Tetis Tetis komentáře u knih

☰ menu

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Skoro celá kniha se mi docela táhla. Pořád samé plesy, věčné tlachání a téměř žádný děj. To se začalo měnit asi v polovině, kdy se děj pomalu začal rozjíždět a já jsem se pořádně začetla až do posledních 50 stran, kdy se Elizabeth častěji setkávala s panem Darcym.
Elizabeth jsem si oblíbila hned na začátku, na pana Darcyho jsem měnila názor během četby. Mrzí mě jen že se autorka více nerozepsala o jejich vztahu a to podle mě nejdůležitější smrskla do pár stránek na konec. Celou dobu jsem čekala, kdy se spolu začnou bavit jako dva zamilovaní a ne jen pořád předstírat slušné mravy, avšak nedočkala jsem se. Jinak mi kniha pomohla lépe poznat tehdejší dobu a typ konverzace, se kterým už se dneska asi nesetkáme.
Možná zatím nejsem dostatečně vyspělá, abych zdlouhavé rozhovory dokázala obdivovat tak jako někteří. Tohle je ale můj pocit z přečtení.

06.05.2018 3 z 5


Tereza – Etiketa pro dívky Tereza – Etiketa pro dívky Ladislav Špaček

Svůj účel kniha asi splnila, ale jinak nečekejte žádný trhák. Je to docela obyčejný příběh, ve kterém chce autor ukázat, do jakých situací se můžeme dostat a jak se zachovat. Avšak některé situace mi přišly trochu nereálné. Já osobně třeba neznám kluka, který by řešil etiketu tak jako tady Nik.

24.02.2018 4 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Na tuto knihu jsem během čtení měnila názor. Nejprve mě potěšilo, že Eadlyn konečně změnila své rozmazlené chování. Volba jejího manžela mě ale docela překvapila. Celou dobu jsem doufala, že vyhraje můj kandidát, nakonec jsem ale fandila i tomu jejímu.
Závěr podle mě mohl být propracovanější - chyběla tam ta romantika z původní Selekce.

18.02.2018 4 z 5


Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Kniha byla zábavná, ale přišlo mi, že autorka děj zbytečně natahuje a že se celkem nic nového neděje. Začetla jsem se až do konce příběhu, který mě po celé knize pozitivně naladil. S finálem drahokamů se ale stejně nedá srovnávat. Proto jen 4*.

09.02.2018 4 z 5


Hodinová věž Hodinová věž Natalja Ščerba

Autorka nezklamala. Opět úžasná kniha s napjatým otevřeným koncem. Nemůžu se dočkat, až vyjde další díl - rozmezí půl roku je dost dlouhá doba! Taky doufám, že Vasilisa vyvázne ze všech nástrah a bude jim to v řádu přátelství klapat :-)

20.01.2018 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Skvělá knížka, jak se od Kerstin dalo čekat. Už se těším na další díly a doufám, že vydá ještě spoustu stejně dobrých knih :-)
Já bych se teda někdy taky chtěla dostat na chodbu mezi sny. Tohle Liv závidím.

17.10.2017 5 z 5


Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Když už jsem se radovala, že zloděje nápadů konečně našli a že budu moct jít spát, našel se další podezřelý, kterého bych vůbec nečekala. I samotný konec mě dost překvapil...
Víc už ale nebudu prozrazovat. Byla to prostě napínavá a zábavná knížka pro všechny milovníky literatury.

01.10.2017 5 z 5


100 přání 100 přání Erica Bertelegni

Skvělá knížka, klobouk dolů Erico. Po přečtení mě dovolená v Římě opravdu láká.

15.08.2017 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Ke knížce mě přemluvily kamarádky. Pořád jsem si říkala: Co na té knížce všichni mají? Teď už to ale chápu, četla se opravdu rychle a lituji, že jsem po ní nesáhla dříve.
Těším se na další díly:-)

10.07.2017 5 z 5


Opak starostí Opak starostí Benny Lindelauf

Bylo hezké, začíst se do příběhu, který se odehrával v dobách, kdy jsem ještě nebyla na světě. Ale knížka, která vás přichytí jako magnet to taky nebyla.
Nikde tam nebylo zmínky, o kolik byli bráškové starší...

04.07.2017 4 z 5


14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Příběh se mi líbil, ale kdyby byl psán v 1. osobě, bylo by to lepší.

21.06.2017 4 z 5


Můj ne tak sladký život Můj ne tak sladký život Rachel Harris

Spoustu lidí tady píše, že je tento díl zbytečný, ale já si to nemyslím. Je pravda, že by se série dala ukončit už druhým dílem, ale jsem se ráda že jsem se ještě jednou mohla podívat do Catina světa.

09.06.2017 5 z 5


Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Děj byl asi lepší, než u prvního dílu, ale přece jen ta historická atmosféra byla lepší, než ta Americká.

29.05.2017 5 z 5


Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Nápad určitě dobrý. Obávala jsem se, že bude příběh podobný drahokamům, když je to o cestování v čase, ale není. Doporučuji :-)

15.05.2017 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Skvělé, stejně jako celá trilogie. Akorát já jsem udělala tu chybu, že jsem se před čtením dívala na film modrá jako safír a tím pádem mě některé pasáže tolik nepřekvapily, protože něco z toho bylo už v tom filmu. Jinak jsem ráda, že Gideon doopravdy není takový zmetek jak vypadal na začátku.:-)

09.05.2017 5 z 5


Deník Deník Anne Frank

Čekala jsem, že bude kniha psaná takovým tím ,,starým stylem,,. Ale to jsem se pletla. Kniha je psána hodně podobně jako deníky z dnešní doby s rozdílem, že tam neměli internet a museli se ukrývat, protože jim šlo o život. Já jsem s hlavní hrdinkou hodně soucítila a opravdu bych jí přála šťastný konec. Anne by si ho totiž zasloužila a myslím, že by byla dobrou spisovatelkou.

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Vůbec jsem nečekala, že mne nějak obzvlášť začne bavit, ale vůbec nelituju, že jsem po ni sáhla. A chystám se přečíst nějakou další knížku z této doby.

08.05.2017 5 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Když jsem některé scény četla třeba po třetí, už mi přišly trochu ohrané a nebavily mne tolik jako když jsem je četla poprvé. Přesto knihu doporučuji všem milovníkům selekce, protože se tam najdou i části, které v původní selekci nebyly. Nejvíce mě zaujala povídka miláček, Marlee nebyla tak ufňukaná jako Amerika a to se mi na ní líbilo. Pak Druhé výročí, ale tam jsem byla zklamaná že je tak krátká, stejně jako u povídky o princi Maxonovi.
U povídky strážce sice autorka psala že Aspena možná pochopíme, ale to asi není můj případ. Pořád jsem na něj naštvaná, že Americe zamotal hlavu a ona si pak nebyla jistá pro koho se rozhodnout.

01.05.2017


Dcera Dcera Kiera Cass

Na začátku knihy jsem Eadlyn vůbec nerozuměla. Štvalo mě její nafoukané chování a nejvíc to, že si svůj vztek často vylívala na ostatních, kteří obvykle za nic nemohli. Později se to ale naštěstí začalo měnit a já doufám, že se v dalším díle trochu vzpamatuje!
Ovšem myslím, že svému otci se nevyrovná.

Kniha pro mě nebyla tak napínavá jako původní selekce, ale i přesto mě bavila a to stačilo k tomu, abych četla dál.

18.04.2017 3 z 5


Selekce 1–3 (box) Selekce 1–3 (box) Kiera Cass

Všechny tři knihy jsem měla přečtené opravdu rychle. Nejnapínavější mi přišla ,,První", kde jsem čekala na chvíli kdy se America s Aspenem konečně rozejde, ale ta stále nepřicházela. A když už se k tomu chystala, přistihl je Maxon spolu, čímž mě autorka opravdu naštvala! Pak se to zvrtlo...... a America se s Maxonem zase dala dohromady a já ani skoro nevím jak k tomu došlo.
U Elity mě America zase štvala svou nerozhodností, která se stále omílala dokola.
Kdyby ale nebylo těchto ,,chyb", dala bych 5 hvězd, protože jinak byla série velice čtivá.

15.04.2017 4 z 5


Klíč k času Klíč k času Natalja Ščerba

Když jsem četla předmluvu, vůbec jsem nechápala o co jde. Pak se to ale rozjelo a časodějové se stali mou oblíbenou knihou.

11.04.2017 5 z 5