Mé sladké šestnácté století

Mé sladké šestnácté století https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179767/bmid_me-sladke-sestnacte-stoleti-me-slad-hCS-179767.jpg 4 809 190

Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii. Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele… Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy? První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

My Super Sweet Sixteenth Century , 2012


více info...

Přidat komentář

Teddy2023
16.12.2023 3 z 5

Jak už někteří zmínili, dostala jsem se k dané knížečce díky čtenářské výzvě. Ačkoliv jsem jí měla vyhlédnutou, když už vyšla. Tehdy jsem jí přelétla v knihovně. Nyní jsem si pořídila audioknihy a musím uznat, že je moc pěkné namluvená a výborně se do ní zaposloucháte. Budete mít zkrátka pocit, že se nacházíte ve Florencii s Vašimi hrdiny.

Někteří z Vás přirovnávají toto dílo k Selekci, samozřejmě v případě, že patříte ke skupině "náročných čtenářů" není možné očekávat 5 z 5. Selekce od Kiery Cass oslní jednoduchou zápletkou, kde nemusíte moc přemýšlet a dostanete se do středu královského dvora (poslechněte si audioknihy - taky si ji užijete) Plesové večírky, rivalita a svůdný princ...obě dvě knihy představují takové ideální rozptýlení od žánru, kterým normálně dáváte přednost. Ať se jedná o popularně naučnou, scifi či krimi.

SáraR.
28.11.2023 4 z 5

Mé sladké šestnácté století. Kniha se ke mě dostala jen díky čtenářské výzvě, jinak bych si ji rozhodně nepřečetla. Samotný nápad je dost absurdní, ale provedení mě velmi bavilo a s chutí se vrhám na další díl. Postavy jsem si oblíbila a po návratu do budoucnosti jsem nevěřila vlastním očím. ;) Závěr byl dosti překvapivý a jsem zvědavá, co se bude dít dál a co to má znamenat.


vandalindakova
08.11.2023 3 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu několik let poté, co sama vyšla. Audio verze je zpracovaná velmi povedeně, a hlas Nikoly Heinzlové se k příběhu, musím říct, hodil. Když se člověk zaposlouchá, jako kdyby se ocitl vedle hlavní hrdinky procházející pubertou a zároveň cestující neznámým prostředím v minulosti.
Příběh je pro mě průměrnou young adult záležitostí, což je způsobeno jednou jedinou věcí. Moje doba, kdy mi stačí jednoduchá zápletka, odzvonila. Mám více načteno, a díky tomu větší nároky. Pokud bych knihu četla tenkrát vedle Selekce, tak si myslím, že ji sice nepřeskočí, ale bude někde v těsném závěsu. V knize se můžete potkat s příjemným 16. stoletím, které se nám ukazuje jak společenským životem, tak ale problematikou žen, která ve výsledku končí ponaučením, které má čtenáři přinést. Stejně jako k Selekci má děj svým prostředím blízko také například ke Kronikám prachu, nebo Bridgertonovým a The Falconer.

Nathally
06.11.2023 4 z 5

Hodně zajímavý nápad psát o cestování v čase. Celkový námět se mi moc líbí. Navíc jsem se od knížky nemohla odtrhnout, protože styl psaní se mi hodně líbil. Je to spíše četba pro mládež, ale na odpočinek super.

Karolína18
17.10.2023 2 z 5

Vůůůůbec mě to nebavilo. Bylo to vše hodně jednoduché, až přeslazené. Nejsem cílová skupina, ale to ani u Lanczovek a přesto si je dokážu užít, toto bylo utrpení.

emilieselden
15.10.2023 3 z 5

Krásná oddechovka. Akorát jsem čekala více Florencie, více historie nebo umění. Tady měla ale hlavní roli romantická linka.

Aracely
27.08.2023 5 z 5

Velmi milá, sladká jednohubka. Vhodná do letošní Čtenářské VÝZVY.
Jsem velice zvědavá na pokračování. I když už mi není 16, ale jednou tolik, stejně jsem si knihu užila a líbila se mi. Jsem ráda, že kniha splnila Téma do Výzvy a zároveň jsem se přenesla v čase, do šestnáctého století, do krásné renesanční Florencie spolu s Cat...

Bubo19
02.08.2023 4 z 5

Kniha se nečetla špatně, ale je to prostě dívčí román. Doufala jsem, že tam bude více umění, významných postav renesanční doby, zkrátka že si užiji Florencii v rozkvětu, a zamilovaná linka zde bude jen okrajově, bohužel to bylo naopak. Nicméně něco jsem se o začátku 16. století dozvěděla a taky si uvědomuji, že nejsem cílová skupina této knihy, proto dávám čtyři hvězdičky.

Danago
31.07.2023 3 z 5

Pohodovka pro mladé čtenářky, nejsem cílová skupina, ale kniha se četla dobře, taková fajn oddechovka , trochu romantika, ale ne přehnaná. Čtení pro dívky.

adabraz
09.07.2023 3 z 5

K této knížce jsem se dostala díky výzvě. Řekla bych že neurazí ani nenadchne. Taková romanťárna pro teen :).

Ailee
06.07.2023 3 z 5

Jednoduchý příběh s posláním. Nikterak originální nebo fascinující, spíš takový lepší podprůměr. Za srdce to nechytne a po dočtení klidně sáhnete po další knize a na tuto snadno zapomenete

Dancozz
06.07.2023 2 z 5

Čtivá kniha pro náctileté. Já jsem postrádala hloubku příběhu, vše bylo jenom nastíněno a pak se vytratilo do ztracena. Přitom dobré téma, které se dalo uchopit určitě lépe.

EvikU.
14.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy DK. Kniha odehrávající se v 16. století. Mé sladké šestnácté století a mých sladkých 16 let. To byla krásná milá romantika. Skvělý nápad i zpracování. Akorát mi malinko na začátku přišlo divný, že si užívá 16 století a renesanci, ale moc neřeší, jak by se vrátila do 21. století. Ale jinak nemám co vytknout.

Cestování v čase, tajemství, záhada, krásné šaty, plesy, malíři, renesance, zámek, to vše je v knize moc hezké a já si to užívala. Pomalá romantická linka v 16 století s mladým šlechticem, seznámení s dávnými předky, praprapratetou či sestřenicí. Přijmou ji do rodiny jako svou příbuznou z Londýna. Je jim podobná, ani se tomu nediví.

Moc hezky promyšlený příběh, seznámení, zvyklosti v 16 století oproti životu v 21 století. Ani nevím, která linka se mi zamlouvala víc, jestli ta dřívější nebo současnost.

Konec byl prostě aach, nádherný. Škoda, že mi není o pár let méně. Užila bych si ji ještě víc.

ElikaS
05.06.2023 4 z 5

Knížku jsem poslouchala jako audiokniha celkem se mi líbila. Je tedy pravda, že mezi audioknihami nemá moc velkou konkurenci, protože romantik vychází stále ještě zoufale málo. To je vlastně i důvod proč jsem se k této knížce dostala. Do jejího čtení bych se asi nepustila, ale na poslech jsem si čas našla.
Knížka je velmi jednoduchá, bez žádné zásadní zápletky. Je to taková vcelku příjemná oddechovka, která rychle plyne. Jako nenáročný příběh to není špatné.

E.T.007
13.05.2023 1 z 5

Absolútne vôbec ma to nebavilo. Nápad by aj bol zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Bolo to nezáživné a hrozne presladené. Nechytilo ma to po žiadnej stránke, takže za mňa jedno veľké NIE.

Ivet_V
28.04.2023 4 z 5

Ze začátku to bylo nudný, ale postupně jak se autorka rozepsala, tak už to bylo lepší. Ke konci už mě to bavilo mnohem víc. Do Cat jsem se ale vůbec nedokázala vžít. Možná je to tím, že je kniha určená pro mladší, ale připadalo mi, že se chová hrozně stupidně.

Aaaannnn
14.04.2023 4 z 5

Přečteno v rámci výzvy. Ale musím říct, že ač je to pro mladší generaci, tak si přečtu i další díly. Jen abych věděla, jak to dopadne.

Sacinka
29.03.2023 3 z 5

Myslím, ze ve 12- 13 letech bych knihu nadšeně četla. Extrémně nenáročná jednohubka. Bála jsem se, že ji nedočtu - nulové emoce. Ale skrz výzvu jsem to dala a od půlky jsem se dejme tomu chytla.
Každopádně říkáte - existují lepší knihy o cestování v čase a to téma se mi zalíbilo. O tom ČV je. Poznávat nové knihy, témata.. takže za mě spokojenost.

Ira13
17.03.2023 4 z 5

Přečteno také v rámci čtenářské výzvy. Ač mi 16 bylo uz 3x...knížka mě bavila. Taková pěkná oddychovka. Itálii mám moc ráda, možná bych i uvítala trošku více historie očima Cat.

vikaa
02.02.2023 4 z 5

Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy a dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Přestože nejsem již dávno cílová skupina (young adult), příběh byl zajímavý a čtivý a nevadila mi ani kritizovaná "mělkost" příběhu a "povrchnost" hlavní hrdinky. Panebože, vždyť té holce bylo šestnáct, tak co byste od ní asi čekali??? Já bych knihu rozhodně doporučila nejen mladým, ale i těm o pár let (nebo desítek let) starších, kteří si chtějí jednoduše odpočinout u romantického příběhu s tématikou návratu do minulosti.

Štítky knihy

renesance 16. století cestování časem romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Rachel Harris
americká, 1980
2013  78%Mé sladké šestnácté století
2015  77%Umění předstírat
2014  83%Příběh dvou staletí
2016  77%Historie nás dvou
2015  72%Můj ne tak sladký život

Kniha Mé sladké šestnácté století je v

Právě čtených5x
Přečtených1 187x
Čtenářské výzvě187x
Doporučených92x
Knihotéce345x
Chystám se číst384x
Chci si koupit87x
dalších seznamech13x