jdu číst pokračování.

15.03.2018 5 z 5


Hvězdná brána Hvězdná brána Dean Devlin

Kniha byla fajn a četla se dobře, lepší jak film.

07.03.2018