tessiesulcova tessiesulcova komentáře u knih

☰ menu

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Za mě o něco lepší než první díl! Já jsem z toho prostě nadšená, až jsem z toho nemohla usnout...Maasová nejlepší a znovu se před ní skláním.
Nechápu, jak se to někomu nemohlo líbit, já si to užívala od první stránky do poslední! Dávám 5/5 a nemůžu se dočkat třetího dílu!






Spoiler:
"Zdravím Bryce Quinlanová, já jsem Rhysand." - a já myslela, že mě klepne...já to snad do dalšího dílu nevydržím

02.10.2023 5 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Nechápu hodnocení tady na databázi. Kniha se mi četla moc dobře a strašně mě to bavilo! Děj se mi moc líbil a zápletky byly napsány skvěle. Hlavní postavu jsem si zamilovala jako postavu Finna. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, snad ho přeloží, co nejdříve jinak to nevydřím!
Toto fanasy a young adult doporučuji, komu se líbíly Dvory a Krutý princ. Dávám 5 hvězdiček z 5 a stojí za to knihu přečíst!

09.07.2022 5 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Další díl Dvorů nezklamal! Začátek byl pro mě dost pomalý, ale jak Nesta začala chodit na výcvik s Cassianem nemohla jsem se odtrhnout! Ač jsem nečekala, že budu mít ráda Nestu…tak nakonec mi přirostla k srdci. Cassiana jsem vždy měla ráda, takže tato postava mi problém rozhodně nedělala. Za to Nestu jsem musela pochopit i její někdy rozhodnutí. Nové postavy Emerie a Gwyn mě moc potěšily!
Knihu rozhodně doporučuji a i slzy ukáply. Což se mi stává jen, když mě kniha opravdu pohltí!

09.07.2022 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Kniha formou komiksu se mi líbila a přečtená do půl hodiny. Další díly nemám v plánu si kupovat, protože mi to přijde ztráta peněz. Kdybych je našla v knihovně, tak neváhám a čtu.
Seriálové zpracování mám skoro dokoukané a podle mě to stačí.

14.06.2022 3 z 5


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Hned mě tato kniha/komiks zaujal. Nemohla jsem to nemít ve své knihovně. Podle mého to byly zbytečné peníze. Přečtené to bylo do 10 minut. Vtipné to sice bylo, ale spíše celkově nudné. Měla jsem velká očekávání, jelikož upírskou a vlkodlačí tématiku zbožňuju, sle jsem zklamaná.
Kdybych si ji přečetla v obchodě, udělala bych nejlépe.

30.03.2022 2 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Když Kouzla rodu Thornů vyšla musela jsem si jí pořídit. Nejen, že mě zaujala obálka, ale také anotace a to je pro mne velice důležité. Začátek knihy rychle utíkal a toho si také velmi cením. Děj jsem si užívala, ale i přes to jsem se během četby zasekla a raději ji odložila na později, toho nelituji.
Hlavní postavu jsem si hned oblíbila a její dějová linka s Nathanielem se mi líbila, i přes její pomalý vývoj. Silas knihu velmi oživil a jsem ráda, že autorka tuto postavu napsala.

Všem milovníkům fantasy a ya knihu doporučuji všema desíti. 5 hvězdiček/5!

18.02.2022 5 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Nechápu některé hodnocení...za mě i tento díl patří k mým oblíbeným jako ostatní dva díly. Alina mě nezklamala ani v tomto díle, prostě je to má oblíbená postava. Z Temnyje nemůžu oči nechat, obrazně řečeno. Mal nepatří k mým oblíbeným, ale jsem za něj ráda. Nová postava prince Nikolaje, mě strašně baví až to není možné a těším se na knihy s ním, které již vyšly.

Knize dávám maximální počet hvězdiček, protože mi též tento díl přirostl k srdci. Všem doporučuji a nesouhlasím se 78 procenty oblíbenosti. Zaslouží si mnohem více. Posuďte sami.

25.10.2021 5 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Nádherné zakončení příběhu, i když pro milovníka mého nejoblíbenějšího záporáka... Kniha mě velmi překvapila a četla jsem jedním dechem až do konce. Alina jako hlavní osoba mi přirostla k srdci už v prvním díle, i přes to, že některé čtenáře štve její rozhodování mezi Malem a Temnyjem, ale mě to nikdy nevadilo.

Knihu velmi doporučuji všem milovníkům fantasy a YA. Dávám 5 hvězdiček z 5 a nikdy bych neměnila. Akorát mě mrzí, že je konec...určitě se ke knihám znovu vrátím.

25.10.2021 5 z 5


Třeťák Třeťák Ella Fever

Kniha mě strašně zaujala a byla jsem na ní hodně natěšená. Mám jen pozitivní pocity až na hodně otevřený konec, který jsem opravdu nečekala. Takový otevřený konec, jsem nikdy nezažila. Snad bude pokračování.

Příběh mě poučil o trans lidech, jak to mají v dnešním světě složité. Je mi líto, že nemůžete hned na operaci, ale musíte žádat a čekat a čekat.

Knihu doporučuji a stojí za přečtení, i když jsem měla často pocit, že je to příběh z Wattpadu.

19.10.2021 4 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Kniha mě nesmírně překvapila! Nemohla jsem knihu odložit. Určitě stojí za přečtení a nemůžu se dočkat pokračování. Mrzí mě většina špatných recenzích tady... Knihu doporučuji! Moc se mi kniha líbila a nedám na ní dopustit. Musíte se překousat pomalým začátkem a pak to stojí za to!

06.09.2021 5 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Z knihy jsem měla ze začátku smíšené pocity a bála jsem se, že kniha se mi nebude líbit. Hlavně kvůli špatným recenzím, a přesto mě kniha velmi bavila a překvapila.
Děj se po pár kapitolách začne rozjíždět a já nemohla přestat číst. Holubici a hada vřele doporučuji! Byla opravdu skvělá nad má očekávání!
Postavu Lou jsem si oblíbila hned. Její sarkasmus mě neskutečně bavil a často rozesmíval. Reid jako hlavní mužská postava se mě též líbila a dialogy s Lou byly k nezaplacení.

Teď právě čtu druhý díl Krev a med, který už teď nesahá Holubici ani po kotníky, ale i tak jsem na ní zvědavá a vůbec jí neodsuzuji. Určitě též doporučuji, kvůli pokračování cesty Lou a Reida, kteří stojí za to!

06.09.2021 5 z 5


Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Začátek měl rychlý spád podobně jako u Skleněného trůnu. Děj se mi velice líbil a bavil mě. Hned jsem se musela pustit do druhého dílu.
Jelenu jsem si oblíbila ihned na začátku příběhu. Valek se postupně začal odkrývat a též se mi velmi zalíbil.

Knihu jsem párkrát odložila v první třetině knihy, ale pak šlo čtení jako po másle. Kdo miluje fantasy a young adult, tak mu příběh doporučuji všema deseti!

Jen doufám, že od autorky vyjdou všechny díly, mrzelo by mě kdyby ne.

5 hvězdiček z 5

25.05.2021 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Jakmile vyšel seriál musela jsem si tuto knihu přečíst. Kniha mě popravdě nadchla, kromě začátku, který se celkem táhl. Po té to šlo jako po másle a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Děj byl čtivý, nádherný, příjemný a překvapivý. Celým příběhem mě prováděla Alina, kterou jsem si neskutečně jako člověka oblíbila. Skromná, statečná a sečtilá, moc hezky vymyšlená postava. Děkuji autorce a nejen za Alinu, ale hlavně za Temnyje. Dokonalá postava, která mi nedá spát. Musím ho zařadit mezi mé nejoblíbenější mužské postavy v knihách. Díky bohu za něj!

Knihu doporučuji všema deseti i seriál!
5 hvězdiček a klidně i více.

Musím se přiznat, že jsem nejdříve četla Šest vran a Prohnilé město. Vůbec nevadí, v jakém prostředí si to přečtete, ale za mě nejdříve serii Griša, jelikož mě mrzí, že jsem to sama tak neudělala.

18.05.2021 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Tuto knihu jsem měla rozečtenou asi 3x, více let po sobě a konečně jsem jí dočetla. Musím se přiznat, že jsem nejdříve viděla film a po té seriál, což mi vůbec nevadí. Ráda si přečtu všechny díly, ale jsem ráda, že je nemám v knihovničce. Jsou pouze ve čtečce.

Knihu hodnotím kladně, i přes ty mé pauzy. Doporučuji, skvělé Fantasy a Young adult! Všechny nadpřirozené bytosti v jednom příběhu + andělé..pecka :). Knihy s anděli, mě hodně zajímá!
Hodnotím knihu za 4 z 5.

01.05.2021 4 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Musím říci, že jsem nikdy u knihy, tak moc nebrečela jako tady u Království popela. Knihu jsem přečetla jedním dechem a musím říci, že patří k mým nejoblíbenějším, ať už ze série Skleněného trůnu či celkově.
Líbilo se mi tam množství boje a akce, které byli krásně napsané. Jako bych tam byla a bojovala po boku Aelin a ostatních. Začátek knihy nebyl vůbec zpomalený a dobře se četl, narozdíl od ostatních dílů.
Byla jsem překvapená a stále jsem, jak to vše dopadlo. Mrzí mě ztráta jedné určité postavy, kterou jsem též probrečela.

V tomto díle bylo spustu emotivních častí, kde se buď radujete nebo pláčete. Tolik emocí v jedné knize, nikdy by mě to nenapadlo.
Maeve jsem přála smrt od prvního okamžiku, kdy se v knihách objevila, též i Erawanovi. Nenávist k těmto postavám je opodstatněná, určitě se mnou bude souhlasit spoustu lidí.

Vztah Aelin a Jeřába, je dehberoucí, plný emocí, nádherný a též smutný. Prošli si oba peklem, ale to je nezastavilo, ani na minutu. Díky autorce, že tyto dva dala dohromady! Miluju je a nepřestanu je milovat.
Lorcan a Elide patří mezi mé oblíbené páry, za které jsem též autorce vděčná! Lorcan jako bad boy...ach...prostě je dokonalej! :D
O milostné chvilky v této knize nepřijdete, za což jsem též vděčná autorce. Nebojte nejsou tu jen akční a smutné chvíle!
Další díky autorce, náleží ke spojení Manon Želozubé a krále Doriana! Jejich vztah je plný zvratů a vášně. Líbilo se mi zakončení autorky k jejich vztahu. Hrozně mě to pobavilo! :D

Království popela proto patří mezi mou nejoblíbenější knihu Skleněného trůnu! Doporučuji všema deseti! Tohoto dílu nebudete litovat.

Jsem ráda, že jsem přelouskala Věž úsvitu, kterou řadím k nejméně záživnou a dostala jsem se ke Království popela.
Chaolova cesta na jižní světadíl byla velice důležitá, ale mohla se zkrátit aspoň o dvě stě stránek. Yrene pro knihu Království popela byla klíčovou postavou a moc jsem si jí oblíbila.
Nesryn a Sartaq tu měli mít možná více prostoru.

Pokud máte rádi Lysandru je v knize velmi často. Aedion mě vytáčel k nepříčetnosti, ale nakonec dostal rozum :D.

Za mě pět hvězdiček z pěti. Nádherné a dehberoucí zakončení série Skleněného trůnu! Doporučuji všem milovníkům young adults a fantasy!

19.03.2021 5 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Nemohla jsem se do knihy začít. Měla jsem dlouhé odmlky a nechtělo se mi ke knize vracet. Pomalý začátek byl pro mě horor.
Nejvíce mě bavila poslední třetina příběhu, kde jsem se vše potřebné informace dozvěděla. Postavy z příběhu mě bavili asi nejvíce.
Chaola jsem si konečně oblíbila, což mi trvalo po třetím díle celkem dlouho, ale jsem za to ráda. Jeho tvrdohlavost mi připomíná mě samotnou. :)
Těšila jsem se na konec, abych se mohla pustit do posledního dílu Skleněného trůnu a konečně se tomu, tak stalo.
Knihu doporučuji jen nezbytně k doplnění důležitých informací pro poslední díl, bez kterého se neobejdete. Postavy byli na knize nejzajímavější a vztah léčitelky Yrene a Chaola. Vztah Sartaqua a Nesryn se mi též líbil, i přes pomalý průběh.

Jsem zvědavá, jak osudy těchto postav obstojí ve válce na severním světadíle, která se blíží každým coulem.

13.03.2021 2 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Skvělé! Doporučuji. Kniha mě potěšila, rozbrečela a překvapila až jsem nemohla dýchat. Konec knihy ve mně zanechal prázdnotu. Nechci spoilerovat, ale bylo mi hrozně smutno.
Akce je v knize pořád, takže se při čtení nebudete nudit.
Vztah Aelin s Jeřábem je nádherný a kouzelný. Konečně se zde potká Elide s vílím válečníkem, který nezná lásku a nikdo ho nemá rád. Já si ho teda oblíbila, i když mě mrzelo, za to co udělal. Jsem zvědavá, jak se to mezi ním a Elide vyvrbí v dalším dílu.

Doporučuji všem všema deseti! :D Tahle jízda stojí za to.

02.03.2021 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Každý díl série Skleněný trůn je lepší a lepší. Kniha se četla moc dobře a jedním dechem. Nechtěla jsem knihu odložit na delší dobu než bylo nutné.
Opravdu jsem překvapená, jak se díly zlepšují. Líbí se mi autorčin styl psaní v er formě a také, že kapitoly nejsou jen podle Aelin, i když patří mezi mé nejoblíbenější postavy. Zaujal mě postoj Chaola k Aelin, který se měnil průběžně celým dílem a dík bůh za to. Autorka mi dala podmět a já si ho znovu oblíbila jako v prvních dvou dílech, ale i tak mé srdce patří mé nejoblíbenější postavě a to Jeřábovi - Rowenovi, který se objevil po 200 stránkách...konečně. Zase nezklamal.
Vztah Aelin a Jeřába je sice trochu zpomalený, ale stejně si to užívám. Pořád mě nepřesvědčili jako Feyre a Rhysand ze Dvorů od Massové. Jejich vztah byl více dynamičtější, ale Aelin s Jeřábem mají zase své kouzlo a mě se to líbí. Už aby mezi nimi něco bylo....čekám na to od třetího dílu :D
Postava Manon je úžasná. Její osobnost bych chtěla mít :D, je prostě super. Novou postavou do příběhu se stala Elide, která mě zaujala svou odvahou a loajalitě ke své královně. Těším se na pokračování, jak se její postava vyvine. Hlavně po tom, koho potkala v tom lese, že jo :D ...nebudu spoilerovat.
V příběhu se vyskytla Aelin bývalá nepřítelkyně Lysandra, které jsem ze začátku nevěřila...vůbec, ale opak je pravdou. Dorian to v této knize měl opravdu těžké a jsem vděčná, jak se s tím dokázal poprat.

Této knize dávám poctivě 5 hvězdiček z 5. Zaslouží si to a já se pouštím do dalšího dílu! Neváhejte a přečtěte si tuto sérii Skleněného trůnu. Stojí to za to.
Doporučuji všema deseti!

24.02.2021 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Konečně Rowen-Jeřáb, strašný překlad! Skvělý díl, moc se mi líbil a četla jsem jedním dechem! Dědička ohně je zase daleko lepší než předchozí dva díly a na 100% doporučuji si tento díl přečíst!
Kniha nabyla o hodně stran, ale to mi nevadí! Četlo se to dobře a rychle.

Hlavní postava prochází bojem sama se sebou a je skvělé to pozorovat! Je nesmířně statečná a cílevědomá! Celaena je skvělá hlavní postava!
Konečně jsem se setkala s další populární postavou a to s Jeřábem - Rowenem. Jeho ego je dokonalost sama o sobě. Ze začátku je velmi sobecký a nepřátelký ke Celaeně, ale potřebovalo to čas a nakonec dokonalé.
Jeřáb patří k mým nejoblíbenějším postavám této série, ale i k oblíbeným postávám z knižního světa!
Doriana je mi líto už od samotného začátku, kvůli jeho debilnímu otci -omlouvám se za sprostý výraz, ale on se jinak nedá nazvat...ne-li hůře.
Chaol se mi začíná protivit s jeho absurdními názory a jelikož čtu už Královnu stínů, tak se má domněnka jen potvrdila a ráda ho nemám. Doufám, že autorka mi dovolí na něj změnit názor v dalších dílech, protože se k němu váže celá jedna kniha a to Věž úsvitu...ze které mám teď strach, protože se mi Chaol protiví! Snad to dobře dopadne a přestane se chovat, tak nadutě!

Doporučuji všema deseti! Jako milovníci fantasy a young adult, tuto knihu s celou sérií...musíte mít doma v knihovně!!

18.02.2021 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Mnohem lepší než první díl. Tato kniha se neobešla bez akce už od samotného začátku. Kniha mě uchvátila s příběhem a doporučuji ji všema deseti.
Prohnilé město a Šest vran nesmí chybět ve vaší knihovně, prostě nesmí!

15.02.2021 5 z 5